Dokumentarfilm, dannelse og debat

UNG:DOX blev etableret i 2012 som en del af CPH:DOX ud fra idéen om, at den moderne dokumentarfilm kan give landets gymnasieelever et nytænkende, fagligt og kulturelt indspark i undervisningen

UNG:DOX gør festivalens store program lettere tilgængeligt ved hvert år at håndplukke en række dokumentarfilm, der har særlig relevans i en undervisningssammenhæng. De udvalgte film er kunstneriske og kritiske dokumentarfilm, som bearbejder en bred vifte af aktuelle samfundsrelaterede og kulturelle tematikker. På den måde får lærere og elever et spændende og levende alternativ til den traditionelle, papirbaserede undervisning.

Filmene ledsages af debatarrangementer, Q&A’s med instruktører og workshops, så eleverne får en helstøbt oplevelse, der kan afføde dybdegående refleksioner og diskussioner hjemme i klasseværelset – ofte på tværs af flere fag, eksempelvis i forbindelse med et AT-forløb.

Du er velkommen til at kontakte os angående forespørgsler på arrangementer – vi er meget fleksible i forhold til at tage højde for jeres ønsker.

Tak til Kristoffer Horn, Ordrup Gymnasium, for idérig sparring og konsulentbistand.

CEM