Det er med stor glæde at CPH:DOX, i samarbejde med DR og Filmværkstedet i København, i år igen kan præsentere DR Talentpris!

6 unge og lovende danske dokumentarister/dokumentarteam er blevet valgt som finalister til pitch konkurrencen, hvor den bedste pitch modtager 25.000 DKK i produktionsstøtte, løbende professionel vejledning fra DR, samt støtte i form af professionelt udstyr fra Filmværkstedet.

Juryen, bestående af Signe Bruntse fra DR – Indkøb, Fakta og Dokumentar, leder af Filmværkstedet København Prami Larsen og producent Monica Hellstöm, uddeler prisen. De evaluerer den kunstneriske kvalitet, originalitet, samfunds relevance, samt projekternes potentiale for realisering.

Pitch konkurrencen bliver afholdt under CPH:DOX Dokumentarfilm festival mandag den 19 Marts 2018 14.30-16.30 på Kunsthal Charlottenborg, Mezzaninen. Vinderen af DR Talentpris bliver annonceret samme sted efter en kort pause fra juryens evaluering.

Billetter koster 30 kr. og kan købes online eller i Kunsthal Charlottenborgs foyer inden eventet.

 

Udvalgte projekter til DR Talentpris 2018:

5 GRUNDE TIL AT SABBATÅR ØDELÆGGER DIT LIV – OG 1 GRUND TIL AT DET ER DET HELE VÆRD ALLIGEVEL
Ciliane Stubkjær, Stine Winther, Line Flugt / Denmark

Sabbatåret er det rene paradis med højskoleophold, fester, rejser, ingen stress og fede My Stories! Men når huen er sat på og tømmermændene har lagt sig, er virkeligheden en helt anden. Line, Stine og Ciliane er frustrerede over at sabbatåret idylliseres til fed ferie og selvrealisering. Derfor sætter de sig for at bruge deres sabbatår på at filme sig selv og deres venner, for at vise hvordan virkelighedens sabbatår ødelægger dit liv. Du kan følge projektet på Instagram her.  

MIN FAR, SHAH
Smilla Khonsari/ Denmark

Min far og jeg kører i en rusten bil mod Mehran. I vinduet har vi stillet et foto af mor, så hun også er med. Googoosh knaser i radioen og vi sidder i stilhed og kigger ud på det golde landskab der farer forbi. For mange år siden blev min far spået at han ville få to koner, som begge ville dø. Han har ikke været dette sted siden han flygtede fra krigen, og fra alt den førte med sig. En fortælling om min fars rejse: Fra ung rebel i Iran til enke-far i Danmark, og vores rejse for at komme tættere på hinanden og på min fars fortid.

TURDE AT VÆRE MIG
Isabel Morales Bondy/ Denmark

Tanja er bestemt på at gå imod hendes families traditioner ved at bryde med sociale normer om hvordan man skal leve sit liv. I hendes lille hjemby Søndre Felding, viser det ‘at være sig selv’ at blive en hårdere kamp end hun havde forestillet sig.

 

 

VI ER BARE SÅDAN NOGLE DRENGE
Pauline Merrildgaard / Denmark

En gruppe 16 årige drenge på Kastanievej Efterskole er i fuld gang med at afprøve og overskride grænser i et forsøg på at lære sig selv at kende. Men efterskole boblen varer ikke evigt, og snart melder en ny virkelighed sig.

 

 

UNGT LIV GAMLE VANER
Maria Bülow Bach, Camilla Bielski, Kristian Lindhardt / Denmark

Danni Toma er en 27-årig musiker og allerede en tørlagt alkoholiker. I Ungt Liv Gamle Vaner deler han sin historie i håbet om at bryde tabuet omkring unge og misbrug indenfor en kultur, hvor unges drukvaner er blevet normaliseret, og hvor der altid er en undskyldning for at drikke en øl.

 

 

GIRL POWER MANIFESTO
Ida Marie Gedbjerg, Camilla Sunesen / Denmark

Tre unge kvinder skriver et manifest med deres Snapchat beskeder og telefonoptagelser. De er andengenerations indvandrere, de er smukke og de er færdige med at blive diskrimineret. En fuck finger til tabuer og hverdags racisme i Danmark!

 

 

 

Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du kontakte koordinator Fanny Sivertsen pr. e-mail talentpris@cphdox.dk

 

I samarbejde med: