Om stillingen som industry-assistent

Læs interviewet med en tidligere praktikant nederst.

Praktikperiode: Vi søger såvel deltids- som fuldtidspraktikanter i perioden fra oktober/november 2019 og indtil april 2020.

Hvis du er nysgerrig på at se, hvordan filmbranchen arbejder i kulissen, når beslutninger skal tages og nye film bliver til virkelighed, kunne du være den praktikant, vi leder efter i forbindelse med forberedelserne af vores brancheaktiviteter. Som en del af INDUSTRY teamet får du et unikt indblik i den internationale dokumentarfilmbranche og lærer mere om, hvordan projekter under udvikling bliver præsenteret for og matchet med de helt rigtige samarbejdspartnere, investorer, salgsagenter og distributører.

Hjørnestenen i vores aktiviteter er CPH:FORUM, et tredages finansierings- og co-produktionsforum, hvor top-instruktører fra hele verden præsenterer deres nye projekter under udvikling. I tillæg præsenterer vi færdige film på CPH:MARKET og ny viden om branchen i den femdages CPH:CONFERENCE. Vi holder også eksklusive fester, middage, mv.

Som praktikant kommer du til at indgå som en aktiv del af et professionelt team, der sammen har styr på alle brancheaktiviteter fra start til slut. Under festivalen bliver du en nøgleperson i logistikken omkring aktiviteterne, et af vores ansigter udadtil og en vigtig brik i relationen til vores danske og internationale gæster.

Bl.a. vil du være med til at:

* researche på potentielle nye filmprojekter og internationale gæster
* arbejde hands-on med projektansøgninger og invitationer og være i direkte kontakt med danske og internationale filmmagere og financiører
* planlægge og koordinere diverse små og store events
* planlægge og koordinere katalog- og tryksagsproduktion
* koordinere og formidle nyheder samt information om CPH:INDUSTRY til presse, samarbejdspartnere, web og festivalens øvrige kommunikationskanaler.

Hvem er du? Du er nysgerrig og har interesse i kultur og kreativitet. Du er god til engelsk, systematisk og velorganiseret og har et godt øje for service. Du tør at arbejde selvstændigt, tager gerne initiativ, når du ser et behov, og er ikke bleg for at løfte i flok.

CPH:INDUSTRY søger så vidt muligt fuldtidspraktikanter. Send motiveret ansøgning og CV til: Katrine Kiilgaard / katrine@cphdox.dk

Q&A med Emma Mørup

Tidligere praktikant i Industry-afdelingen

Hvordan var din praktikperiode?
Jeg startede på CPH:DOX som praktikant i september 2016. Jeg havde lige været på filmhøjskole i et år, hvor jeg havde arbejdet med at lave dokumentarprojekter. Nu var jeg startet på en bachelor i geografi på Københavns Universitet, for at lære noget mere om den spændende verden, vi lever i. Jeg havde samtidig for meget krudt i røven til ”kun” at studere.

Så da en veninde fortalte mig, at de søgte praktikanter på CPH:DOX tænkte jeg, at det måske lige præcis ville være den perfekte måde at kombinere de to ting, jeg synes er allerfedest i verden; nemlig videnskab og dokumentarfilm! Jeg søgte i INDUSTRY, fordi jeg gerne ville lære mere om hvordan dokumentarfilmbranchen fungerer, og fordi jeg var nysgerrig efter at arbejde med dokumentarprojekter, før de bliver til færdige film.

Og så startede jeg på DOX. Det blev på mange måder noget af det vildeste, jeg har været en del af. Jeg tror ikke jeg har arbejdet så meget, som i de måneder jeg var praktikant, men jeg har samtidig heller aldrig haft så meget lyst til at arbejde (og jeg kunne da også fint passe mit studie ved siden af). Jeg arbejdede med CPH:FORUM, vores tre-dages co-production og financing event.

Hvad var den vildeste/sjoveste oplevelse på DOX?
Det største var nok at møde alle de her instruktører og producere, som jeg havde emailet/ringet/skypet med i de sidste mange måneder. At få lov til at se dem præsentere deres fantastiske dokumentarprojekter til et rum fuldt af mennesker (som jeg også havde emailet/ringet/skypet med, haha.). Der er noget helt særligt ved DOX. Jeg blev i hvert fald på mange måder opslugt af stedet. Men det er simpelthen også bare et helt unikt arbejdsmiljø med de sjoveste, mest interessante og entusiastiske mennesker.

Hvad fik du ud af dit praktikophold?
Jeg har lært helt enormt meget på helt enormt kort tid om en verden, der før var fuldstændig ny for mig. Jeg har lært utroligt mange fantastiske mennesker at kende og haft ubegribelige mængder af sjov både før og under festivalen. Jeg fik lov at være en del af nogle fantastisk spændende projekter og oplevede, at der var en helt enorm tillid til mig – det tror jeg er svært finde andre steder som praktikant. Det var i hvert fald helt utroligt at stå under festivalen (med et kæmpe glas vin i hånden) og finde ud, hvor meget man egentlig har været en del af at få det hele til at ske!

Emma Mørup