I vores videnskabsprogram CPH:SCIENCE støttet af Lundbeckfonden er der ud over et filmprogram med helt nye premierefilm om forskning også et program for børn og unge med fokus på videnskab, en konference og et pitching-forum med fokus på videnskab for filmbranchen og universitetsverdenen og adskillige events, VR-installationer og debatter, hvor forskningen møder civilsamfundet repræsenteret ved interesseorganisationer, foreninger og politiske aktører. Vi tror på at dokumentarfilmen som fælles oplevelse kan være det inspirerende afsæt til at tale om et emne i populærvidenskabelige rammer. Dét og meget andet glæder vi os til at give eksempler på i København og resten af landet under dette års CPH:SCIENCE – velkommen til videnskaben i virkeligheden!

Industry

Brancheaktiviteter for den professionelle film- og forskningsverden.

25/3, 2019

En konferencedag dedikeret til relationerne mellem forskning og film med talks og workshops i Social Cinema.

26/3, 2019

Vores nye pitching-platform som støtter nyskabende dokumentarfilm og new media-projekter om videnskab og teknologi

25-29/3, 2019

Som en del af SCIENCE CLASS vil du opleve de bedste nye dokumentarfilm om videnskab og møde andre studerende, der arbejder i krydsfeltet mellem videnskab og film.

Science Films

De bedste nye dokumentarfilm i krydsfeltet mellem forskning, film og samfund.

Hunting for Hedonia 

Bor lykken i hjernen? Og kan man kurere depression med elektroder? Dansk film om hjernens mysterier stiller de store spørgsmål.

Læs mere

https://cphdox.dk/program/film_2019/?id=954

Anthropocene: The Human Epoch

Et billedværk af kosmisk skala, der zoomer helt ud og konfronterer os med vor egen indflydelse på resten af planeten.

Læs mere

Chasing Einstein

Albert Einsteins relativitetsteori har været fysikkens dominerende fortælling i 100 år – men hvad gør vi, når den ikke længere kan svare på alle vores spørgsmål?

Læs mere

Almost Human

Stephen Fry har lagt stemme til Jeppe Røndes visionære videnskabs-essay, hvor de kunstneriske ambitioner er på intergalaktisk niveau.

Læs mere

Are You There?

En visionær, kunstnerisk og empatisk film om det momentane fravær, epileptikere oplever – og om, hvad de mon oplever imens.

Læs mere

16 Sunrises

Space is the place! Et halvt år på den internationale rumstation i en både episk og poetisk skildring af astronauternes hverdag.

Læs mere

The Last Male on Earth

Rundt om det sidste hankønseksemplar af et sjældent næsehorn udspiller der sig en menneskelig tragikomedie.

Læs mere

The Serengeti Rules

Biologiens ildsjæle fortæller den ukendte historie om projektet, der vendte vores natursyn på hovedet. En (natur)oplevelse i det store format.

Læs mere

Resistance Fighters

Folkesundhed, etik og big business i en thriller om resistente bakterier – de bittesmå dræbere, der kan få store konsekvenser.

Læs mere

Hi, AI

Algoritmer møder menneskelige følelser i en stilsikker science fiction-dokumentar om vores nye medborgere, robotterne.

Læs mere

Human Nature

Science fiction bliver til virkelighed for øjnene af os i en film om genetiske remix af menneskets DNA, der vitterligt indfanger en revolution i real-time.

Læs mere

The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley

Silicon Valley-thriller af Oscarvindende Alex Gibney om Elizabeth Holmes, der var verdens rigeste kvinde som 19-årig før korthuset ramlede.

Læs mere

Asshole: A Theory

Filmatiseringen af psykologi-professor Aaron James’ vittige bestseller om hvorfor nogle folk bare er nogle røvhuller – og hvad man gør med dem!

Læs mere

Almost Nothing

Velkommen indenfor i det højteknologiske babelstårn CERN, hvor tusindvis af ansatte bor i et utopisk mikrokosmos. En humoristisk og visuelt episk film.

Læs mere

The Open Window

To unge piger fra et fattigt kvarter i Delhi oplever internettets muligheder for at lade dem vælge deres egen fremtid.

Læs mere

The View From Nowhere

Den britiske kunstnerduo Semiconductors værk skabt i samarbejde med CERN.

Læs mere

The Climate Experiment

På opdagelsesrejse i krydsfeltet mellem kunst og forskning med Bigert & Bergström – og med ny musik af Anna von Hausswolf.

Læs mere

Science:Expanded

Et udvalg af film fra konkurrence- og sideprogrammer, som udvider vores forståelse af videnskabsdokumentaren.

Swarm Season

Et sensorisk billedværk fra vulkanøen Hawaii, hvor honningbier, de oprindelige folks kosmologi og et NASA-projekt indgår i et tankevækkende økosystem.

Læs mere

Charismatic Megafauna

Livet i hypermoderniteten set fra den kosmiske synsvinkel i en visionær storfilm, hvor tid og rum overskrider den menneskelige skala.

Læs mere

What is Democracy?

En omfattende og rettidig undersøgelse af demokratiet. Fra antikkens Grækenland og Renæssancen til vor tids borgerrettigheder, valgsvindel og populisme.

Læs mere

Bauhaus Spirit

Historien om den tværkunstneriske bevægelse, der ændrede måden vi ser på verden – og måden vi lever i den.

Læs mere

Trust Machine: The Story of Blockchain

Bitcoins, blockchains og big data. Den næste version af internettet er lige om hjørnet. Men hvem har magten over teknologien?

Læs mere

Bellingcat: Truth in a Post-Truth World

Skellet mellem fakta og fiktion er den nye frontlinie i en kamp om magt, medier og manipulation. En kamp, der med en voldsom og uventet kraft har kastet verden ud i en post-faktuel tilstand, som strækker sig hele vejen fra internettets dyb til Kreml og det Hvide Hus. Nu har hacktivister og civile journalister har imidlertid kastet sig ind i kampen. Under det fælles navn Bellingcat, og uden andre våben end lavpraktiske laptops, Google Maps og knivskarp logik, udfordrer de den (u)officielle sandhed om krigen i Syrien, nedskydningen af MH17-flyet og giftangrebet på en russisk spion i London.

Læs mere

VR:SCIENCE

Videnskab og virtual reality er et krydsfelt med et helt særligt potentiale til at gøre det abstrakte nærværende og forståeligt.

Leviathan

Vi er på Cuba 150 år ude i fremtiden. Stigende vandstand og tilkalkning af havene har ført til nye hybride arters fremvækst. Du lokkes ud i havet og møder her en kæmpe rød Louisiana svampekrebs (en af de mest invasive havarter) med telepatiske evner, mutante løvefisk, pulserende vandmænd og koraller, der har overlevet menneskelig indblanding og globale klimaforandringer. ‘Leviathan’ bruger malerier, skulpturer og VR-teknologi til at udforske migration, havenes tilstand og mental sundhed. Udviklet i samarbejde med marinebiologer, samfundsvidenskabelige forskere, neurologer og traumespecialister.

Læs mere

Spheres

Universet er ikke lydløst. Det er fyldt med alle mulige fantastiske lyde. Tag med derud og hør selv i denne interaktive virtuelle oplevelse, produceret af Darren Aronofsky og instrueret af Eliza McNitt. Rejsen, der er opdelt i tre kapitler, tager dig med til solsystemet, sorte huller og the Big Bang, og undervejs udfoldes alle de skjulte sange, som kosmos gemmer på. SPHERES vandt hovedprisen for Virtual Reality på filmfestivalen i Venedig. Oplevelsen bliver kun bedre af, at de tre kapitler fortælles af henholdsvis Millie Bobby Brown, Jessica Chastain og Patti Smith.

Læs mere

Re-Animated

Den hawaiianske ōʻō-fugls parringskald har runget ubesvaret i 30 år, som et advarselsråb om menneskets vold mod kloden, og et minde om den skønhed, vi allerede har tabt. I Jakob Kudsk Steensens bjergtagende ‘Re-Animated’ bliver sangen hørt og den sidste ‘ōʻō for en stund re-animeret. Værket er resultatet af et omfattende feltarbejde med at 3D-scanne flora og fauna fra øen Kaua’i og udstoppede ‘ōʻō’s fra The American Museum of Natural History. På fortryllende vis slår det bro mellem naturvidenskab og kunst.

