I kølvandet på politiske jordskred som den europæiske flygtningekrise, Brexit og valget af Trump står det klart, at udøvende kunstnere føler sig kaldet til at blande sig – om det er twitter, prisuddelingsfester eller i kunsten selv. Men er det sundt for den offentlige debat, når kunstnere blander sig? Og kan engagerede kunstnere være med til at samle i en tid med frustration over det elitære – eller er de blot en del af problemet?

Nyt kulturtopmøde, CPH:MEETINGS, giver politikere, forskere og ekspertvældet en weekend fri, og hidkalder forfattere, billedkunstnere, filminstruktører, musikere og satirikere til at give deres kvalificerede udlægninger af tidens største debatter.

Årets hovedtema for CPH:Meetings er den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde i lyset heraf. Mød den franske verdensstjerne filosoffen Bernard-Henri Levy, forfatterne Suzanne Brøgger og Jens Christian Grøndahl, filmskaberen Mads Brügger og mange flere, når CPH:MEETINGS sætter kunstnere stævne i jagten på nye svar .

En række af arrangementerne under CPH:MEETINGS er en del af projektet VISIONER FOR EUROPA, der med støtte fra Europa-Nævnet fokuserer på den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde.

EVENTS

Bernard-Henri Lévy: Kunst i en krisetid (film & talk)

CPH:MEETINGS skydes i gang med besøg af en verdensstjerne: Den markante og kontroversielle franske filosof Bernard-Henri Levy gæster København.

Med afsæt i hans nyeste dokumentarfilm, beder vi Levy udlægge den aktuelle turbulens fra terror og flygtningestrømme til Brexit og den populistiske opstand i EU. Og spørger hvilken rolle kunsten kan spille i en tid med verdensomspændende kriser og grøftegravning. Dette sker i møde med journalist og tv-vært Adam Holm. 

 

 

Åbningsevent. Torsdag d. 23. marts, kl. 18:00-21:00, Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København V

Arrangementet er en del af projektet VISIONER FOR EUROPA, der med støtte fra Europa-Nævnet sætter fokus på den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde.

Hvis kunsten tog magten

Hvis kunstnere blander sig i den offentlige debat, bliver deres ord tungt vejet, hvis ikke de får direkte skældud af politikere og andre meningsdannere. Konsekvensen er, at alt for få kunstnere tør at træde frem i aktuelle diskussioner, på trods af deres enorme platform og ekspertise i værdier, følelser og kommunikation.

Så hvad sker der, hvis man suspenderer politikere og alene overlader debatten til kunstnere?

Vi har samlet et hold beslutningsdygtige udøvende kunstnere, som bruger deres indsigt i identitet, værdier og følelser til at tage tidens store politiske debatter. Og så skal vi høre deres bud på, hvad man får ud af, at kunstnere gør deres stemme gældende i debatten.

Debat og fredagsbar anført af René Fredensborg. Panel: Elmer, Anne Lise Marstrand, Christina Rosendahl og Annika Aakjær.

Fredag 24. Marts, kl. 17:30-19:00, Koncertkirken, Blågårds Pl. 6A, 2200 København N

BREXITANNIA – Folkets svar (film & talk)

Er Brexit demokratiet set fra sin værste side, en vellykket protest mod kalkulerende magthavere, eller simpelthen bare tegn på en dyb splittelse i Storbritannien? Vi ser den helt nye film ’Brexitannia’, der har premiere på CPH:DOX, og tager en diskussion med filmens instruktør, Timothy George Kelly og konservativ debattør Søren Hviid Pedersen.

Arrangementet er en del af projektet VISIONER FOR EUROPA, der med støtte fra Europa-Nævnet sætter fokus på den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde.

Visning af ’Brexitannia’ & talk m. Timothy George Kelly og Søren Hviid Pedersen.

Lørdag d. 25. marts, kl. 12:00-14:00, Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K

NB. Eventet vil foregå på engelsk.

“Hvis vi ikke redder Europa, mister vi os selv”

I anledning af EU’s 60 års fødselsdag skriver vi en ny Rom Traktat i jagten på det europæiske fællesskab. Er de nye politiske strømninger i Europa en udvikling eller en afvikling af Europas traditionelle baggrund i sekularisering, demokrati og kulturel diversitet?

Suzanne Brøgger og Jens Christian Grøndahl har begge uden for deres forfatterskab beskæftiget sig med Europas styrker og håbefuldt kritiseret alt, hvad der ikke fungerer i den Europæiske Union. Her diskuterer de, hvad man kan bruge den 60 år gamle union til, og hvorfor det er essentielt med mere end blot et økonomisk fællesskab i Europa.

Arrangementet er en del af projektet VISIONER FOR EUROPA, der med støtte fra Europa-Nævnet sætter fokus på den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde.

Talk m. Suzanne Brøgger og Jens Christian Grøndahl.

Lørdag d. 25. marts, kl. 14:30-15:30, Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K

Den meningsløse krig mellem by og land

Globalisering eller nationalstat. Orgelmusik eller DJ. Raw food eller udkogte grøntsager. De fleste kulturelle og politiske spørgsmål kan opdeles i svar fra by eller land. Vi tager kærligt pis på den gennemtærskede debat, og afkræfter de stærke fordomme om finkulturelle fortravlede byboere og jordbunde naturmennesker med hus i et landdistrikt.

Niels Hausgaard og Omar Marzouk kommer med hver deres satiriske perspektiv på en kløft, der ofte bliver fremstillet som en krigszone, men måske snarere er frygten for det ukendte.

Talk m. Niels Hausgaard og Omar Marzouk.

Lørdag d. 25. Marts, kl. 15:00-16:00, Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København V

Bureaukrat-mysteriet i EU (film & talk)

De største problemer, som fremhæves når talen falder på EU er den manglende gennemsigtighed, det labyrintiske bureaukrati og den fraværende offentlighed. Det tager Mads Brügger og Mikael Bertelsen konsekvensen af med endnu en bureaukrati detektiv-film fra Bruxelles.

For otte år siden forsøgte de at opklare mordet på en EU-embedsmand. Nu har de undersøgt en ny speget sag om den tidligere sundhedskommissær i EU, John Dalli, der blev fyret under mistanke om at være i lommen på tobaksindustrien.

Se filmen ‘John Dalli Mysteriet og hør dens hovedpersoner tage en snak om EU’s uendelige korridorer, den europæiske krise og fremtidsperspektiver. Filmens instruktør Jeppe Rønde er moderator.

Arrangementet er en del af projektet VISIONER FOR EUROPA, der med støtte fra Europa-Nævnet sætter fokus på den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde.

Visning af ‘John Dalli Mysteriet‘ & talk m. Mads Brügger og Mikael Bertelsen. Moderator, Jeppe Rønde.

Lørdag d. 25. marts, kl. 16:00-18:00, Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K

Matt Johnson / The The – i samtale med Knud Romer (film & talk)

+ Radio Cinéola: Et politisk talkshow

Mød Matt Johnson, den legendariske forsanger fra 90’er kultbandet The The til en aften med film, musik og debat – om kunst, angst, Brexit, europæisk demokratikrise og det store reality cirkus.

Matt Johnson skabte fra slut 80’erne og op igennem 90’erne nogle af årtiets mest legendariske pop-udgivelser. På højden af sin karriere trak han sig pludseligt som lyn fra en klar himmel. Han havde fået nok af grådige pladeselskaber og overophedet fankultur. Han har været vidt omkring i de mellemliggende år, men centralt har stået et vedvarende engagement i den nationale såvel som globale politiske samtid. I 2014 søsatte han det politiske radio-projekt, Radio Cinéola, hvor han inviterer politikere, aktivister og kunstnere i studiet for at tale demokrati og kunstnerisk deltagelse.

Vi har inviteret Johnson til København for at dele sin musik, sit radio-projekt og ikke mindst sit politiske engagement i en unik helaftens-event i samtale med forfatter Knud Romer. Aftenen indledes med visningen af en helt ny film om Matt Johnson, ’The Inertia Variations’ af hans mangeårige partner Johanna St Michaels.

Arrangementet er en del af projektet VISIONER FOR EUROPA, der med støtte fra Europa-Nævnet sætter fokus på den europæiske krise og fremtiden for det europæiske samarbejde.

Visning af ’The Inertia Variations’ & talk m. Matt Johnson og Knud Romer + Radio Cinéola.

Lørdag d. 25. marts, kl. 19:00-23:00, Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K

NB. Eventet vil foregå på engelsk..

To filmskabere om klassernes sammenstød

Klassesamfundets kontraster er blevet utydelige, og samfundets kløfter handler i dag lige så meget om etnicitet og bopæl, hvis ikke bare om individer med forskellige vilkår. Så hvordan fortæller man sympatisk, ærligt og loyalt om konfrontationer mellem modsætningsfyldte miljøer i Danmark?

Erik Clausen har lavet film om sammenstødet mellem samfundets bund og top i over 30 år og Fenar Ahmad har med sine spillefilm tegnet samfundets nye kløfter skarpt op. Her mødes de to filmskabere, fra hver sin generation, til en samtale om, hvordan man portrætterer sociale lag, og arbejder med fordomme og stereotyper i deres arbejde.

Talk m. Erik Clausen og Fenar Ahmad.

Søndag d. 26. marts, kl. 14:00-15:00, Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K

Lykkeberg vs. Lykkeberg – Manual for den politiske kunster

I kølvandet på store politiske jordskred som Trump og Brexit står det klart, at udøvende kunstnere føler sig kaldet til at udnytte deres platform – om det så er twitter, prisuddelingsfester eller i kunsten. Men er det sundt for den offentlige debat, når kunstnere blander sig i en aktuel politisk dagsorden? Og kan politisk engagerede kunstnere være med til at samle i en tid med splittelse og frustration over det elitære, eller er de tværtimod en del af problemet?

Brødrene Rune og Toke Lykkeberg er henholdsvis chefredaktør og kurator, og med deres to forskellige perspektiver opridses en manual for den samfundsengagerede kunstnere.

Talk m. Rune Lykkeberg og Toke Lykkeberg.

Søndag d. 26. marts, kl. 16:00-17:00, Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K

PROGRAM

CPH:MEETINGS

12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
TORSDAG D. 23/3
TORSDAG D. 23/3
Bernard-Henri Lévy: Kunst i en global krisetid (film & talk)
18:00 - 21:00
Bernard-Henri Lévy: Kunst i en global krisetid (film & talk)
'Peshmerga' + 'The Battle of Mosul' & Bernard-Henri Levy og Adam Holm
Event:
Åbningsevent m. Bernard-Henri Levy + visninger af 'Peshmerga' + 'The Battle of Mosul'
Sted:
Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København V
Tid:
18:00-21:00
Pris:
85 DKK

CPH:MEETINGS skydes i gang med besøg af en verdensstjerne: Den markante og kontroversielle franske filosof Bernard-Henri Levy gæster København for at vise sin film 'Peshmerga', der omhandler den kurdiske modstand mod ISIS. Med afsæt i hans dokumentarfilm, beder vi Levy udlægge den aktuelle globale turbulens fra jihadism og flygtningestrømme til Brexit og den populistiske opstand i EU. Og spørger hvilken rolle kunsten kan spille i en tid med verdensomspændende kriser og grøftegravning. Dette sker i møde med journalist og tv-vært Adam Holm.

FREDAG D. 24/3
FREDAG D. 24/3
Hvis kunsten tog magten
17:30 - 19:00
Hvis kunsten tog magten
Elmer, Anne Lise Marstrand, Christina Rosendahl, Annika Aakjær og René Fredensborg
Event:
Debat og fredagsbar anført af René Fredensborg. Panel: Elmer, Anne Lise Marstrand, Christina Rosendahl og Annika Aakjær.
Sted:
Koncertkirken, Blågårds Pl. 6A, 2200 København N
Tid:
17:30-19:00
Pris:
50 DKK

Hvis kunstnere blander sig i den offentlige debat, bliver deres ord tungt vejet, hvis ikke de får direkte skældud af politikere og andre meningsdannere. Konsekvensen er, at alt for få kunstnere tør at træde frem i aktuelle diskussioner, på trods af deres enorme platform og ekspertise i værdier, følelser og kommunikation. Så hvad sker der, hvis man suspenderer politikere og alene overlader debatten til kunstnere? Vi har samlet et hold beslutningsdygtige udøvende kunstnere, som bruger deres indsigt i identitet, værdier og følelser til at tage tidens store politiske debatter. Og så skal vi høre deres bud på, hvad man får ud af, at kunstnere gør deres stemme gældende i debatten.

