Overskrifter

Omar Souleyman føjet til årets musikprogram

January 10th, 2019|Comments Off on Omar Souleyman føjet til årets musikprogram

Karl Ove Knausgård besøger CPH:DOX 2019

December 21st, 2018|Comments Off on Karl Ove Knausgård besøger CPH:DOX 2019

Her er de første navne i musikprogrammet på CPH:DOX 2019

December 5th, 2018|Comments Off on Her er de første navne i musikprogrammet på CPH:DOX 2019

Tereza Šimíková bliver Head of CPH:FORUM

August 15th, 2018|Comments Off on Tereza Šimíková bliver Head of CPH:FORUM

Stillingsopslag: Leder af CPH:FORUM

May 30th, 2018|Comments Off on Stillingsopslag: Leder af CPH:FORUM

Seneste Nyheder

 • READ MORE
  Omar Souleyman føjet til årets musikprogram
  Det syriske fænomen Omar Souleyman bringer endnu engang sin humørspredende techno-fest til København, når han den 9. marts, som optakt til CPH:DOX 2019, indtager Den Grå Hal med sin eklektiske blanding af techno og traditionel arabisk musik. Den syriske bryllupssanger Omar Souleyman har aflagt Danmark visit flere gange med sine store dansehits, der blander mellemøstlige bryllupsmelodier med elektroniske beats. I 2013 gæstede han blandt andet CPH:DOX, hvor han satte kog under dansegulvet på Vega. Til foråret vender Syriens Showman Number One tilbage til København, når han den 9. marts indtager Den Grå Hal på Christiania med sine humørspredende technotoner - denne aften tilsat dansk-producerede visuals kreeret af det københavnske multimedie-kunstnerkollektiv Hackstage. Siden Omar Souleyman fik sit gennembrud med det Four Tet-producerede album ‘Wenu Wenu’ i 2013, har han opnået kultatus og popularitet verden over. I 2017 blev han signet på Diplo’s pladeselskab, Mad Decent, hvor han udgav sit seneste album ”To Syria, With Love. Resultatet er en meget personlig hyldest til Souleymans krigshærgede hjemland på godt og ondt. Dansabelt og vemodigt på én og samme tid. Til koncerten den 9. marts får Omar Souleyman følgeskab af DJ Hvad (Kid Kishore, Albertslund Terror Korps m.m.), som står for aftenens opvarmning med et mix af massevis af samples og referencer på kryds af tværs af kulturer. Souleyman føjer sig til festivalens AUDIO:VISUALS-lineup, som indtil videre også tæller koncerter med blandt andre ML Buch, Animal Collective, GAS, Tunde Adebimpe og Alex Zhang Hungtai. Koncerten præsenteres i samarbejde med smash!bang!pow! Koncertinformation: Omar Souleyman (SYR) Den Grå Hal, Refshalevej 2, 1432 København K Lørdag 9. marts 2019 kl. 20.00 Billetter 250 kr. (+gebyr) Billetsalget starter 14. januar kl. 10.00 via Billetlugen.
 • READ MORE
  Karl Ove Knausgård besøger CPH:DOX 2019
  Den verdensberømte, norske forfatter Karl Ove Knausgård gæster dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX til marts i forbindelse med en ny film om Edvard Munch. Filmen vises på biblioteker landet over og efterfølges af en samtale med Karl Ove Knausgård og filmens to instruktører, Joachim og Emil Trier. Den norske forfatter Karl Ove Knausgård besøger Den Sorte Diamant i København den 25. marts under dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. Karl Ove Knausgård, der særligt er kendt for sin seks bind-lange selvbiografi, ’Min Kamp’, er aktuel i dokumentarfilmen ’The Other Munch’, hvor han i samtale med filminstruktør Joachim Trier udforsker den norske maler Edvard Munchs liv og kunst. Filmen vises den 25. marts simultant på biblioteker landet rundt efterfulgt af en samtale mellem Karl Ove Knausgård og filmens to instruktører, søskendeparret Joachim og Emil Trier, i Dronningesalen på Den Sorte Diamant. ’The Other Munch’ følger Karl Ove Knausgård, der i 2017 bliver inviteret til at gæstekuratere en udstilling af Edvard Munchs værker på Oslos Munch-museum. Sammen med Joachim Trier besøger han nogle af de mest centrale steder i den ikoniske malers liv i en søgen efter at få indsigt i Munchs kreativitet, fantasi og vision. Knausgårds fortolkning af Edvard Munchs værker viser sig at være højst uortodoks, og Trier forsøger at drage paralleller mellem Munch og Knausgårds egne litterære projekter, hvilket resulterer i et medrivende dobbeltportræt af to af Norges mest indflydelsesrige kunstnere. ’The Other Munch’ præsenteres i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek og Blockbuster og er en del af DOX:DIREKTE, hvor en række premiereaktuelle film vises simultant på biblioteker landet over med efterfølgende live-transmitterede samtaler. Billetter til filmvisningen på Den Sorte Diamant 25. marts kl. 19.00 er sat til salg og kan købes her.
 • READ MORE
  Her er de første navne i musikprogrammet på CPH:DOX 2019
  Med hele 110.500 deltagere på årets festival har CPH:DOX igen sat publikumsrekord og er for første gang nået over den magiske grænse på 100.000. Dokumentarfilmfestivalen hører i dag til blandt verdens største og mest anerkendte inden for sit felt.
 • READ MORE
  Tereza Šimíková bliver Head of CPH:FORUM
