Det er fredag, det er tid til at invitere din indre mandschauvinist med i biografen. Mon ikke han kan lære lidt (tricks) af Mette Korsgaards ‘Min uimodståelige mand’, der fra hjørnesofa til hjerneforskning undersøger ligestillingens blinde vinkler? Filmen er en del af CPH:MEETINGS og bliver således fulgt op på Aveny-T af en kontant debat om de kønsstereotyper vi stadig sopper rundt i, med bla. Ditte Hansen, Louise Mieritz og Københavns kulturborgmester Franciska Rosenkilde.

Og vi har meget mere. Her er dagens anbefalinger:

Normal

Apropos heteronormative narrativer, så und dig selv at se Adelle Tullis underholdende og kritiske perspektivering af samme i ‘Normal’ 17:15 i Empire. ‘Efter filmen taler Tulli med med den queerfeministiske og normkritiske aktivist Ronja Mannov om kunstens forandringspotentialer. Intet mindre.  

Sound & Vision: A Dog Called Money

Uforlignelige Polly Jean Harvey samlede stof til sin seneste album på rejser i Afghanistan, Kosovo og USA, og indspillede det  i fuld offentlighed på et kunstgalleri. Krigsfotografen Seamus Murphy fulgte med. Se det gnistrende resultatet af deres odyssé og mød instruktøren i aften kl. 21:30 i Grand Teatret.

Autofiction: X&Y

Har Mikael Persbrandt og Anna Odell virkelig sex – og hvor vild er Trine Dyrholms BDE lige? Sådan spurgte Soundvenue i deres anmeldelse af Odells balstyriske, autofiktive hybridfilm ‘X&Y’. CPH:DOX er medafsender på filmens danske distribution, og derfor kan du se den hver dag under festivalen i Grand Teatret.

F:ACT AWARD: Sea of Shadows

Et af verdens smukkeste økosystemer, havet ud for Mexicos vestkyst, er hastigt ved at blive ødelagt af mexicanske narkokarteller og den kinesiske mafia på jagt efter totoaba-fisken. ‘Sea of Shadows’ er en naturstridigt vild dokumentar, der stikker langt under havoverfladen. Europapremiere med den østrigske instruktør Richard Ladkani 19:30 i Empire.

Highlights: The Invented Biography

Der har stået en em af mystik om den brillante, chilenske forfatter Roberto Bolaño siden hans alt for tidlige død i 2003. Nu gør Nicloas Lasnibat Bolaños poetik til sin egen i en litterær meta-detektivhistorie, der vender hver en sten for at finde spor efter forfatterens alter ego Arturo Belano i ‘The Invented Biography’. You’ll be surprised 21:30 i Dagmar.