LØRDAG D. 25/3
LØRDAG D. 25/3
BREXITANNIA – Folkets svar (film & talk)
12:00 - 14:00
BREXITANNIA – Folkets svar (film & talk)
Timothy George Kelly og Søren Hviid Pedersen
Event:
Talk m. Timothy George Kelly og Søren Hviid Pedersen.
Sted:
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K

Er Brexit demokratiet set fra sin værste side, en vellykket protest mod kalkulerende magthavere, eller simpelthen bare tegn på en dyb splittelse i Storbritannien? Vi ser den helt nye film ’Brexitannia’, der har premiere på CPH:DOX, og tager en diskussion med filmens instruktør, Timothy George Kelly og konservativ debattør Søren Hviid Pedersen.

“Hvis vi ikke redder europa, mister vi os selv”
14:30 - 15:30
“Hvis vi ikke redder europa, mister vi os selv”
Suzanne Brøgger og Jens Christian Grøndahl
Event:
Talk m. Suzanne Brøgger og Jens Christian Grøndahl.
Sted:
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K
Tid:
14:30-15:30
Pris:
50 DKK

I anledning af EU’s 60 års fødselsdag skriver vi en ny Rom Traktat i jagten på det europæiske fællesskab. Er de nye politiske strømninger i Europa en udvikling eller en afvikling af Europas traditionelle baggrund i sekularisering, demokrati og kulturel diversitet? Suzanne Brøgger og Jens Christian Grøndahl har begge uden for deres forfatterskab beskæftiget sig med Europas styrker og håbefuldt kritiseret alt, hvad der ikke fungerer i den Europæiske Union. Her diskuterer de, hvad man kan bruge den 60 år gamle union til, og hvorfor det er essentielt med mere end blot et økonomisk fællesskab i Europa.

Den meningsløse krig mellem by og land
15:00 - 16:00
Den meningsløse krig mellem by og land
Niels Hausgaard og Omar Marzouk
Event:
Talk m. Niels Hausgaard og Omar Marzouk.
Sted:
Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København V
Tid:
15:00-16:00
Pris:
50 DKK

Globalisering eller nationalstat. Orgelmusik eller DJ. Raw food eller udkogte grøntsager. De fleste kulturelle og politiske spørgsmål kan opdeles i svar fra by eller land. Vi tager kærligt pis på den gennemtærskede debat, og afkræfter de stærke fordomme om finkulturelle fortravlede byboere og jordbunde naturmennesker med hus i et landdistrikt. Niels Hausgaard og Omar Marzouk kommer med hver deres satiriske perspektiv på en kløft, der ofte bliver fremstillet som en krigszone, men måske snarere er frygten for det ukendte.

Bureaukrat-mysteriet i EU (film & talk)
16:00 - 18:00
Bureaukrat-mysteriet i EU (film & talk)
'John Dalli Mysteriet' & Mads Brügger og Mikael Bertelsen
Event:
Talk m. Mads Brügger og Mikael Bertelsen + visning af 'John Dalli Mysteriet'.
Sted:
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K
Tid:
16:00-18:00
Pris:
85 DKK

De største problemer, som fremhæves når talen falder på EU er den manglende gennemsigtighed, det labyrintiske bureaukrati og den fraværende offentlighed. Det tager Mads Brügger og Mikael Bertelsen konsekvensen af med endnu en bureaukrati detektiv-film fra Bruxelles. For otte år siden forsøgte de at opklare mordet på en EU-embedsmand. Nu har de undersøgt en ny speget sag om den tidligere sundhedskommissær i EU, John Dalli, der blev fyret under mistanke om at være i lommen på tobaksindustrien. Se filmen og hør dens hovedpersoner tage en snak om EU’s uendelige korridorer, og om hvordan man kan gøre EU’s bureaukrati til kulisse for en kulsort detektivfilm.

