UDVALGTE INTERVIEWS & HISTORIER

POLITIK & SAMFUND

Interview med Latifa Ibn Ziaten, der mistede sin søn, der var soldat, i terror-angrebet i Toulouse i 2012. Herefter har hun dedikeret sit liv til at kæmpe imod de kræfter, der tog livet af hendes søn. Gennem sine utallige og utrættelige dialogmøder med udsatte unge i de franske forstæder har hun sat racisme, integration og lighed på dagsordenen, hvor der før var tavshed. Se mere.

Interview med Talal Derky, der står bag Isis-filmen Of Fathers & Sons, om hvordan børn af radikaliserede vokser op og selv bliver radikaliseret. Helt chokerende og dybt menneskelig film om familielivet som IS-kriger i Syrien; og med en helt ufattelig access fra instruktøren. Mere.

Eventuelt i et dobbeltinterview (eller alene) med Adam Bhala-Lough, der står bag Alt-Right filmen; endnu en film med helt vild access til et ellers lukket miljø. Adam Bhala Loughs undersøgende film dækker begge sider af den ekstreme, amerikanske kulturkamp, der foregår netop nu. Læs mere 

Og i den forbindelse: ‘Exit’. Interview med den tidligere ekstremistiske norske kvindelige instruktør, der har lavet en film om at bryde ud af de ekstreme miljøer.  Hvordan bliver man ekstremist? Og hvordan slipper man ud af et lukket og voldeligt miljø igen med livet i behold? Den norske filmskaber Karen Winther har selv taget turen. Med sin fortid som højre-ekstremist opsøger hun andre afhoppere i USA, Tyskland og Danmark, hvor hun blandt andre møder den danske tidligere venstrefløjsaktivist Søren Lerche og franske David, der sad seks år i fængsel som medskyldig i et terrorangreb i Frankrig. Jihadister, nazister og voldelige autonome: Alle de mennesker, som Winther møder på sin rejse, har brudt med deres fortid og lever nu med konsekvenserne. Mere.

Interview med Sir David Hare (Oscar-nomineret for manuskriptet til The Hours tilbage i 2002), der står bag manuskriptet + speaker i filmen The Wall, instrueret af Cam Christiansen. En yderst smukt animeret film om muren, der deler Israel/Palæstina.Med uovertruffent, britisk gentlemanship og med en dyb indsigt og erfaring i regionens historie, guider Hare os sikkert rundt i den betændte konflikts nuancer. Kunstnerisk eminent og med et forbilledligt politisk udsyn. Mere.

Interview med Morten Vest bag ‘De frelste’. Om hans film, der tager den  danske, kristne missionshistorie i lande som Nigeria op til debat – og viser at det ikke ligefrem er fortid. En fascinerende, historisk film i to parallelle spor. Mere. 

Interview med Maxim Pozdorovkin, instruktør af Fake News-filmen ‘Our New President’, der skildrer det amerikanske valg udelukkende gennem russisk propaganda. Interview med ham om Fake News, propaganda, censur mv. Mere. 

Interview med Mohamed Siam bag ‘Amal’, der følger fem vilde år i en ung og rebelsk, egyptisk kvindes liv. Fra frygtløs 14-årig på Tahrir-pladsens barrikader, til voksen kvinde med drømme for fremtiden. Interview om filmen og den unge egyptiske generation efter revolutionen. Evt med dem, der deltager i debatten: Hanna Ziadeh fra Institut for Menneskerettigheder og Rasmus Alenius Boserup fra Dansk Institut for Internationale Studier. Mere.

Interview med instr. Giselle og den unge Rhobi (hovedpersonen) i filmen om omskæring af kvinder, ‘In The Name of Your Daughter’. Pigers og unge kvinders ret over egen krop forsvares af den moderne heltinde Rhobi i Tanzania. Mange forbløder og dør under den årlige omskæringssæson, og derfor flygter en gruppe piger til Rhobi Samwelly’s Safe House, hvor de er i sikkerhed fra deres familier. Mere.

Interview med israelerne Anat Yuta Zruia & Shira Clara Winther bag ‘Conventional Sins’, der handler om seksuelt misbrug i det ultra-ortodokse miljø i Jerusalem. Da han var 15 år gammel og stadig var en del af det ultra-ortodokse miljø i Jerusalem havde Meilech en femten år ældre ‘sugar daddy’. Et forhold, der – som mange andre af sin slags – fortsatte med seksuelt misbrug, afpresning og psykisk vold. Men nu søger han tilbage for at finde ud af, hvad der egentlig skete.  Mere. 

