Det er ved at være sidste chance for at se dokumentarfilm i denne omgang! Men bare rolig, du kan nå det endnu. Du kan blandt andet møde minoriteter, filosofisk visualitet, doku-horror fra en fiskekutter og komme til pilskæv popkoncert.

Israel/Palæstina-konflikten skaleret ned til én by.
‘Town on a Wire’ er Israel/Palæstina-konflikten renset for propaganda og skaleret ned til én bys sammenbrud – og en én mands kamp for at genrejse den. Lod er en af de eneste byer, hvor jøder, muslimer og kristne fortsat bor side om side. Se den lørdag kl. 19.15 i Grand, og du skal glæde dig! Du får nemlig også en helt enestående mulighed for at møde filmens to dybt fascinerende hovedpersoner – og arvefjender – jødiske Ahron Attias og arabiske Faten Zinati. De to filmskabere Uri Rosenwaks, Eyal Blachson kommer også. Se interview med Attias, Zinti, Rosenwaks og Blachson her. Køb billetter her.

Kultur på randen af at gå i glemsel
‘Birobidjan’ handler også om minoriteter. Byen Birobidjan ligger i Oblast, der i 1934 blev oprettet af Stalin selv som en uafhængig stat for kommunistiske jøder i den fjerneste, østlige del af Sovietunionen. Igennem tiden et blomstrende tilflugtssted for jøder fra alle ender af verden, som imidlertid i dag kun udgør en forsvindende minoritet i en kultur på randen af at forvitre i glemsel. Filmen vises for sidste gang lørdag kl. 16.30 i Dagmar. Skynd dig at køb billet her.

Brutal, sensorisk totaloplevelse
’Leviathan’ er et antropologisk studie i menneskets relation til naturen og i konfrontationen med det ’rå liv’, frem mod en erkendelse, som vi muligvis kun har adgang til gennem filmmediets basale elementer: lys, farve, lyd, mørke. En voldsomt fysisk, men ikke desto mindre transcendental totaloplevelse. ‘Leviathan’ vandt New Vision-prisen på CPH:DOX 2012, og har man endnu ikke haft chancen for at opleve den i biografen, er den et absolut must. I år vises den på CPH:DOX i forbindelse med Naomi Kleins og Avi Lewis’ kuraterede program. Se den i lørdag kl. 21.30 i Cinemateket, hvor du også kan møde instruktørerne Lucien Castaing-Taylor & Véréna Paravel. Køb billetter her.

En visuelt og filosofisk raffineret film
I den britiske kunstner Dryden Goodwins visuelt og filosofisk raffinerede film ‘Unseen: The Lives of Looking’ trækkes der tråde fra nethindens fine blodbaner over en geologs eksperimenter i en endeløs ørken, hvis røde støv er en substitut for Mars, og til whistleblowing, droneangreb og statens overvågning af sine egne borgere i, hvor selv de delikate blyantstegninger stammer fra hans egen hånd. Fællesmængden? Synet, og dets betydning for hvad vi i den sidste ende kan vide om verden. Mød instruktøren til visningen lørdag klokken 15 i Empire Bio. Køb billetter.