Det er marts, det er næsten forår og det er tid til CPH:DOX!

Vi er tilbage med et dokumentarisk tværsnit ned igennem verden anno 2018. 200 film, debatter, møder, koncerter, middage og events. Virkeligheden har ikke ligget på den lade side og det mærkes i programmet!

Fra russiske hackere, mislykket integration, fake news, klimaforandringer, nationalisme og retsstats-gråzoner til unge kvindelige mønsterbrydere, Nobelprismodtagere og massive borgerdrevne demokratibevægelser. Verden er udfordret, men også klog, overraskende og befolket af mennesker, der gentænker, genopdager, udfordrer og skaber plads til det nye, berømte højloftede rum. Der sker ting, nogle gange går det stærkt og #metoo kan blive et eksempel på, at kulturer kan underkastes revision og forandres på kortere baner, end vi er vant til.

Dokumentarfilmen står i det berømte orkanens øje. Ikke som et spejl men som en kunstnerisk refleksion, der giver os virkeligheden tilbage – i en form med plads til det utænkelige eksperiment, den nye tanke og løsningen ingen havde overvejet. Ofte set igennem et menneskeligt blik og et kunstnerisk nærvær, der gør genren til en obligatorisk grundsten i enhver demokratisk dannelse.

The xx & gæster fra hele verden

Hvert år inviterer vi udvalgte kunstnere til at gæstekuratere en del af årets program. I år har vi spurgt trioen bag det engelske band The xx. De har med stor personlig dedikation sammensat et program under titlen, ‘I See You’, der udforsker emner som identitet, køn, ungdomskultur og LGBTIQ. Bandet kommer selv og introducerer filmene og de bringer gæster, live events og dj-sets med sig.

Vores festivalcentrum Charlottenborg

Som sidste år slår vi igen dørene op for vores festivalcentrum på Kunsthal Charlottenborg. Der er åbent hver dag fra morgen til (sen) aften, så kom forbi og se film, gå til koncert, deltag i en debat, eller mød nogle af alle de hundredvis af udenlandske filmfolk, der er i byen for at dele deres film med os. Dokumentarfilm handler ikke kun om at se på verden. De handler også om at tage del i den.

Der er nok at vælge imellem. Fra film på borgmesterens kontor, over debat i moskeen til møder med mennesker, som er lysende fyrtårne af mod og utrættelig energi.

God festival og velkommen til CPH:DOX 2018!

Tine Fischer, Festivaldirektør CPH:DOX.

“Dokumentarfilm handler ikke kun om at se på verden. De handler også om at tage del i den”.