Interview med de svenske instruktører bag DOX:AWARD-filmen ‘Giants & The Morning After’ om udkantssverige og affolkning. Omringet af søer, tåge og tårnhøje grantræer i Sveriges mindste kommune, og med et indbyggertal på et par tusind, som den søde, idealistiske borgmester følger meget nøje. Affolkning og den store verdens mange problemer truer, så han står klar med gaver og store smil, hver gang et barn kommer til verden og han kan notere sig, at Ydre har fået en ny indbygger! Mere.

Interview med den danske instr. eller hovedpersonen, advokat Jane Fisher Byrialsen fra ‘False Confessions’, der kæmper for retfærdighed i et hårrejsende og kynisk amerikansk retssystems hvor trænede forhørsledere kan få uskyldige til at tilstå nærmest hvad som helst i USA. Mød bl.a. den pædagogstuderende Malthe, der var fængslet i 8 måneder i New York pga. falske misbrugsanklager mod børn. Mere.

Interview med instr. Robert Greene om folkemordet, du med garanti ikke har hørt om – i filmen ‘Bisbee ‘17’. En hel by konfronterer sin egen, mørke fortid i en meta-western og et episk rollespil, baseret på den mest voldsomme episode i USAs historie siden borgerkrigen. Bisbee, Arizona. Tidligere en westernby baseret på minedrift, og siden 1970’erne et hjem for hippier, kunstnere og excentrikere. Men også en by med en mørk fortid, der kaster lange skygger. For hundrede år siden blev 1200 immigrant-arbejdere nemlig med vold og magt fordrevet fra byen af deres kolleger, venner og familiemedlemmer til en sikker død i det røde ørkensand. Mere.

Om hvordan den tyske lufthavn Tempelhof blev omdannet til en midlertidig flygtningelejr; interview med Karim Aïnouz bag ‘Central Airport THF’. Suverænt observeret storfilm fra et moderne Babylon – en nedlagt lufthavn i Berlin, som i dag er hjem for migranter som 18-årige Ibrahim. Siden 2015 har lufthavnen også været et midlertidigt hjem for over 3000 asylansøgere. En af dem er den 18-årige syrer Ibrahim, og hans liv i det tyske limbo er kernen i Karim Aïnouz’ rigt detaljerede og allestedsnærværende film fra den menneskelige undtagelsestilstand i et babylonisk mikrokosmos. Mere.

Interview med instr. Bag ‘Laila at the Bridge’ – om den mest badass kvinde i Kabul, der går til kamp mod den afghanske heroin-mafia. Afghanistan er det land i verden, som eksporterer mest opium og har flest heroin-afhængige. Under en bro i Kabul er hundredevis af mænd og kvinder med snøvlede stemmer og slørede øjne overladt til deres egen skæbne af en korrupt regering med økonomisk interesse i opiumhandlen. Og det har Laila tænkt sig at gøre noget ved. Mere. 

Interview med debattører (fx økonomiprofessor ved KU Peter Norman Sørensen og Henrik Drusebjerg, chefstrateg i Carnegie Investment Bank) ifb. ‘The China Hustle’ om Wall Streets eventyr i Kina i kølvandet på finanskrisen. Nedsmeltningen på det globale finansmarked i 2008 sendte chokbølger rundt i hele verden. Men blev Wall Street klogere af katastrofen? Ikke ifølge ‘The China Hustle’, som optrævler en chokerende, men helt ukendt historie fra tiden efter krakket, hvor spekulanterne vendte blikket mod øst: Kina. Mere.

TEKNOLOGI / VIDENSKAB

Interview med instr. bag den DOX:AWARD-nominerede ‘Welcome to Sodom (som også står bag ‘Et tysk liv’) om hvordan vestens illegale elektronik-affald bliver genbrugt. Over 250.000 tons elektronisk affald bliver hvert år sejlet illegalt til Ghana for at blive genbrugt under nærmest apokalyptiske forhold. Her arbejder tusindvis af både børn og voksne med at splitte fladskærme, telefoner og laptops ad under åben himmel i et kunstigt og endeløst landskab af skrammel, mens andre udvinder kobber ved at smelte gamle kabler over åben ild. Mere.

Interview med instr. bag ‘Point of No Return’; en fascinerende og eventyrlig film om to piloters halsbrækkende forsøg på at flyve hele vejen rundt om jorden – på ren solenergi. To piloter og et team af ingeniører sætter sig for at bevise, at solenergi er fremtiden. Hvordan det? Ved at flyve hele vejen rundt om jorden med solens stråler som eneste brændstof! Mere.

Interview med instruktøren bag filmen ‘The School In the Cloud’, der følger en indisk professor der har udtænkt et helt nyt online uddannelsessystem. Er digital selvlæring vejen til en uddannelses-revolution? Inspireret af både fysik, kaosteori og børns medfødte nysgerrighed har den indiske professor Suguta Mitra i hvert fald udtænkt – og afprøvet! – et system, der kan give børn i udviklingslandene adgang til at uddanne sig. Mere.

Interview med instr. bag ‘Inventing Tomorrow’, der følger en gruppe visionære unge forskerspirer fra hele verden med overraskende løsninger på akutte problemer mens de kæmper sig vej til VM i videnskab. Med visionære idéer, talent og en god portion fantasi arbejder unge forskerspirer fra hele verden på at kvalificere sig til VM i videnskab. Men ikke kun det. Den 16-årige, indiske Sahithi forsøger at udvikle en løsning på forureningen i Bangalores smukke sølandskaber, der fylder gaderne med ustyrlige bjerge af giftigt skum, mens hendes unge kolleger fra Hawaii, Mexico og Indonesien byder ind med originale og effektive bud på lige så akutte problemer i deres egne lande. Mere.

Pre-Crime: En film om den algoritme, der kan forudse forbrydelser før de bliver begået – og hvordan politiet bruger det. Totalt sci-fi! Interview med instruktørerne, eller nogen af dem der er med i debatten omkring filmen: Advokat Birgitte Arent Eiriksson, Rigspolitichef, Svend Larsen, forsvarsadvokat Karoline Normann, retsordfører Josephine Fock (ALT), retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF),  og journalist og radiovært på programmet Aflyttet, Anders Kjærulff. Mere.

Mød fem filippinske ‘content moderators’ med det utaknemmelige job at støvsuge de sociale medier for (fra)stødende indhold i filmen ‘The Cleaners’. Interview om ansvar og etik – højaktuelle problematikker. Interview med dem, der deltager i debatten efter filmen, fx chefredaktør på Berlingske Tom Jensen, Trine Bramsen MF (S) og dokumentarist bag den undersøgende og facebook-kritiske dokumentar ‘Facebookistan’, Jakob Gottschau. Mere.

Interview med den prisvindende afrikanske aktivist Silas Siakor, der med simpel teknologi går til kamp mod korruption og illegal skovhugst af regnskoven i sit hjemland, Liberia. Men hvor stor en forskel kan et enkelt menneske gøre? En virkelig stor forskel, viser det sig. Det er en virkelig fantastisk film, og en endnu mere fantastisk mand der bliver skildret! Mere. 

Interview med instr. Rob Schröder bag ‘Possesed’, der er et visuelt essay om de (a)sociale mediers okkulte tiltrækningskraft, til et dark score af Laurel Halo. De sociale medier holder ikke hvad de lover. Vi bliver ikke mere sociale af at fodre vores maskiner (og mediegiganterne bag dem) med billeder af os selv. ‘Possessed’ er en visuel diagnose over den kontemporære tilstand i det hybride, digitale felt mellem det indre og ydre. Mere.

Interview med instr. bag ‘The Most Unknown’; En videnskabelig opdagelsesrejse ind i det ukendte, hvor fysikkens og naturens største mysterier møder os på havets bund og i det ydre rum. Mørkt stof, dybhavet og udenjordisk liv er nogle af de fænomener, som vi har sværest ved at observere og forstå. Men i ‘The Most Unknown’ nærmer vi os det ukendte. Vi er med astrofysikeren på feltarbejde ved geotermiske ørkenkilder, kognitionsforskeren præsenterer forsøg på at forstå menneskelig bevidsthed, og primitive livsformer indsamles af mikrobiologer i dybe karstgrotter i Italien og af oceanografer i boblerev tæt på Costa Rica. Mere.

LIVSSTIL / MAD / POPKULTUR

Interview med Jonathan Safran Foer, forfatteren, der har skrevet bestselleren ‘Om at spise dyr’, der nu er blevet filmatiseret (og speaket af Natalie Portman). Jonathan kommer til landet, og vi viser filmen i landsdækkende visninger på biblioteker landet over onsdag d. 21 marts, med efterfølgende livestreaming af debat hvor Jonathan også indgår – sammen med kokken Nikolaj Kirk, dokumentarfilminstruktør Phie Ambo og fødevareforsker og prodekan på Københavns Universitet Andreas De Neergaard kødindustrien i en dansk og international kontekst med fokus på forskning, etik og politik. Mere.

Interview med instr. bag Glock-filmen ‘Weapon of Choice’, der er et mørkt studie i den amerikanske våbenkultur, der ender med en utrolig true crime-historie om lejemordere og milliardsvindel. Våben er big business i USA. Men den amerikanske våbenkultur viser sig ikke desto mindre fra sine mørkeste sider i ‘Weapon of Choice’, som starter med et enkelt våben og ender med en helt utrolig historie om lejemord og milliardsvindel. Glock-pistolen er ikke bare verdens mest populære håndvåben. Den er en popkulturel reference i alt fra gangsterrap til actionfilm. Mere. 

Interview med instruktørerne bag den DOX:AWARD-nominerede ‘Last Year In Utopia’, om et tysk reality-show der gik HELT galt. Deltagerne fra et reality tv-show, der kollapsede under optagelserne, mødes igen ude i den skov, hvor de for et år siden boede sammen og skulle udvikle et utopisk samfund i et socialt eksperiment for rullende kamera. Alt gik galt. Men hvad der skete går først op for én, efterhånden som filmens rekonstruktion folder sig ud som en kinesisk æske. Mere.

Interview om det danske mælkesystem ifb. filmen ‘The Milk System’ der sætter teknologi, økonomi og etik effektivt på dagsordenen i en rejse ud af mælkevejen fra Danmark til Kina. Interview med instruktøren eller mælkeeksperter. Ved du hvor mælken kommer fra? Fra små, familiedrevne gårde til nutidens ultra-produktive fabriksfarme. Landbruget har ændret sig radikalt over de sidste 30 år, og det samme har produktionen af mælk, der fortsat er en grundingrediens i fødevarer verden over – og en stor del af Danmarks eksportøkonomi. Men er det industrielle vokseværk virkelig mælkeproduktionens fremtid? Mere.

Personlig film om vaccination, og interview med den instruktør + hans familie/børn, som er med i filmen. Vaccination eller ej? En fantastisk fin film, der i den grad undersøger sagerne og bliver prøvet af på egen krop – og en yderst aktuel film ift. debatten om mæslingeudbryddet & vaccinnen (som filmen dømmer god, da det er en såkaldt aktiv vaccine – modsat de inaktive, hvor der er tilsat metaller). Mere.

Interview med Lauren Greenfield bag filmen Generation Wealth (der også er en kunstudstilling mv.), der skildrer the top 1% i USA. Interview om filmen, rigdom i USA og den fotoudstilling der har været flere år undervejs i projektet.  Mere: https://cphdox.dk/program/film/?id=572

Interview med Lorna Tucker, der står bag Vivienne Westwood filmen. Lorna Tucker har en hård fortid som stofmisbruger og bor på gaden – og nu har en lavet en personlig fortælling om en af modens absolutte spidser, Vivienne Westwood! Mere.

Interview med Bing Liu bag Sundance hittet ‘Minding The Gap’; en af morgendagens helt store instruktører.  Fra skateboard-video til en dokumentarisk ‘Boyhood’. Tre unge venner vokser op, bliver unge mænd og træffer livsvalg for rullende kamera.Det dybe venskab i den lille trio er nerven i Bing Lius formidable debutfilm fra Sundance, hvor hvert valg i livet – både de rigtige og de forkerte – lukker en dør og åbner en ny. Mere.

Interview med instruktøren bag Tour De France filmen om den skotske Tour de France-konge David Millar i både med- og modvind. Optaget med den mest avancerede, moderne kamerateknik følger filmen den skotske Tour de France-helt David Millar i sin sidste sæson i sadlen. Euforien og trætheden, opturene og nedturene. Med kameraer på cykelstyret og i et ekspressivt filmsprog er det nærmest, som var det en selv, der kæmpede sig vej gennem Frankrig. Mere.

Interview med Boris Mitic bag filmen om ingenting, med voice-over af Iggy Pop: En doku-komedie om ingenting. ‘In Praise of Nothing’ er en verdensomrejse med cinematiske snapshots fra 70 forskellige lande, som folk har sendt til filmskaberen Boris Mitić, der har samlet det hele til en kosmisk komedie om alt det, man ellers lige gik rundt og troede var så vigtigt. Mere.

Interview med den (virkelig!) unge gourmet- og stjernekok Flynn McGarry der er med i filmen om sig selv, ‘Chef Flynn’, der kommer til landet – og skal give en middag sammen med Frederik Bille Brahe på Apollo efter visningen af filmen. Han har lavet mad siden han var helt lille barn. Mere.

Interview med Marcus Lindeen, der står bag historien om det sociale eksperiment, der blev døbt “The Sex Raft” af pressen. I 1973 sejlede fem mænd og seks kvinder over Atlanten på en tømmerflåde. Et socialt eksperiment og et videnskabeligt studie i vold, aggression, sex og gruppeadfærd, ledet af en radikal, mexicansk antropolog. Over fyrre år senere bringer den svenske kunstner og filmskaber Marcus Lindeen for første gang besætningen sammen igen, på en tro kopi af tømmerflåden i et filmstudie, for at se tilbage på de tre intense måneder, de tilbragte sammen, isoleret og uden privatliv, på ‘The Sex Raft’, som pressen kaldte den. Mere.

STÆRKE PERSONLIGE FORTÆLLINGER

SE DE DANSKE FILM: https://cphdox.dk/program/serier-og-temaer/?ser=57

The Return: Interview med de to danske hovedpersoner og instruktøren, om hvordan det er at være adopteret og rejse hjem til sit hjemland (Sydkorea) for at prøve at finde sine forældre. Mere. 

Interview med Instruktøren Max Kestner om hans nye film Slette Omstændigheder, der undersøger hvorfor tre danske polarforskere tragisk omkom under en ekspedition til det nordøstlige Grønland mellem 1906-08. Mere.

Interview med den norske Steffan Strandberg – instruktøren bag The Night. Smukt animeret og bittersød, norsk film om to brødres opvækst med en alkoholiseret mor og en musikerfar. – Hvilke konsekvenser har det at vokse op i et hjem med omsorgssvigt? Hvilken betydning har det at have en alkoholisk mor? Mere.

 

KUNST / FINKULTUR

Interview med Peter Mettler bag den DOX:AWARD-nominerede ‘Becoming Animal’ om forholdet mellem mennesker og natur. Forholdet mellem mennesket og de andre arter, som vi deler planeten med, har åbnet op for nye måder at begribe vores egen plads i verden. ‘Becoming Animal’ er et forsøg på at give nogle af disse nye tanker en filmisk form. Mere.

Interview med instr. Nathaniel Kahn bag ‘The Price of Everything’ om kunstmarkedet set indefra i en underholdende og indsigtfuld film om kunst, penge og prestige – og om prisen for at lade sig forføre. Millioner af dollars skifter hænder, når et værk skifter ejer på en af verdens førende kunstauktioner. Priserne skaber overskrifter og resten af verdenen ryster på hovedet, når Jeff Koons og Damien Hirst igen slår rekord. Men hvad foregår der egentlig bag kulisserne? Mere.

Interview med instruktøren eller kunstneren Kirstine Roepstorff selv, der i 2017 blev udpeget til at repræsentere Danmark på Venedig-biennalen. Filmen følger den kreative proces bag den danske kunstners arbejde op til Venedig-biennalen sidste år, elegant skildret som en refleksion over selve det at skabe. Mere.

Interview med Lucien Castaing-Taylor (bag Leviathan), der er klar med ‘Caniba’ om en japansk kannibal. Den japanske kannibal Issei Sagawa blev i 1981 fængslet i Paris for at have dræbt og delvist spist en kvindelig medstuderende. Udvist til Japan og løsladt på en teknisk fejl, hvorefter han indledte en karriere som sushi-kritiker, tv-stjerne, pornoskuespiller og manga-tegner. I dag lammet i en kørestol med sin jaloux bror som plejer. En grotesk historie, som det nyskabende instruktørpar bag den skelsættende CPH:DOX-vinder ‘Leviathan’ (2012) langsomt og med en nærmest fænomenologisk kompromisløshed borer sig dybt ind i. Mere.

 

ALLE PROGRAMGÆSTER

DOX:AWARD

 

Last Year in Utopia, Germany.

Bertolt Brecht meets Big Brother in the reconstruction of a reality TV show that collapsed.

Director Katharina Knust, visiting March 17-22

 

América, United States.

A charming, Mexican adventure about three mismatched brothers and their 93-year-old grandmother in a film about family ties.

Director Erick Stoll, visiting March 20-28

Director Chase Whiteside, visiting March 20-30

 

Extinction, Portugal.

A sombre and hypnotic essay film from the fluent borders of the former Soviet Union.

Director Salomé Lamas, visiting March 18-20

 

Central Airport THF, Germany, France, Brazil.

Exquisitely observed film from a modern Babylon – a closed-down airport in Berlin, which today is home to migrants such as 18-year-old Ibrahim.

Director Karim Aïnouz, visiting March 19-23

 

Becoming Animal, Switzerland, United Kingdom

A visionary field trip to Wyoming’s wild and vast nature becomes a philosophical reevaluation of our relationship with the world that surrounds us.

Director Emma Davie, visiting March 20-25

Director Peter Mettler, visiting March 16-23

Author/Anthropologist Jeremy Narby, visiting March 16-18

 

The Raft, Sweden, Denmark, United States, Germany

Three months without privacy on a raft. The story of the strangest social experiment of all times – told by those who took part in it, 1973.

Director Marcus Lindeen.

 

Hale County This Morning, This Evening, United States

The Sundance hit from the heart of black America, where a photographic mosaic of impressions merge to become an artistic and politically innovative work.

Director RaMell Ross, visiting March 20-24

 

Bisbee ’17, United States

A whole town confronts its own, dark past in a meta-Western and an epic roleplay, based on the most violent episode in the post-civil war history of the United States.

Director Robert Greene, visiting March 22-25

Producer Bennett Elliott, visiting March ?

 

F:ACT AWARD

 

Weapon of Choice, Austria

A dark study of American gun culture, which ends with an incredible true crime story of contract killers and billion dollar fraud.

Director Fritz Ofner, visiting March 19-24

Director Eva Hausberger, visiting March 19-24

 

Alt-Right: Age of Rage, United States

Behind the ultra-right-wing movement that with Trump as an unofficial frontman has conquered the world’s most powerful country.

Director Adam Lough, visiting March 19-23

 

A Mother Brings Her Son To Be Shot, Ireland, United Kingdom

Violence and unrest continue to haunt the streets – and homes – of Northern Ireland. A shocking and incredible story of motherly determination.

Director Sinéad O’Shea, visiting March 16-18

 

NEW:VISION AWARD

 

All Voices are Mine, Pakistan

A clear dream lit by daylight, where imagination itself becomes an active creator of the enigmatic and poetic work.

Director Basir Mahmood, visiting March 19-23

 

Black Mother, Jamaica, United States

Jamaica’s spiritual identity is conjured up in a hallucinatory mosaic, where the woman is the doorway to another world.

Director Khalik Allah, visiting March 22-25

 

The Disappeared, Germany, Israel

Propaganda disguised as entertainment in an action film produced by the Israeli army – in an iconoclastic (anti)film without images.

Director Gilad Baram, visiting March 16-19

Director Adam Kaplan, visiting March 16-19

 

Wild Relatives, Lebanon, Germany

Biodiversity and international politics from Lebanon to Svalbard in an original work with perspectives that reach far beyond the future of humanity.

Director Jumana Manna, visiting March 21-23

 

Translations / Nutsigassat, Greenland, Canada, Denmark

A graceful and complex meditation on language, landscape and the Danish colonial interventions in Greenland.

Director Tinne Zenner, visiting March ?

 

NORDIC:DOX

 

The Happy Native / Lykkelænder, Denmark, Greenland

Impressions from Greenland in a beautiful and sensitive film about myths and reality – and about the historical relationship with Denmark.

Producer Rikke Tambo, visiting March ?

 

Den Nat vi Faldt, Denmark

A sensuous, poetic and above all photographic film about loss – and about moving on in life. One of this year’s most promising Danish debuts.

Producer Vibeke Vogel,  visiting March ?

 

One Table Two Elephants, Sweden, South Africa

Alive and wild, an ethnographic film from Cape Town and its surroundings, where B-boys, biologists, bushmen and ghosts share the world of life.

Director Jacob von Heland, visiting March 20-25

Director Henrik Ernstson, visiting March 20-24

 

Waiting for Barcelona, Finland

Love affairs, friendships and the police on his heels. One of Europe’s young homeless men lets us into his life on Barcelona’s streets.

Director Juho-Pekka Tanskanen, visiting March 20-25

 

Maj Doris, Sweden

Nights with northern lights and clear frosty mornings in beautiful scenes from the life of a completely amazing 74-year-old woman.

Director Jon Blåhed, visiting March 18-24

 

A Good Week for Democracy, Sweden

A sharp, funny and insightful film about a Swedish the largest political media event of the year in Sweden: The Almedalen Week.

Director Cecilia Björk, visiting March 17-20

 

The Night, Norway

A beautifully animated and bittersweet Norwegian film about two brothers and their upbringing with an alcoholic mother and musician father.

Director Steffan Strandberg, visiting March 20-24

 

NEXT:WAVE

 

Tarpaulins, Austria, United States

Los Angeles’s smallest inhabitants are on the attack in a wonderfully inventive and imaginative film about termites.

Director Lisa Truttmann, visiting March 21-24

 

Harmony, United Kingdom

Beautifully photographed and dark film from a heavy industrial fringe of Russia, where youths struggle to live up to masculine and feminine ideals.

Director Frederick Paxton, visiting March 18-25

Producer Maria Babikova,  visiting March 18-25

 

Conventional Sins, Israel

Docu-noir about sexual abuse in the ultra-orthodox environment in Jerusalem, where the now adult Meilech finally confronts his ‘sugar daddy’.

Director Shira-Clara Winther, visiting March 13-22

Director Anat Zuria, visiting March 13-22

 

Independent Boy, Netherlands

Vincent takes over his friend Metin’s life for a month. An experiment that aims to get him out of the couch and into the big wide world.

Director Vincent Boy Kars, visiting March 20-24

 

A Moon Made of Iron, Chile, France

A macabre mystery from Chile’s coastlines, where the bodies of Chinese fishermen appear without explanation.

Director Francisco Rodriguez, visiting March 20-23

 

Unsettling, United Kingdom, Israel

A pop-up film studio becomes a social laboratory for encounters with camera-shy (but not conflict-averse) Israeli settlers on the West Bank.

Director Iris Zaki, visiting March 20-25

 

Minding the Gap, United States

From skateboard video to documentary ‘Boyhood’. Three young friends grow up, become young men and make life choices in front of rolling cameras.

Director Bing Liu, visiting March 16-21

 

Beautiful Things, Italy

A documentary science fiction that locates the future in the midst of our present age. Work and alienation have taken on a whole new meaning in the 21st century’s fundamentally changing and increasingly abstract networks of economics, ecology and (un)natural raw materials.

Director Giorgio Ferrero, visiting March 16-18

Director Federico Biasin, visiting March 16-18

 

SPECIAL SCREENINGS

 

Fred, United Kingdom

An 85-year-old London gangster puts his cards on the table in a dark and psychological, but deeply engaging film between true crime and exquisite storytelling.

Director Paul Van Carter, visiting March 16-18

 

The Ice King, United Kingdom

A perfectionist, rebel and icon. A portrait of the British ice skater John Curry, who transgressed all norms in his turbulent life.

Director James Erskine, visiting March 21-23

 

Wall, Canada

A beautifully animated film about the wall that separates Israel and Palestine – written by the Oscar-nominated British author David Hare, who is also our guide.

Playwright David Hare, visiting March 16-18

 

In the Name of your Daughter, Canada, Tanzania

In Tanzania, circumcised girls are worth twice as much in terms of dowry as uncircumcised girls. The right of young women to decide what happens with their own body is defended by the modern heroine Rhobi in Tanzania.

Director Giselle Portenier, visiting March ?

 

ARTISTS & AUTEURS

 

Caniba, France

A Japanese cannibal in a boundary-transgressing new film by the visionary makers of the CPH:DOX winner ‘Leviathan’.

Director Verena Paravel, visiting March 23-25

Director Lucien Castaing-Taylor, visiting March 23-25

 

Karl’s Perfect Day, Mexico, Germany

The best day ever from morning to midnight. You would wish you were the Swedish artist Karl Holmqvist after this poetic dream of a hybrid film.

Protagonist Karl Holmqvist, visiting March 16-18

 

Makala, France

A simple and sensuous Cannes winner, which follows a few days in the life of a Congolese farmer, and where the smallest detail contains its own greatness.

Director Emmanuel Gras, visiting March 20-23

 

★, Austria

This year’s intergalactic film trip ! Starry skies from several hundred films assembled in one long, mind-expanding experience in a film for true film fans.

Director Johann Lurf, visiting March 20-24

CURATED BY THE XX

The xx

On 17 March, the xx will open their program at CPH:DOX. The London trio will present a series of films and live events that will explore themes of identity, gender, performance, youth culture and LGBTIQ issues.

Oliver SIm,  visiting March 17-23

Romy Madley Croft, visiting March 17-19

Simon Guzylack, visiting March 17-23

And many more guests + directors from the programme.

 

SOUND & VISION

 

M.I.A

After the screening of Matangi / Maya / M.I.A. on March 15th M.I.A herself will come and give a talk about the role of art in activism, creativity and resistance – together with local NGO Turning Tables. In a combination of M.I.A.’s own video footage and newer material, we are given a unique look at the strong, sensitive and activistic person Matangi behind the superstar M.I.A. while she is up against the hysteria of pop culture, the media machine and endless political agendas.

Visiting March 15-16

 

Desolation Center, United States

Jump on the school bus and join an acid trip to the Mojave Desert with a young Sonic Youth, Einstürzende Neubauten and the rest of the 1980s punk and industrial scene.

Director Stuart Swezey, visiting March 15-21

 

The strange sound of happiness, Germany, Italy

A quirky and poetic road trip to Siberia in search of the meaning of life and the Jew harp’s strange sound of happiness.

Director Diego Pascal Panarello, visiting March 18-25

 

Grace Jones: Bloodlight and Bami, United Kingdom, Ireland

Pull up to the bumper, baby! 10 years in the life of the ultimate diva – as a singer, supermodel, style-icon and as the human being behind the superstar.

Director Sophie Fiennes, visiting March 16-17

 

CHANGE

 

Eating animals, United States

The adaptation of Jonathan Safran Foer’s critical bestseller narrated by Natalie Portman is a film for both meat-eaters and vegetarians. The film makes us think one step further – what consequences has the industrial meat production, not only has for animals, but also for ourselves and the planet we live on.

Writer & Producer Jonathan Safran Foer, visiting March 21-24

 

Silas, Canada, South Africa, Kenya

Simple technology and inspiring idealism. Meet a modern, African activist fighting against corruption and illegal deforestation in a film that actually makes a difference.

Silas Siakor, visiting March 18-21

 

Hanaa, Italy

Four young women from their own corner of the world have more than their name in common. A film that insists on beauty against all odds.

Director Giuseppe Carrieri, visiting March 17-19

 

Demons in Paradise, Sri Lanka, France

A Tamil filmmaker returns to Sri Lanka’s bloody past for the first time in a personal and poetic film, describing the war – as well as his hopes for the future – with images and words.

Director Jude Ratnam, visiting March 21-24

 

The Milk System, Germany, Italy

Do you know where milk comes from? Technology, economics an ethics are on the agenda in a journey from Denmark to China.

Director Andreas Pichler, visiting March 16-18

 

HITS

 

Love Means Zero, United States

Character-driven filmmaking at its best. Meet the colourful and charismatic tennis legend Nick Bollettieri, as he faces a tough opponent.

Director Jason Kohn, visiting March 17-20

 

Prince of Nothingwood, France

Lights, camera, action! At work in Afghanistan’s Hollywood with the country’s answer to Roger Corman in a true audience darling of a film.

Director Sonia Kronlund, visiting March 16-18

 

Shirkers, Singapore, United States

The incredible story of how Singapore’s first feminist indie-horror film disappeared and returned with a vengeance.

Director Sandi Tan, visiting March 18-23

 

SCIENCE

 

The Ancient Woods, Lithuania

Biodiversity on the forest floor gets a new breath of life in a unique, dialogue-free film developed in collaboration with biologists.

Director Mindaugas Survila, visiting March 18-20

 

Point of No Return, United States

A fascinating and adventurous film about the breakneck attempt of two pilots to fly all the way around the world – with nothing but solar energy!

Director Quinn Kanaly, visiting March 17-21

 

The Most Unknown, United States

A scientific exploration of the unknown, where the greatest mysteries of physics and nature can be found at the bottom of the ocean and in outer space.

Director Ian Cheney, visiting March 15-20

 

Family Shots, Germany, Guinea-Bissau, France

For, against – or in doubt? A personal and entertaining film about a choice that preoccupies more and more people: to vaccinate or not to vaccinate.

Director David Sieveking, visiting March 16-19

 

Eastern Memories, Finland

Past and present meet in an epic road movie through Central Asia to Japan. Adventure and intrigues, life and death, the downfall of nations – told by a dead Finn.

Director Martti Kaartinen, visiting March 17-24

Director Niklas Kullström, visiting March 17-24

 

JUSTICE

 

The Congo Tribunal, Switzerland, Germany

All parties of the civil war in Congo take part in a symbolic and artistically visionary trial with two goals: peace and justice after twenty years of war.

Director & Producer Arne Birkenstock, visiting March 18-22

 

Playing God, Germany, Netherlands

At work with a controversial larger-than-life lawyer and razor-sharp talent, who operates in the dramatic minefield between finance and morality.

Director Karin Jurschick, visiting March 15-18

 

The Art of Argument, Germany, Austria

Four young Germans in a tough battle of words, rhetoric and performance in the dramatic rounds leading up to the wrestling match of brains: the World Championships in Law.

Director Melanie Liebheit, visiting March 15-19

Director Gereon Wetzel, visiting March 15-17

 

Recruiting for Jihad, Norway

Three years with the young Norwegian jihadi Ubaydullah Hussein in a controversial film about radicalisation, extremism and the response of free society.

Director Adel Khan Farooq, visiting March 18-20

 

A METHOD TO THE MADNESS

 

Foreigners Out! Schlingensief’s Container, Austria

A chaotic and controversial reality show, where asylum seekers are voted home live with the German provocateur Christoph Schlingensief as the host.

Director Paul Poet, visiting March 17-19

Vil du interviewe en gæst?

Kontakt presseafdelingen eller kommunikationschef Katrine Ravndal på katriner@cphdox.dk – og vi sætter dig i kontakt.

NB: Ingen danske instruktører fremgår af listen, da langt størstedelen er i København under festivalen.