Den verdensberømte, norske forfatter Karl Ove Knausgård gæster dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX til marts i forbindelse med en ny film om Edvard Munch. Filmen vises på biblioteker landet over og efterfølges af en samtale med Karl Ove Knausgård og filmens to instruktører, Joachim og Emil Trier.

Den norske forfatter Karl Ove Knausgård besøger Den Sorte Diamant i København den 25. marts under dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX.

Karl Ove Knausgård, der særligt er kendt for sin seks bind-lange selvbiografi, ’Min Kamp’, er aktuel i dokumentarfilmen ’The Other Munch’, hvor han i samtale med filminstruktør Joachim Trier udforsker den norske maler Edvard Munchs liv og kunst. Filmen vises den 25. marts simultant på biblioteker landet rundt efterfulgt af en samtale mellem Karl Ove Knausgård og filmens to instruktører, søskendeparret Joachim og Emil Trier, i Dronningesalen på Den Sorte Diamant.

’The Other Munch’ følger Karl Ove Knausgård, der i 2017 bliver inviteret til at gæstekuratere en udstilling af Edvard Munchs værker på Oslos Munch-museum. Sammen med Joachim Trier besøger han nogle af de mest centrale steder i den ikoniske malers liv i en søgen efter at få indsigt i Munchs kreativitet, fantasi og vision. Knausgårds fortolkning af Edvard Munchs værker viser sig at være højst uortodoks, og Trier forsøger at drage paralleller mellem Munch og Knausgårds egne litterære projekter, hvilket resulterer i et medrivende dobbeltportræt af to af Norges mest indflydelsesrige kunstnere.

’The Other Munch’ præsenteres i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek og Blockbuster og er en del af DOX:DIREKTE, hvor en række premiereaktuelle film vises simultant på biblioteker landet over med efterfølgende live-transmitterede samtaler.

Billetter til filmvisningen på Den Sorte Diamant 25. marts kl. 19.00 er sat til salg og kan købes her.