FILM & AKTUELLE DEBATTER

CPH:MEETINGS blev søsat i 2017 og vender tilbage for tredje gang i 2019 med vedkommende film efterfulgt af talks og debatter med fokus på samtidens vigtigste emner.

Kernen i CPH:MEETINGS er mødet mellem på den ene side kunsten og filmen og på den anden side borgere, beslutningstagere, organisationer, presse, eksperter – med andre ord alle der har lyst til at deltage. Det er filmens og kunsten fortællinger fra den verden, som vi alle er en del af, der er omdrejningspunktet for diskussionerne. Og vi har inviteret nogle af de mest interessante, modige og visionære danske og internationale personligheder inden for kultur, medier, videnskab, politik med mere til at starte diskussionen.

Hvert møde er bygget op om en ny og højaktuel film og efterfølgende vil der være debatter og indlæg. CPH:MEETINGS skal være et sted, hvor vi som borgere mødes i en demokratisk dialog om såvel de nære, eksistentielle værdier som de store, strukturelle og globale forhold. Det handler om, hvem vi er, hvordan vi vil leve sammen og hvad den enkeltes ansvar består i.

CPH:MEETINGS er lavet i samarbejde med CPH Film Fund med støtte fra Københavns Kommune.

Biodiversitet og bæredygtighed: Gør det selv

– film, panel og fællesspisning

Bliv klogere på biodiversitet og bæredygtighed når vi sammen med Dansk Vegetarisk Forening viser ‘The biggest little farm’ efterfulgt af et panel af lokale praktikere. I filmen kommer vi helt tæt på biodiversitetens kompleksitet og oplever på rørende vis, hvordan parret, John og Molly, lykkedes med at omdanne den golde jord til en frodig plantage.

Men hvordan ser det ud med biodiversitet og bæredygtig fødevareproduktion herhjemme? Hvad findes der af initiativer, som forsøger at skabe forandring? Og hvordan kan vi ændre vores vaner, så vi spiser og lever mere bæredygtigt? Kom og bliv klogere, når vores panel af praktikere diskutere emnet.

I panelet kan du møde landmand, Sandra Villumsen, bybonde, arkitekt og indehaver af TagTomat, Mads Boserup Lauritsen, medstifter af ØsterGro, FællesGro og Gro Spiseri, Livia Urban Swart Haaland, og stifter og direktør i Bybi, Oliver Maxwell.

Panelet modereres af generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Bech Dragsdahl.

Lørdag d. 23. marts kl. 12:00-15.15, Aveny-T, Frederiksberg Allé, 1820 Frederiksberg

OBS: Begrænset antal billetter til frokostbuffeten.

Billetpris: 190 DKK inkl. frokostbuffet / 90 DKK ekskl. frokostbuffet. Køb billet her

Børn og natur – den grønne dannelse

Verdenspremiere på Phie Ambos nye dokumentar, ‘Genopdagelsen’ (nomineret til årets DOX:AWARD), efterfulgt af debat om børn og natur.

Tag med ud i naturen, i et fortryllende univers, når en gruppe børn flytter skoledagen udendørs og lader sig inspirere i ti uger af det vilde plante- og dyreliv som har indtaget en tilgroet byggegrund midt i København. En film som giver et unikt indblik i børns refleksioner og tanker om naturen, om fremtidens samfund og om de klimaforandringer som lurer rundt om hjørnet. Efter filmen vil der være en debat om børn og natur, og vigtigheden af at børnene kommer tilbage til naturoplevelserne.

Mød instruktør og bestyrelsesforkvinde for Den Grønne Friskole, Phie Ambo, dr. pæd. og lektor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Theresa Schilhab, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Marie Reumert Gjerding og formand for Spejderne, David Hansen.

Debatten modereres af idé-, kultur- og tendensskribent fra Zetland, Marie Carsten Pedersen.

Mandag d. 25. marts kl. 17:30-19.30, Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København V

Billetpris: 90 DKK / Køb billet her

Sygeplejerskers vilkår i Danmark – film og debat på Riget

Visning af ‘Each and Every Moment’ efterfulgt af debat om danske sygeplejerskers arbejdsforhold og vilkår.

Kom med ind bag murene på landets største hospital, når vi slår dørene op til Rigshospitalet og viser  ‘Each and Every Moment’ med introduktion af filmens instruktør, Nicolas Philibert. Filmen giver et hudløst ærligt indblik i de mange praktiske, tekniske og etiske spørgsmål og problemstillinger, sygeplejestuderende dagligt må tage stilling til, mens de bliver klædt på til den hverdag, der dagligt udfolder sig på hospitalerne. Efter filmen inviterer vi til debat om danske sygeplejerskers arbejdsforhold og vilkår, når vi stiller spørgsmålet: Løber sygeplejerskerne så stærkt, at det går ud over pleje og omsorg?

l panelet sidder formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, forskningsleder og professor ved SDU, Bibi Hølge-Hazelton og formand for Sygeplejestuderendes Landssammenslutning København Luca Pristed.

Tirsdag d. 26. marts kl. 17:00-19.30, Rigshospitalets store auditorium, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

Billetpris: 90 DKK / Køb billet her

I samarbejde med:

Med støtte fra: