Den sidste dag på CPH:DOX byder på både storvildjagt i Namibia, en talk med de Lykkeberg brødre, en koncert med Avey Tare, samt en dokumentarfilm om illegale indvandrere i Danmark.

Dyk ned i vores daglige guide til festivalens vigtigste, sjoveste og mest aktuelle film, arrangementer og oplevelser, som du ikke må gå glip af. Du kan også få et overblik over alle dagens events i kalenderen her.

KUNST

Life Imitation

Chat-tråde, sexting og virtuelle scener fra Grand Theft Autos voldelige computerspil-udgave af Los Angeles smelter med en foruroligende og mareridtsagtig lethed over i situationer fra hans venners liv i den kinesiske kunstner Zhou Chens hypnotisk mørke film, hvor især de unge kvinder trodser sociale og seksuelle tabuer, men samtidig må spejle deres ensomhed og isolation i skærmen på deres mobiltelefoner.

Kunsthal Charlottenborg, 16:00, Billetter:

Machines

Maskinerne rumler som rasende, koleriske kæmper i et inferno af støj, kemikalier og arbejdsrutiner. Den indiske instruktør Rahul Jain fører os helt ind i en tekstilfabriks mørke hjerte i en film, der i slægtskab med den revolutionerende ‘Leviathan’ slutter sig om både syn og sanser. Grænsen mellem mennesker og maskiner står dog stadig, og Jains kritik af de inhumane forhold burde ramme alle, der køber ens tøj så billigt som muligt. En fagforeningsleder taler solidaritet på alles vegne, mens fabrikkens chef gentager den neo-liberale lektie om udbud og efterspørgsel på et globalt plan, hvor ansvaret i sidste ende ligger hos køberen – altså os. ‘Machines’ er et ambitiøst og moderne, politisk værk fra en kulturel insider, der maxer filmmediets potentiale helt ud og placerer os i skoene på de arbejdere, som dokumentarfilm normalt nøjes med at betragte fra afstand.

Nordisk Film Dagmar, 12:00, Billetter

Beuys

Alt kan være kunst! Filmen om Joseph Beuys giver ordet til kunstneren selv i en mosaik af arkivklip. International premiere efter hovedkonkurrencen i Berlin.

Grand Teatret, 12:15, Billetter

Safari

Østrigske Ulrich Seidl er kendt for at vende vrangen ud på samtids-Europa i sin ind imellem næsten surrealistiske hybrid af tåkrummende pinlig satire og politisk kritik – og mellem dokumentar og fiktion. I ‘Safari’ er Seidl taget på storvildtjagt i Namibia, og det bliver det ikke mindre grimt og grænseoverskridende af.

Grand Teater, 10:00, Billetter.

The Cinema Travellers

I over 70 år har Indiens omrejsende biografer bragt farverige eventyr ud i alle hjørner af det store land, hvor folk samles på markedspladserne for at se film i telte og under åben himmel. Og har man glemt, hvor magisk sådan en oplevelse kan være – eller har man aldrig haft chancen selv – så er den indiske ‘The Cinema Travellers’ et must!

Cinemateket, 16:30, Billetter  

MUSIK

Contemporary Colour

Altid elegante og evigt nysgerrige David Byrne har siden tiden som frontmand i Talking Heads været en notorisk uforudsigelig kunstner. Men så smed han lige den her. En række stort opsatte live-shows flankeret af amerikanske cheerleaders (!) og gæsteoptrædender af tUnE-yArDs, St. Vincent, Blood Orange, og en kurateret perlerække af andre musikere – inklusiv Byrne selv.

Grand Teatret, 19:00, Billetter

Avey Tare vs Abby Portner

Billeder og lyd går op i en neo-psykedelisk helhed, når Avey Tare og Abby Portner, lukker og slukker for vores nye festivalcentrum med en audiovisuel performance i festivalens farverige sofabiograf. Dave Portner (aka. Avey Tare) er sanger og sangskriver i Animal Collective, mens søsteren Abby er fast tilknyttet gruppen som visuel kunstner med utallige samarbejder på cv’et – fra Velvet Undergrounds John Cale til danske Reptile Youth.

Kunsthal Charlottenborg, 20:00, Billetter.

SOCIAL

Illegal in Denmark

Der bor 18.000 illegale indvandrere i Danmark lige nu. Men hvem (og hvor) er de? TV2 Dokumentar har været undercover i en lukket verden. Efterfølgende debat om skjult kamera i dokumentarfilm.

Grand Teatret, 14:30, Billetter  

To filmskabere om klassernes sammenstød

Klassesamfundets kontraster er blevet utydelige, og samfundets kløfter handler i dag lige så meget om etnicitet og bopæl, hvis ikke bare om individer med forskellige vilkår. Så hvordan fortæller man sympatisk, ærligt og loyalt om konfrontationer mellem modsætningsfyldte miljøer i Danmark? Talk m. Erik Clausen og Fenar Ahmad

14:00 Kunsthal Charlottenborg, 14:00, Billetter

Lykkeberg vs. Lykkeberg – manual for den politiske kunstner

I kølvandet på store politiske jordskred som Trump og Brexit står det klart, at udøvende kunstnere føler sig kaldet til at udnytte deres platform – om det så er twitter, prisuddelingsfester eller i kunsten. Men er det sundt for den offentlige debat, når kunstnere blander sig i en aktuel politisk dagsorden? Talk m. Rune Lykkeberg og Toke Lykkeberg.

Kunsthal Charlottenborg, 16:00. Billetter