Top-spændende og yderst relevante debatter er på programmet for CPH:DOX’s fjerde dag. Bliv klogere på fascismens fascinationskraft, antisemitisme i Østeuropa og bakteriernes magt i epidemiens verden.

Her er dagens guide til de store oplevelser på CPH:DOX, som du ikke må misse. Alle dagens events kan findes i kalenderen her.

 

Debat med Åsne Seierstad & Khaterah Parwani: Forført af Islamisk Stat

CPH:DOX præsenterer i samarbejde med TV 2 en aften med fokus på de to unge kurdiske piger, Leyla og Hazal, på 19 og 24 år, der er født og opvokset i Danmark, men i maj 2016 forsvandt med formodet kurs mod Islamisk Stat. Bliv klogere på den komplicerede fascinationskraft, som så mange unge har oplevet ved Islamisk Stat, når krigsjournalist og forfatter Åsne Seierstad, radikaliseringsekspert Khaterah Parwani og tilrettelægger Peter Vesterlund mødes i debat om radikalisering og fanatismens fascinationskraft.

Kunsthal Charlottenborg, 18:00, billetter.

NB! Til dette event uddeler vi billetter – læs mere her.

Unseen Enemy

Sundhedsforskere verden over arbejder på at holde sig et skridt foran i kampen mod den usynlige trussel fra bakterier og epidemier. Tag med til frontlinjen af den globale kamp, når ‘Unseen Enemy’ undersøger den lille bakteries enorme magt og præsenterer publikum for de mennesker, der forsøger at gøre en forskel og holde hele nationer raske. Efter visningen  dykker vi længere ned i epidemiens verden i en samtale mellem historiker og forfatter Jakob Eberhardt, forfatter til bogen ‘Verdenshistoriens største epidemier’ og overlæge og epidemiolog Kåre Mølbak fra Dansk Seruminstitut.

Cinemateket, 19:00, billetter.

NB! Til dette event uddeler vi billetter – læs mere her.

Keep Quiet

Hadets og ekstremismens paradokser i en dramatisk film fuld af twists, hvor en ungarsk nynazist får sit livs overraskelse – og tager en beslutning, der ændrer alt. Efter visningen vil der desuden være debat om antisemitisme i Ungarn og Østeuropa. Mød tidligere overrabbiner Bent Melchior i dialog med sociolog, politolog og medieekspert Miklós Sükösd (Afdeling for Medier, Erkendelse og Formidling, KU), der er specialiseret i Østeuropæiske medier og politik. Debatten bliver modereret af journalist Karin Larsen, der er specialiseret i Østeuropæiske forhold, og har mødt og interviewet Csanad Szegedi. Debatten foregår på engelsk.

Nordisk Film Palads, 19:00, billetter.

NB! Til dette event uddeler vi billetter – læs mere her.

Vape Wave

Balstyrisk underholdende, men skræmmende seriøs undersøgelse af den både populære og kontroversielle e-cigaret! Efterfulgt af Q & A med instruktøren, Jan Kounen – manden bag så forskellige film som kultklassikeren ’Dobermann’ og den rosenrøde romance ’Coco Chanel & Igor Stravinsky og nu ’Vape Wave’.

Empire Bio, 17:45, billetter.

 

Death of a Child

Hvordan lever man med det ubærlige? Når det værst tænkelige er sket, og man ikke har andre at skyde skylden på end sig selv? En indsigtsfuld og gribende film fra instruktørparret Frida og Lasse Barkfors bag CPH:DOX-hittet ‘Pervert Park’. Mød instruktørerne efter filmen!

Grand Teatret, 14:00, billetter.

NB! Til dette event uddeler vi billetter – læs mere her.

De dømtes børn

To år på et kinesisk børnehjem for børn af kriminelle. Tre søskende skal skabe sig et nyt liv i skyggen af en forbrydelse, de ikke selv har begået. Waiting for the Sun’ er filmet fra børnenes eget synspunkt, og Kaspar Astrup Schröder har skabt en nuanceret og sensitiv film, hvor de unges liv tager form undervejs. Efter filmen er der debat med unge, hvis forældre sidder i fængsel.

Grand Teatret, 18:30, billetter.

NB! Til dette event uddeler vi billetter – læs mere her.

How to Meet a Mermaid

Hvorfor forlod Cocos bror Lex sin kniv på stranden, den skæbnesvangre dag – noget en dykker aldrig ville gøre? Og hvem var hendes bror egentlig bag sit indesluttede ydre? ‘How to Meet a Mermaid’ forbinder punkterne i sin historie med en detektivs overblik og en poets sanselighed, og dedikerer sin søgen til de mange mennesker, der hvert år forsvinder sporløst i havet.

Nordisk Film Dagmar, 19:00, billetter.

NB! Til dette event uddeler vi billetter – læs mere her.

Præsidenten fra Nordvest

Kan man springe ud som præsident og skabe et nyt og demokratisk Somalia efter 47 år i Danmark? Det tror den 67-årige Ahmed Dualeh på, da han pakker sin kuffert i Danmark og sætter kursen mod det land, som han mere end noget andet drømmer om at være med til at genopbygge – ud fra de værdier, han har lært at sætte så stor pris på i Danmark. Men drømmen skal vise sig at ligge langt fra den somaliske virkelighed.

Park Bio, 21:30, billetter.

Spectator Records-Up in Smoke

Kalder alle psych-aficionados! Filmen omhandler historien om kollektivet i Aalborg, der blev et kultdyrket pladeselskab. Eventen presenteres i samarbejde med Scandinavia Standard og de skal lave Q&A efter visningen. Efter visningen den 19/3 vil der være afslappet DJ-set med vinylafficinadoerne, Ras Money og Don Stener.

Absalon, 20:00, Billetter.