Festival i weekenden i fem københavnske kulturhuse med film, workshops og events – i møder bare op. Der er nemlig gratis adgang for både børn og deres voksne!

Børnefilm på Vesterbro

Filmfestival for børn på Vesterbro. Lær dig selv og din hjerne at kende i Absalon og se en ny film om børns tro i uKirken.

Tag din familie med i Absalon og se filmen ‘Mig og min hjerne’, som følger Tristan, Maddie og deres forældre og undersøger, hvem vi egentlig er som mennesker, og hvad hjernen gør for os. Efter visningen kan du møde Tristan og Maddie og høre, hvordan det har været, at være med i en film. Derefter kan du udfordre din hjerne med at jonglere og balancere med cirkusartister. Kom med ind i uKirke og åben dine øjne for helt andre måder at være barn på, end du måske selv er det. Her viser vi nemlig filmen ‘Min tro’, som følger tre børn, der har hver deres religion, som de støtter sig til i livets små og store udfordringer. Efter filmen vil instruktøren fortælle om hendes tanker bag filmen og svare på spørgsmål fra publikum. Begge arrangementer er gratis!

Absalon Søn. 18.03 11:00 Sønder Blvd. 73, 1720 København

uKirke Lør. 24.03 11:00 Dannebrogsgade 53, 1660 København

Børnefilm på Nørrebro

To dage med festival for børn på Nørrebro! Bliv klogere på flygtninge, demokrati og livet på landet med film – og en lydløs koncert!

Børnefestivalen starter lørdag kl. 11 med tre film om livet som døv: ‘Svømmehal’, ‘Udsigt fra mit vindue’ og ‘Mig og min familie – Martha’. Efter filmene kan du opleve en lydløs koncert – mærk vibrationerne gennem gulvet! Klokken 13 viser vi ‘Alma flytter på landet’, hvor du kan møde Alma og hendes familie samt en dyrepasser fra Byoasen, som fortæller om dyr på landet – og endda har nogle med! Søndag kl. 11 vises ‘Børneborgmesteren’ om Yassine, der er børneborgmester i sin hjemby i Holland. Efter visningen er der dialog om demokrati, som Ågårdens Ungefællesskab, Det gode naboskab og stifter af Den Grønne Friskole, Phie Ambo, vil facilitere. Fra kl. 13 er der fokus på flygtninge med de tre korte film ‘Ferie på flygtningeøen’, ‘Hello Salaam’ og ‘Ahmads hår’. Hele weekenden er gratis!

Blågårdens Bibliotek Lør. 24.03 11:00 Blågårds Pl. 5, 2200 København

Stengadepavillionen Søn. 25.03 11:00 Stengade 33 København N, 2200 Danmark

Børnefilm på Amager

En lørdag med tre danske kortfilm og fokus på kreativitet, fantasi og bevægelse i Børnekulturhus Ama’r.

Mød børnefilmstjerner, tegn din fantasi med dygtige kunstnere og lær en masse om din egen hjerne. Dagen starter kl. 11 med filmen ‘På tur med far’, hvor vi kommer med på biltur med Iris. Mød Iris og hendes far efter visningen og tegn fantasifulde tegninger i værkstedet, ligesom Iris gør på turen. Kl. 12 vises ‘Fantasi fantasi’, hvor vi møder de to autistiske piger Molly og Smilla, som ofte kæmper med hverdagen og det at være en del af verden omkring dem. Og kl. 13 viser vi ‘Mig og min hjerne’, som følger Tristan, Maddie og deres forældre og undersøger hjernens mysterier. Efter visningen kan du møde dem og høre, hvordan det har været at være med i en film. Derefter kan du udfordre din hjerne med at jonglere og balancere med cirkusartister. Hele dagen er gratis!

Børnekulturhus Ama’r Lør. 24.03 11:00 Øresundsvej 8 B, 2300 København

Børnefilm på Frederiksberg

To dage med film og video-workshops i KU.BE om livet som barn i en virkelighed, der er en anden end den vi kender.

Udvid dine horisonter til børnefestivalen – og lær at lave videofortællinger om dit eget liv! Lørdag fra kl. 11 er der fokus på livet som flygtning med tre film. I ‘Ferie på flygtningeøen’ tager vi med Alvin til den græske ø Samos, hvor han finder tegn på flygtningenes rejse på stranden. I ‘Hello Salaam’ bliver to drenge venner i en flygtningelejr på Lesbos. Og ‘Ahmads hår’ følger syriske Ahmad, der er flygtet til Holland med sin familie. Efter filmvisningerne er der oplæg med unge flygtninge fra Rapolitics og instruktøren af ‘Ferie på flygtningeøen’. Søndag fra kl. 11 er fokus på de 17 Verdensmål frem mod år 2030. Vi viser to afsnit af serien ‘Børnene på Silkevejen’, hvor vi møder Ravi i Indien, der vil bryde med familiens traditioner og blive popmusiker og Javed i Bangladesh, der drømmer om at blive verdenskendt surfer. I ‘Kayayo’ møder vi pigen Bamunu, der arbejder hårdt hver dag for at tjene penge til sin familie. Bliv klogere på De 17 Verdensmål til en workshop efter filmvisningerne. Og så kan du prøve kræfter med egen filmproduktion, når filmsinstruktør Kathrine Ravn Kruse holder Everyday-workshop kl. 13! Hele weekenden er gratis!

KU.BE Lør. 17.03 11:00 Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

KU.BE Søn. 17.03 11:00 Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg