Det engelske hitband The xx har sammensat et filmprogram særligt til CPH:DOX 2018 med både film, gæster, live events og dj-sets i løbet af festivalugen. Her kan du se, hvornår du kan møde bandmedlemmerne!

’I See You’ udforsker emner som identitet, køn, performance, ungdomskultur og LGBTIQ. Programmet deler bevidst navn med The xx’s nyeste album – det anmelderroste ’I See You’ fra 2017 – da bandets filmvalg indeholder mange af de samme temaer og følelser, som blev udforsket i albummet.

Til alle visninger af film i programmet ’I See You’, kan du møde nogle af bandmedlemmerne – Romy Madley Croft, Oliver Sim og Jamie Smith, også kendt som Jamie xx. Nedenunder kan du læse, hvor og hvornår de forskellige film i det særlige filmprogram har visninger i løbet af CPH:DOX 2018.

Søn. 18/03 kan du opleve:

Klokken 16:30 på Hotel Cecil: The Cockettes

En fascinerende tidsrejse til San Francisco i slutningen af 60’erne, hvor et kollektiv af mænd og kvinder samledes i et utopisk, seksuelt laboratorium.

En fascinerende tidsrejse til San Francisco i slutningen af 60’erne og de tidlige 70’ere, hvor et kollektiv af venner danner performance-fænomenet The Cockettes.

 

Klokken 19:00 på Hotel Cecil: Wildness

En succesfuld klubaften på en kultbar i Los Angeles bringer to subkulturer i et clash med hinanden i en kompleks film af kunstneren Wu Tsang. Baren Silver Platter har siden 1963 været et helligt sted for Latino- og LGBT- indvandrermiljøerne i Los Angeles. Kunstneren Wu Tsang forelsker sig i det unikke sted og begynder at afholde den faste klubaften Wildness.

 

Man. 19/03 kan du opleve:

Klokken 18:00 på Charlottenborg Gully Queens + Check It

Young and Gay: Jamaica’s Gully Queens

Christo Geoghegan & Adri Murguia undersøger livet i Jamaicas LGBTI-fællesskaber i en film om at være ung i et land, hvor homofobi og transfobi dominerer, og hvor det simpelthen ikke er en mulighed at ‘springe ud’.

 

Check It

Siden 2009 har Washington DC’s mest udsatte teenagers fundet sammen i ’Check It’. En bande, der sætter hårdt mod hårdt i kampen mod homofobi og transfobi i et af byens fattigste og mest voldelige områder.

 

Klokken 21:45 i Bremen Teater: Children of the King

The King is alive! Datteren af en Elvis-imitator rejser ud for at møde ligesindede i en morsom og rørende film om fankultur. Stephanie Comilang er datter af en Elvis-imitator. Derfor har hun altid været nysgerrig efter at vide, om der findes andre børn med samme historie. Denne nysgerrighed har ført hende til at gribe kameraet og derigennem udforske fascinationen for denne fælles identitet.

 

Tir. 20/03 kan du opleve:

Klokken 18:30 på Hotel Cecil: Our Hobby is Depeche Mode

Sjælden kultfilm om den britiske supergruppe – og deres fans, ikke mindst – af den britiske kunstner Jeremy Deller. En sjælden chance for at se den anerkendte, britiske kunstner Jeremy Dellers film om Depeche Mode, der aldrig blev udgivet – og om deres fans, ikke mindst! Depeche Mode har dedikerede fans overalt i verden.

 

Klokken 20:00 i Cinemateket: Rock Pockets + Wildwood Nj

Rock Pockets

En fem minutter lang lo-fi kortfilm, der vises med ‘Wildwood NJ’.

 

Wildwood Nj

En tidskapsel og sjælden kultklassiker fra de tidlige 90’ere, skudt på smalfilm, og et kalejdoskopisk portræt af unge kvinder på New Jerseys boardwalk.

 

Klokken 22:00 i Cinemateket: Strike a Pose

Syv mandlige dansere mødes igen og taler ud om deres turné med Madonna i 1990.

 

Ons. 21/03 kan du opleve:

Klokken 19:30 i Empire: Beyond Clueless

Man kan lære meget om livet af at se film. Men at man også kan lære meget om livet ved at se amerikanske high school-film fra 90’erne er måske mindre indlysende – før nu! Guardian-journalisten Charlie Lyne har samlet en fantastisk morsom collage af klip fra 200 af periodens bedste (og værste) teenage-film, og det er overraskende nok ikke helt dumt. Faktisk er filmene ofte virkelig spot on i deres analyse af sociale hierarkier, seksuel forvirring og resten af det kaos, der udgør livet som teenager. Popkultur når det er bedst, fortalt af teenagestjernen Fairuza Balk til et soundtrack af indie-bandet Summer Camp.

 

Klokken 22:00 i Empire: Wild Combination: A Portrait of Arthur Russell

Mød ‘the funkiest white boy’ Arthur Russell, der var bagefter sin tid, og alligevel langt foran alle andre.

Disco og avantgarde går op i en højere enhed i Arthur Russells musik. Cellisten, der kom ind fra kulden, slog sig ned i New York og blev hurtigt en del af 70’erne og 80’ernes eksperimenterende musikscene. Med unikke billeder fra Russells liv og liveoptagelser fra The Kitchen skaber ‘Wild Combination’ et billede af et komplekst, til tider manisk, menneske og hans legefulde musik.

 

Tor. 22/03 kan du opleve:

Klokken 18:30 på Charlottenborg: Our Hobby is Depeche Mode

Sjælden kultfilm om den britiske supergruppe – og deres fans, ikke mindst – af den britiske kunstner Jeremy Deller. En sjælden chance for at se den anerkendte, britiske kunstner Jeremy Dellers film om Depeche Mode, der aldrig blev udgivet – og om deres fans, ikke mindst! Depeche Mode har dedikerede fans overalt i verden.

 

Klokken 21:00 på Aveny-T: Curated by The xx: Lust for Youth + afterparty

Den danske synthpop-trekløver giver deres første sid-ned koncert på Aveny-T, udpeget af The xx, der i egne ord var gruppens ‘top choice for Danish band!’. Inden The xx’s Oliver Sim tager hjem til London ovenpå CPH:DOX, har han og bandet fået lov til at vælge et dansk live-band til deres afslutningsaften.

 

Klokken 21:30 i Cinemateket: Nowhere

Gregg Arakis punkede spillefilm om et biseksuelt pars vilde liv er Generation X og ironisk 90’er-nihilisme i sin reneste (eller mest beskidte?) form. Hvis man kan huske 90’erne, er det fordi man ikke var der.