Matt Johnson / The The – i samtale med Knud Romer (film & talk) + Radio Cinéola: Et politisk talkshow
19:00 - 23:00
Matt Johnson / The The – i samtale med Knud Romer (film & talk) + Radio Cinéola: Et politisk talkshow
’The Inertia Variations’ & Matt Johnson og Knud Romer
Event:
Visning af ’The Inertia Variations’ + talk m. Matt Johnson og Knud Romer.
Sted:
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K.
Tid:
19:00-23:00
Pris:
85 DKK

Klassesamfundets kontraster er blevet utydelige, og samfundets kløfter handler Mød Matt Johnson, den legendariske forsanger fra 90’er kultbandet The The til en aften med film, musik og debat – om alt fra kunstnerisk angst og integretitet til Brexit, demokratikrise, Isis og det store globale reality cirkus. Matt Johnson skabte fra slut 80’erne og op igennem 90’erne nogle af årtiets mest legendariske pop-udgivelser. På højden af sin karriere trak han sig pludseligt som lyn fra en klar himmel. Han havde fået nok af grådige pladeselskaber og overophedet fankultur. Han har været vidt omkring i de mellemliggende år, men centralt har stået et vedvarende engagement i den nationale såvel som globale politiske samtid. I 2014 søsatte han det politiske radio-projekt, Radio Cinéola, hvor han inviterer politikere, aktivister og kunstnere i studiet for at tale demokrati og kunstnerisk deltagelse. Vi har inviteret Johnson til København for at dele sin musik, sit radio-projekt og ikke mindst sit politiske engagement i en unik helaftens-event i samtale med forfatter Knud Romer. Aftenen indledes med visningen af en helt ny film om Matt Johnson, ’The Inertia Variations’ af hans mangeårige partner Johanna St Michaels.

SØNDAG D. 26/3
SØNDAG D. 26/3
To filmskabere om klassernes sammenstød
14:00 - 15:00
To filmskabere om klassernes sammenstød
Erik Clausen og Fenar Ahmad
Event:
Talk m. Erik Clausen og Fenar Ahmad.
Sted:
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K
Tid:
14:00-15:00
Pris:
50 DKK

Klassesamfundets kontraster er blevet utydelige, og samfundets kløfter handler i dag lige så meget om etnicitet og bopæl, hvis ikke bare om individer med forskellige vilkår. Så hvordan fortæller man sympatisk, ærligt og loyalt om konfrontationer mellem modsætningsfyldte miljøer i Danmark? Erik Clausen har lavet film om sammenstødet mellem samfundets bund og top i over 30 år og Fenar Ahmad har med sine spillefilm tegnet samfundets nye kløfter skarpt op. Her mødes de to filmskabere, fra hver sin generation, til en samtale om, hvordan man portrætterer sociale lag, og arbejder med fordomme og stereotyper i deres arbejde.

Lykkeberg vs. Lykkeberg – Manual for den politiske kunster
16:00 - 17:00
Lykkeberg vs. Lykkeberg – Manual for den politiske kunster
Rune Lykkeberg og Toke Lykkeberg
Event:
Talk m. Rune Lykkeberg og Toke Lykkeberg.
Sted:
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K
Tid:
16:00-17:00
Pris:
50 DKK

I kølvandet på store politiske jordskred som Trump og Brexit står det klart, at udøvende kunstnere føler sig kaldet til at udnytte deres platform - om det så er twitter, prisuddelingsfester eller i kunsten. Men er det sundt for den offentlige debat, når kunstnere blander sig i en aktuel politisk dagsorden? Og kan politisk engagerede kunstnere være med til at samle i en tid med splittelse og frustration over det elitære, eller er de tværtimod en del af problemet? Brødrene Rune og Toke Lykkeberg er henholdsvis chefredaktør og kurator, og med deres to forskellige perspektiver opridses en manual for den samfundsengagerede kunstnere.

CPH:MEETINGS er et samarbejde mellem:

CPH:MEETINGS er støttet af:

Click edit button to change this text.