  Tereza Šimíková bliver ny leder af vores internationale finansierings- og co-produktionsplatform CPH:FORUM fra 1. September. Vi er meget glade for at kunne annoncere, at Tereza Šimíková tiltræder som Head of CPH:FORUM, vores internationale finansierings- og co-produktionsplatform, fra 1. september. Tereza er fra Tjekkiet og kommer fra en stilling som Head of Industry på East Doc Platform, det største co-produktionsmarked og pitching forum i den central- og østeuropæiske region. Hun har uddannet dokumentarinstruktør fra FAMU i Prag i 2009, og var fra 2012-16 Program Manger på Dok.Incubator. Siden 2017 har hun været International Program Consultant hos Chicken and Egg Pictures, som med base i New York og San Francisco støtter kvindelige filmskaberes arbejde med funding og mentoring. Tereza Šimíková overtager som Head of CPH:FORUM efter Daniella Eversby, der efter 10 år på festivalen har besluttet at tage en pause fra arbejdslivet for at være sammen med sin familie. Head of Industry og CPH:DOX Deputy Director Katrine Kiilgaard siger: “Jeg er glad for at Tereza har sagt ja til at blive en del af vores team. Med sin baggrund har hun både de nødvendige erfaringer og det rigtige netværk, og med sin store passion for dokumentarmiljøet har hun den helt rigtige energi til at videreføre og udvikle CPH:FORUM, vores vigtigste branche-aktivitet." Tereza Šimíková siger: "Som branche er dokumentarmiljøet kommet til et punkt, hvor vi er nødt til at udfordre de traditionelle forretningsmodeller og tænke nyt. Tiden er inde til nye løsninger. Derfor er jeg glad for at blive en del af CPH:DOX, én af de mest progressive internationale dokumentarfilmfestivaler. Jeg ved, at CPH:DOX er et sted, hvor nye idéer har et hjem, og hvorfra de kan sprede sig til resten af Europa." CPH:FORUM 2019 åbner for tilmeldinger af projekter fra 1. september. Du kan finde mere information om hvordan man ansøger her. Kontakt for spørgsmål og presse vedrørende Tereza Šimíková’s tiltræden som Head of CPH:FORUM: Katrine Kiilgaard / katrine@cphdox.dk
 • READ MORE
  Stillingsopslag: Leder af CPH:FORUM
  CPH:DOX søger en fast fuldtidsmedarbejder som leder af CPH:FORUM fra 1. september 2018. CPH:DOX’s internationale finansierings- og co-produktionsmarked CPH:FORUM er ét af de førende mødesteder for den danske- og internationale dokumentarfilmbranche. CPH:FORUM er vokset markant og er blevet anerkendt internationalt for en profil med fokus på nytænkning af genre og forretningsmodeller. Platformen fungerer dels som en direkte finansieringsplatform og et co-produktionsmarked, dels som et netværk, hvor internationale relationer udspringer fra og styrkes. Kvalificerede kandidater til stillingen skal kunne dokumentere erfaring med eller have indgående kendskab til film, dokumentar - og tv-branchen. Kandidaten skal endvidere have en bred viden om kulturliv med særlig indsigt i og viden om det nationale og internationale film- og produktionsmiljø. Stillingen er en fuldsstilling, hvis specifikke indhold defineres i tæt samarbejde med lederen af CPH:DOX’s Industry-afdeling. Arbejdsopgaver: * Strategisk udvikling, ledelse og planlægning af brancheplatformen CPH:FORUM samt relaterede markedsaktiviteter. * Opbygning, vedligeholde og varetagelse af kontakt med det danske og internationale film -og produktionsmiljø. * Medvirke til at udfolde de kunstneriske og kommercielle potentialer i udvalgte projekter. * Indgåelse af nye partnerskaber, samt varetagelse og servicering af eksisterende - såvel danske, som internationale. * Finansiering af brancheplatformen og relaterede aktiviteter. * Afrapportering og budgetstyring. * Planlægning og afvikling af CPH:FORUM samt relaterede markedsaktiviteter. * International PR og kommunikation. * Festivalrejser og netværksdannelse. Specifikke kvalifikationskrav: * Erfaring i finansiering, fundraising og afrapportering. * Et stort netværk af kontakter inden for film, dokumentar og tv- branchen i Danmark og internationalt. * Erfaring med strategi og udvikling. * Erfaring med at arrangere og afholde kulturelle events. * Gode organisatoriske, administrative og sociale kompetencer. * Være udadvendt, have gode kommunikationsfærdigheder og et åbent sind, der nemt kan tilpasse sig nye udfordringer. * Flydende i tale og skrift på engelsk. Ansættelsesvilkår og ansøgning: Stillingen ønskes besat med virkning fra den 1. september 2018. Løn efter aftale. Læs mere om CPH:FORUM her. Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til CPH:DOX Deputy Director, Industry & Training, Katrine Kiilgaard på katrine@cphdox.dk. Ansøgningen skal være CPH:DOX i hænde senest mandag den 25. juni 2018 kl. 12:00 og sendes til: tinef@cphdox.dk og katrine@cphdox.dk
 • READ MORE
  CPH:DOX når for første gang over 100.000 besøgende!
  Med hele 110.500 deltagere på årets festival har CPH:DOX igen sat publikumsrekord og er for første gang nået over den magiske grænse på 100.000. Dokumentarfilmfestivalen hører i dag til blandt verdens største og mest anerkendte inden for sit felt.

Seneste fra DOX:TV

Hold dig opdateret…

Tilmeld nyhedsbrevet her!

@cphdox

#cphdox