Vi er nået til sidste weekend på CPH:DOX 2019, men der er slet ikke tid til at hænge med klarinetten. Der er stadig masser at indhente og opleve de næste tre dage, og vi lægger stærkt ud med Pamela Anderson, Tunde Adebimpe koncert, free drinks (!) og Johnny Cash. Og ekstravisninger! Vi er nærmest først lige begyndt….

Her er dagens tip:

Vred, vild og vigtig: M

‘A miracle’. ‘Powerful’. ‘An extraordinary humanity’. ‘All the rage and tenderness that men and films are capable of’. ‘A real redemptive punch in the stomach’. ‘As astonishing as it is explosive’. ‘The very essence of the documentary’. Roserne fra den franske presse er mildt sagt regnet ned over Yolande Zaubermans oprørt intense skildring af en 35-årig israelsk mand, der konfronterer det ortodoks-jødiske miljø, der misbrugte og frastødte ham. En film, der bidder sig fast. Mød instruktøren til visningen 19:15 i Cinemateket.  

Malaysias Stein Bagger: The Kleptokrats

Man tror, det er løgn. Ikke alene lykkedes det den malaysiske playboy Jho Low at svindle sit eget land for 3,5 milliarder dollar i en proforma erhvervsfond. Han brugte endda nogle af pengene til at hænge ud med Paris Hilton, Leonardo DiCaprio og Martin Scorseses og til at finansiere sidstnævntes ‘The Wolf of Wall Street’, der handler om, yes, økonomisk svindel. CPH:DOX og Vice inviterer til film og fest, når club-konge og psykoterapeut Jean van Baden efter visningen fortæller om celebrity-kulturens mørke sider – og straks derefter tager dig med til fest og fri bar på Chateau Motel. Det er 19:30 i Cinemateket.

TV on the Radio: Tunde Adebimpe live

Don’t miss! Tunde Adebimpe, forsanger i indierock-institutionen TV on the Radio, gæster CPH:DOX med en liveopførsel af hans nye audiovisuelle solo-værk ‘A Warm Weather Ghost’, som han selv har skabt både musik og animationer til. ‘A mixture of old-school trip-hop and 21st-century psychedelia, with TV on the Radio’s trademark pop amalgam as a familiar spicing’, lød en af de begejstrede anmeldelser efter verdenspremieren. Vi tripper 20:30 på Aveny-T.

An Evening With Pamela Anderson & Screko Horvat

Fra Berlinmur til Baywatch, klimaangst og Gule Veste. Vi kommer vidt omkring, når filosoffen  Srećko Horvat og skuespiller, model og aktivist Pamela Anderson tager pulsen på Europa og folkets magt i en aften med debat, filmklip og skarpe holdninger. Vel mødt 18:00 i Bremen.

Cool Cash: The Gift: The Journey of Johnny Cash

Johnny Cash havde en utrolig karriere og et endnu mere utroligt liv. Og han fortalte om det hele på en lang stribe kassettebånd, der efter hans død har ligget hengemt i en flyttekasse. Indtil instruktøren Thom Zimny fik lov at stikke ører og fingre i dem og skabe den helt unikke og intime portrætfilm ‘The Gift: The Journey of Johnny Cash’. Se den og hør Zimny fortælle 20:30 i Bremen.

Encore: Ekstravisninger

Var det dig, der græd, da ‘Swarm Season’ var udsolgt? Var der fuldt booket i ‘Q’s Barbershop’? Og kan du slet ikke leve uden at se ‘Jonathan Agassi Saved My Life’? Så er fortrøstningen nær. Vi har linet ekstravisninger af nogle af årets mest populære titler op, fra i dag og helt frem til 3. april. Tjek dem her.