Har du en dokumentarfilm i maven – og vil du vinde 25.000 kr. til at sætte den i verden?

I samarbejde med DR og Filmværkstedet uddeler CPH:DOX igen i år DR Talentpris til en ung dokumentarist/et dokumentarteam. Vinderen får 25.000 kr. i talentlegat fra DR samt løbende samtaler og sparring med en DR-redaktør. Filmværkstedet stiller fedt udstyr til rådighed. Bliver filmen fantastisk, vil den få mulighed for at blive vist på DR.

Vi opfordrer alle unge talenter til at deltage. Det vigtigste er, at du har en original dokumentar idé og en brændende ambition om at realisere den. Produktionserfaring på professionelt niveau behøves ikke.

Efter den første ansøgningsrunde udvælges 6 projekter, der går videre til en pitch-runde som afholdes under CPH:DOX 2018. I udvælgelsen vil vi lægge vægt på, at projektet retter sig mod et DR3-publikum. Vi håber derfor at se projekter, som for eksempel er fortalt med hudløs ærlighed, viser nysgerrighed, giver indblik i ukendte verdener eller som udfordrer de traditionelle grænser for dokumentarfilmgenren.

DR Talentpris er en åben og inkluderende platform, hvor det er vigtigere at have ambitioner og kreativitet end tidligere erfaring i at lave film. Der er dog et par krav, der skal opfyldes, for at dit projekt kan komme i betragtning:

  • Du er bosat i Danmark
  • Dit projekt er under udvikling og kan enten tænkes til SoMe, streaming eller TV, dog er det et krav, at den samlede varighed bliver maks. 28 min.
  • Du har et realistisk ambitionsniveau og kan realisere filmen indenfor et år
  • Du skal kunne deltage i pitch-eventet under CPH:DOX mandag d. 19. marts 2018.

Ansøgningsprocedure

For at deltage i konkurrencen skal du oprette en profil, så du nemt og bekvemt kan indsende din idé og engagere dig i festivalen – klik her for at oprette en profil og sende ansøgning til DR Talentpris 2018. Ansøgningsfristen er 25 januar 2018 kl 12.

Har du spørgsmål til ansøgningen eller andet vedr. DR Talentpris 2018 er du mere end velkommen til at smide os en mail på talentprisen@cphdox.dk.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!

I samarbejde med: