Der er mange flere fordele ved en praktikplads, end du lige tror..

Se oversigten over ledige praktikpladser her.

Det var midt i festivalkaos november 2015.

Camilla fra presseafdelingen havde et interview med den verdenskendte podcast-stjerne Scott Carrier fra ’This American Life’, der var i København i forbindelse med et event på CPH:DOX.

Og hvad der blot skulle være et ganske almindeligt interview til cphdox.dk, endte ud i noget helt andet for praktikanten, der på daværende tidspunkt havde arbejdet på CPH:DOX i 4 måneder.

For Scott var så imponeret over Camillas person og passion, at han inviterede hende med ud i verden og lave podcast. Nu!

Og 2 dage inden festivalen var slut, sagde Camilla så farvel til sin rejse på CPH:DOX – blot for at starte en ny med Scott Carrier som mentor. Det blev startskuddet på en oplevelsesrig tur, der bl.a. gik via Balkan-landene til Grækenland hvor Camilla og Scott producerede radio om flygtningekrisen.

Ikke enestående

Camillas historie er vild, men den er ikke enestående. For som praktikant på CPH:DOX får du flere muligheder og oplevelser, end du lige går og tror.

Vi har haft hele to praktikanter, der har givet et TV-interview til TV2. En stor gruppe praktikanter kørte i 2014 rundt i limousine og endte på en klub i Kødbyen med Barack Obama – eller en der lignede ham meget, i hvert fald. Der var hende der endte med at følge ’Wolfpack’-drengene rundt i København, inklusiv i Go’ Morgen Danmark studiet.

I 2013 mødte en stor håndfuld praktikanter Matt Berninger fra The National, ligesom mange fik fornøjelsen af at møde Naomi Klein tilbage i 2016. Også var der ham sidste år, der fik lov til – 1-on-1 – at fotografere den Oscar-vindende instruktør, Ezra Edelman, bag hitserein ‘O.J: Made in America’.

Andreas var heldig, da han i 2017 fik lov til at fotografere Oscar-vinderen Ezra Edelman.

 

Går videre til betalte jobs

Udover oplevelser er der selvfølgelig den vigtige faktor med jobbet bagefter.

Praktikanter på CPH:DOX har efterfølgende fået betalte stillinger på Politiken, Soundvenue, DR, Roskilde Festival, Dansk Filminstitut og mange andre store kulturinstitutioner. Og hvorfor er CPH:DOX så et oplagt sted at starte, hvis man vil videre i det danske (og internationale) kulturliv?

Fordi praktikanter på CPH:DOX får virkelig meget ansvar og dermed praktisk erfaring. Og fordi virksomhederne ved, at kan et ungt menneske holde til en praktikplads på CPH:DOX (festivalarbejde er, ærligt, i perioder meget hårdt og stressfyldt), så kan de holde til lidt af hvert.

Samtidig er der også god mulighed for at fortsætte arbejdet året efter på CPH:DOX. Mange praktikanter er kommet tilbage i sæson eller mere permanente stillinger, da CPH:DOX ofte ansætter folk, der har erfaring fra festivalen i forvejen.

 

Stærke venskaber – og mere

Også er der selvfølgelig det med de nye stærke venskaber og netværk.

Ser du, på CPH:DOX arbejder der virkelig mange unge mennesker. I højsæsonen er vi godt 100 mennesker, og det er altså primært i alderen 22-30. Vi arbejder hårdt, ofte til ud på aftenen, vi arbejder tæt og deltager i mange sociale arrangementer sammen.

Naomi Klein på festivalen i 2016.

Med andre ord: Der er rigtig gode chancer for at knytte nogle stærke venskaber under festivalen – og måske endda lidt mere..

Mange knytter venskaber som varer ved langt ud i livet. Igennem mine år på CPH:DOX har jeg lært over 100 nye, inspirerende og modige unge mennesker at kende, hvoraf mange af dem er blevet til tætte venner. Og det er så rørende at se, når gamle praktikanter bliver ved med at se hinanden, mange år ude i fremtiden.

At være praktikant på CPH:DOX giver altså meget mere, end blot lidt praktisk erfaring at skrive på CV’et. Og selvom jeg ikke siger, at alle de her ting kommer til at ske for dig, hvis du bliver praktikant på CPH:DOX..

Så siger jeg jo heller ikke, at de ikke gør.

Hvis du er interesseret i en praktikplads, kan du læse om de ledige stillinger her.

Du kan også læse artiklen om min første arbejdsdag på CPH:DOX lige her.