Læs mere

Songbird

Songbird’ er et animeret eventyr med et mørkt hjerte. Du bliver taget med til øen Kauai i Hawaii i 1984 og ind i et håndmalet replika en fortryllende regnskov, på jagt efter det sidste kendte eksemplar af sangfuglen ōʻō. En sagnomspunden sort fugl med gule ben og en enestående stemme, hvis sidste levende eksemplar forsvandt fra øen for 30 år siden. Lyduniverset er lige så vigtigt som 360billederne her, skabt af 3D lydspecialisten Henrik Oppermann, på baggrund af field-optagelser fra Kauai og soniske fossiler.

Læs mere

Events & Talks

Aktiviteter som enten debatterer, fortolker eller forvandler vores oplevelse af videnskaben på lærredet til noget nyt og indimellem festligt.

Science & Cocktails with Johanna Blakley

CPH:DOX runder årets CPH:Science af i samarbejde med Science & Cocktails til et storslået arrangement i Den Grå Hal på Christiania. Vi varmer op med Metahavens eksperimenterende dokumentarfilm ‘Information Skies’ fortsætter med en talk ved forsker, professor og direktør for Norman Lear Center i Californien, Johanna Blakley, om påvirkningen af medierne – fiktion såvel som dokumentarer – vi konstant udsættes for. Kan storytelling påvirke, hvordan vi ser på verden? Kan disse fortællinger ændre vores adfærd, valg og ønsker? Og hvordan måler vi den emotionelle påvirkning?

Læs mere

CPH:SCIENCE Opening Night

Åbningsaften med verdenspremiere på Pernille Roses nye film i samarbejde med Lone Frank. Velkommen til CPH:Science 2019!

Læs mere

Film + talk: A User’s Guide to Cheating Death

Mød forskeren, der har sat sig for at mane usande (og usunde!) helseråd i jorden og bringe den sunde fornuft tilbage på mode.

Læs mere

An Evening With Animal Collective & Coral Morphologic

Koralrevsopråb og videnskabelige visuals på Aveny-T fra medlemmer af det genrebøjende amerikanske band.

Læs mere

UNG:DOX

Dokumentarfilm tager afsæt i virkeligheden, og CPH:SCIENCEs program for skoler og ungdomsuddannelser zoomer derfor ind på temaer, der er relevante for os alle, men som samtidig supplerer undervisningen i specifikke fag og sætter fokus på særlige emner.

Hunting for Hedonia

Kan man operere depression ud af hjernen? Og hvad kan “normale følelser” siges at være? Det er nogle af de spørgsmål som Hunting for Hedonia ser nærmere på ved at undersøge brugen af indgrebet ‘dyb hjernestimulation’ eller DSB, hvor der indopereres permanente elektroder i udvalgte områder af hjernen, for at påvirke f.eks humør.

Chasing Einstein

I år griber CPH:DOX fat i en af fysikkens helt store teorier, når vi sætter fokus på Einsteins relativitetsteori, med en screening af den nyproducerede dokumentarfilm Chasing Einstein. I over 100 år har Einsteins teori for tyngdekraften været dominerende i fysik og kosmologi og som kulminerede i observationen af gravitationsbølger, hvad der blev tildelt nobelprisen i 2017.

Læs mere 

The Serengeti Rules

Med afsæt i bogen af samme navn, skrevet af den prisbelønnede molekylær-biolog Sean Carroll, tager dokumentaren os med på en rejse gennem betydningsfulde videnskabelige opdagelser af mange af naturens vigtigste regulerende mekanismer i økosystemer.

Læs mere

Anthropocene: The Human Epoch

Verden vises i både sin ultimative skønhed og ultimative dysterhed, når vi i denne dokumentar med hovedet først dykker ned i scener fra den Antropocæne Tidsalder, hvor menneskets tilstedeværelse på jorden spiller den overvejende faktor for ændringer i vores klima og miljø.

Læs mere

DOX:ON:TOUR

I år kommer CPH:SCIENCE rundt i alle landets regioner med DOX:ON TOUR, så nu kan du se videnskabsdokumentarfilm næsten uanset hvor du bor!

DOX:DIREKTE Hunting for Hedonia

Bor lykken i hjernen? Og kan man kurere depression med elektroder? Dansk film om hjernens mysterier stiller de store spørgsmål.

Læs mere

Biggest Little Farm

Syv år på en selvforsynende farm i Californien. Dokumenteret af de to idealistiske farmere selv med kærlighed til jorden og miljøet.

Læs mere

Støttet af: