CPH:MEETINGS blev søsat i 2017 og vender i 2018 tilbage med en serie på seks filmvisninger fulgt af talks og debatter med fokus på samtidens vigtigste emner.

Kernen i CPH:MEETINGS er mødet mellem på den ene side kunsten og filmen og på den anden side borgere, beslutningstagere, organisationer, presse, eksperter – med andre ord alle der har lyst til at deltage. Det er filmens og kunsten fortællinger fra den verden, som vi alle er en del af, der er omdrejningspunktet for diskussionerne. Og vi har inviteret nogle af de mest interessante, modige og visionære danske og internationale personligheder inden for kultur, medier, videnskab, politik med mere til at starte diskussionen. Hvert møde er bygget op om en ny og højaktuel film og efterfølgende vil der være debatter og indlæg med fokus på publikums deltagelse. CPH:MEETINGS skal være et sted, hvor vi som borgere mødes i en demokratisk dialog om såvel de nære, eksistentielle værdier som de store, strukturelle og globale forhold. Det handler om, hvem vi er, hvordan vi vil leve sammen og hvad den enkeltes ansvar består i.

CPH:MEETINGS er lavet i samarbejde med CPH Film Fund med støtte fra Københavns Kommune.

Fake News – hvor stort et problem er det i virkeligheden?

Film: ‘Our new President’ efterfulgt af oplæg og debat om fake news – medbring din mobiltelefon!

Visning af den helt nye film ‘Our New President’ om den russiske dækning af det amerikanske valg, fulgt af politisk samfundsdebat, der sætter fokus på fake news og en verden, hvor USAs præsident boykotter medierne og sætter sin egen dagsorden via Twitter. Hvike konsekvenser har fake news indtil videre haft i vores samfund? Hvor efterlader Trumps måde at kommunikere på den vestlige verden? Hvad betyder hele Trumps tilgang til sociale medier for vores måde at opfatte politiske budskaber på? Hvad er mediernes rolle i dag? Hvilke ansvar har medierne? Og hvilke ansvar har vi som borgere for, at det er ‘sandheden’ vi deler på vores sociale medier?

Med Louise Roug Bokkenheuser (International Director, Huffington Post), Professor Vincent Hendricks (CIBS), Noa Redington (tidl. særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt), Tom Jensen (chefredaktør, Berlingske Tidende), Poul Madsen (chefredaktør, Ekstra-Bladet), Jeppe Juhl (chefredaktør 24Nyt.dk) og Christian Lindhardt (Indholdschef, DR Nyheder).

Moderator: Journalist Lene Johansen.


Torsdag d. 15/3, kl. 18:45-21:30, Dagmar Teatret, Jernbanegade 2, 1612 København.

Billetpris: 90 DKK / Køb billet her

Our New President

Sådan blev Donald Trump valgt, set udelukkende gennem russisk propaganda. Lige dele syrlig satire og skræmmende aktuel journalistik.
Der er ingen tvivl om, hvem Rusland helst så vinde det amerikanske valg i 2016. Og der er heller ingen tvivl om, hvordan det gik. Men hvordan det gik til er en anden sag, som stadig deler vandene. ‘Our New President’ opruller Trumps valgsejr udelukkende gennem klip fra russisk propaganda. Absurditeten er knivskarpt doseret i Maxim Pozdorovkins virtuost klippede film, der balancerer mellem satire og indsigtsfuld, journalistisk analyse af det system af fake news og misinformation, som bragte hele verden en ny og komplet utilregnelig præsident. Om russerne og deres troldefabrikker reelt var indblandede i det amerikanske valg eller ej, vil tiden vise. Men at Putins folk fik hvad de ville have, viser Pozdorovkins film allerede med al ønskelig tydelighed. I en tid, hvor propagandaen er vendt tilbage i internettets ekkokamre og den offentlige debat, er ‘Our New President’ en film, alle burde se og blive klogere af.

International Premiere
Instruktør: Maxim Pozdorovkin
Land: United States, Russia
År: 2018
Varighed: 77 min

Mandens rolle – en slags ‘kønnenes kamp’

Film: ‘En frygtelig kvinde’ fulgt af debat om mandens nye rolle – medbring din mobiltelefon!

Visning af Christian Tafdrups succesfilm ‘En frygtelig kvinde’. Historien om et ungt par, hvor det er kvinden, der har bukserne på i forholdet. Efterfulgt af debat om mandens rolle i hjemmet og parforholdet, og om, hvor vi står lige nu i forhold til ligestilling. Er kvinder for kontrollerende i parforholdet? Er det kvinderne, der har bukserne på i hjemmet og mændene, der omvendt har overtaget på arbejdspladserne? Hvorfor er det sådan? Er det overhovedet sådan? Og hvad kan vi gøre for at ændre det? Ødelægger ligestilling parforholdet? Bør vi i stedet holde fast i de mere traditionelle kønsroller? Eller er det at gå imod udviklingen?

Mød de to hold: Christian Tafdrup (instruktør), Christian Groes (forsker i kønsroller, RUC), Carsten Bjørnlund (skuespiller), Camilla Kjems (chefredaktør, Femina), Charlotte Sachs Bostrup (instruktør) og Nina Groes (tidl. direktør i Kvinfo).

Moderator: Elisa Lykke.


Fredag d. 16/3, kl. 18:30-21:00, Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København.

Billetpris: 90 DKK / Køb billet her

En frygtelig kvinde

I det danske komedie-drama ‘En frygtelig kvinde’ møder Rasmus en dag Marie, som han er sikker på, er sit livs kærlighed. De flytter sammen, og alt starter faktisk som fryd og gammen for parret. Men lidt efter lidt går det op for Rasmus, at hans elskede i virkeligheden er en manipulerende kontrolfreak, der langsomt fratager ham al mandighed. ‘En frygtelig kvinde’ er instrueret af Christian Tafdrup, der debuterede som instruktør med Forældre, og hans nye film er løst baseret på egne oplevelser. Filmens kontroversielle titel skal ses i lyset af, at drama-komedien er en beretning af kvindens natur og parforholdets udfordringer set igennem mandens subjektive øjne. (Copyright: kino.dk)

Instruktør: Christian Tafdrup
Land: Danmark
År: 2017
Varighed: 86 min
Billede af Nordisk Film Production

Unge og digital identitet – det perfekte liv på nettet eller…?

Snigpremiere på to afsnit af DR-serien ‘De perfekte piger’ med debat for unge -medbring din mobiltelefon!

Se de to første afsnit af den nye DR-serie ‘De perfekte piger’ før alle andre, fulgt af en debat for unge – hvor de voksne gerne må lytte med. Hvorfor er det vigtigt at tage sig godt ud på de sociale medier? Hvor meget betyder udseende for især pigerne? Hvorfor mon det er blevet sådan, som det er? Er det i virkeligheden det, de unge selv ønsker? Hvordan føles det at være ‘den perfekte pige’? Og skal de voksne ikke bare forstå, at det er en ny tid vi lever i?

Mød blandt andre pigerne fra serien ‘De perfekte piger’ og pigerne fra TV2 Zulu-serien ‘Pigerne’ samt Marianne Rasmussen (leder af Børns Vilkårs Børnetelefonen), Lone Ross Nylandsted (læge phd, Mindfulness meditation til børn og unge), Malene Charlotte Larsen (phd. forsker i unge og SoMe, AAU), instagrammer Rigmor Grundahl samt Mille Holkenfeldt (redaktør på Sein).

Moderator: Ditte Okman.


Mandag d. 19/3, kl. 18:00-20:00, Hotel Cecil, Niels Hemmingsens Gade 10, 1153 København K.

Billetpris: 40 DKK / Køb billet her

Sorg – er der plads til sorgen i vores samfund?

Landsdækkende visning af Cille Hannibals film ‘Den nat vi faldt’ med oplæg og debat om sorg.

I ‘Den nat vi faldt’ samler instruktøren Cille Hannibal kameraet op og begynder at filme sin mor kort efter, at hun har mistet sin mand og livsledsager i en tragisk ulykke. Visning af en af årets mest lovende, danske debutfilm efterfulgt af samfundsdebat, der sætter fokus på sorg og undersøger, om der er behov for at sorg skal gøres til en diagnose på linje med eksempelvis depression. Er der plads til at sørge i vores samfund? Hvem kan hjælpe os, når vi sørger? Og hvor længe må man sørge? Er sociale medier blevet det nye sted, hvor vi sørger sammen?

Mød blandt andre Cille Hannibal (instruktør), Naja Marie Aidt (forfatter) og Ester Holte Kofod (Forskningsprojektet Sorgens Kultur). Paneldebat: Katrine Lilleør (debattør og præst), Jes Dige (sorgekspert, Skyggebørn), Klaus Bo (fotograf) og Anne Lise Marstrand-Jørgensen (forfatter).

Moderator: Journalist Ditte Giese. Arrangementet transmitteres ud i landet til diverse biblioteker og biografer.


Tirsdag d. 20/3, kl. 19:00-21:45, Trykkehallen Pressen/Politikens hus, Rådhuspladsen 37, 1550 København V

Billetpris: 125 DKK / Politken Plus: 90 DKK / Køb billet her

Den nat vi faldt

Sanselig, poetisk og fremfor alt fotografisk film om det at miste – og om at bevæge sig videre i livet. En af årets mest lovende, danske debutfilm.
Instruktøren Cille Hannibal samler kameraet op og begynder at filme sin mor kort efter, at moderen mister sin mand og livsledsager i en tragisk ulykke. Det er en måde, hvorpå Cille kan være der for sin mor. En måde de kan være sammen på i en fælles sorgproces. ‘Den nat vi faldt’ giver et nært og sjældent indblik i et menneskes sorg, og ligesom mor og datter, bevæger filmen sig ind og ud af sorgen og smerten. De to kvinder bearbejder deres sorg i takt med at de rydder op i hans ting og i deres fælles liv. Når kasser bliver åbnet og et liv bliver gennemgået, vokser historien om deres kærlighed, og mor og datter udvikler samtidig nye og tættere bånd. Sammen opsøger de nye muligheder, som skal give håb og lyst til, at livet skal gå videre. Alle, der har oplevet at miste nogen de stod nær vil kunne genkende noget af sig selv i Hannibals poetiske og sanselige film, hvor døden fylder meget, uden dog at få lov at overskygge lyspunkterne i det store billede. Det er det fotografiske blik, der sætter rammen i en af årets mest lovende, danske debutfilm.

Verdenspremiere
Instruktør: Cille Hannibal
Land: Denmark
År: 2018
Varighed: 47 min

Radikalisering – hvor stort et samfundsproblem er radikalisering af unge?

Film: ‘Lost Warrior’ med oplæg og debat om radikalisering: Hvordan forebygger vi radikalisering og hvad gør vi med de fremmedkrigere, der ønsker at vende hjem?

Den prisnominerede, danske film ‘Lost Warrior’ følger en ung mands forvandling fra radikaliseret islamist til statsløs familiefar – alene i Somalia og med kone og barn i London. Visning af filmen i Nørrebrohallen fulgt af samfundsdebat, der stiller skarpt på radikalisering af unge i Vesten. Hvor stort et samfundsproblem er radikalisering reelt i dag? Hvordan foregår radikalisering? Hvor stor indflydelse har nettet i forhold til radikalisering? Hvordan forebygger vi radikalisering bedst muligt? Hvor meget betyder integration i forhold til radikalisering? Og hvad gør vi med dem, der gerne vil vende hjem igen?

Mød blandt andre de to instruktører Nasib Farah og Søren Steen Jespersen, samt Muhammed Hee (VINK), Asim Latif (Teamchef i Baba – fordi far er vigtig), Shamsa Scego (debattør), Tarek Ziad Hussein (debattør og arbejder i IMR), Elisa Bergmann, Formand for BUPL med flere, som ikke ønsker at optræde med navn i programmet.

Moderator: Anja Bo.


Onsdag d. 21/3, kl. 18:30-21:30, Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, 2200 København

Billetpris: 90 DKK / Køb billet her

Lost Warrior

Fra radikaliseret islamist til familiefar fanget i limbo. En ung somalisk mands mørke fortid kaster skygger over den kærlighed, han endelig har fundet.
Mohammad var kun tre år, da han uden sine forældre blev sendt væk fra Somalia til et bedre liv i England. Som teenager i London røg han ud i kriminalitet og kom i fængsel, hvor han blev radikaliseret. Som 19-årig blev han udvist til Somalia, hvor han røg direkte i armene på terrororganisationen Al-Shabab. Men da Mohammed finder ud af, at Al-Shabab ikke er en frihedsbevægelse, men derimod slår uskyldige ihjel, beslutter han sig for at flygte til Mogadishu. Her møder han Fathi, der er født i London, men sendt til Somalia på ‘genopdragelse’. De bliver gift, og da Fathi rejser hjem til London er hun gravid med deres fælles barn. ‘Lost Warrior’ følger det unge pars forsøg på at blive forenet som familie og skabe en fremtid for sig selv og deres søn, Yassir. Men Fathi og Mohammed er ikke kun fanget af den herskende verdenspolitik, hvor Mohammed i praksis er uden statsborgerskab. De er også fastlåst i deres egen kultur, hvor kravene til at opretholde traditionelle og religiøse mønstre slet ikke harmonerer med at være et ungt menneske i en moderne verden.

Verdenspremiere
Instruktør: Nasib Farah, Søren Steen Jespersen
Original Titel: Den fortabte kriger
Land: Denmark, Somalia, Kenya, United Kingdom
År: 2018
Varighed: 81 min

Kvinder og integration – talk og fælles middag

Film: ‘Latifa – A Fighting Heart’ efterfulgt af talk med Latifa fra filmen og forfatteren Sara Omar.

Visning af filmen ‘Latifa – A Fighting Heart’ efterfulgt af en talk med to af vor tids mest omdiskuterede og modige kvinder: forfatteren Sara Omar (‘Dødevaskeren’) og den franske aktivist og hovedperson i filmen ‘Latifa – A Fighting Heart’. Begge kvinder har på hver sin måde besluttet sig for at gøre noget for udviklingen i vores samfund ved at bruge deres stemme. Bør integration i virkeligheden i langt højere grad være civilsamfundets ansvar? Og hvorfor er det i nogle tilfælde så svært at rykke ved tingene? Hvad skal der til, for at vi får flere af de positive historier, der gavner fællesskabet og den enkelte?

Efter film og talk er der mulighed for at nyde et frisklavet, farverigt og velkrydret måltid mad fra Send Flere Krydderier – et socialøkonomisk spiseri, som tilbyder lækker mad med afsæt i etniske minoritetskvinders kogekunst. Prisen for en madbillet er 50 kr. og kan købes på forhånd via billetlinket. (Kom venligst i god tid på grund af sikkerhedstjek.)

Moderator: Rushy Rashid.


Lørdag d. 24/3, kl. 16:00-19:30, Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København.

Billetpris: 90 DKK / Køb billet her

Latifa: A Fighting Heart

Den inspirerende historie om en overmenneskeligt stærk kvindes utrættelige kamp mod de kræfter, der tog livet af hendes søn i et terrorangreb.
Latifa Ibn Ziaten mistede sin søn, der var soldat, i terror-angrebet i Toulouse i 2012. Et frygteligt tab og en uforståelig tragedie, som hun med overmenneskelig styrke har vendt mod ekstremismen og intolerancen selv. Forvandlingen fra sønderknust mor til aktivist og ildsjæl er historien om en kvinde, der mistede alt og som har rejst sig for at gøre en forskel. Gennem sine utallige og utrættelige dialogmøder med udsatte unge i de franske forstæder har hun sat racisme, integration og lighed på dagsordenen, hvor der før var tavshed. Filmen om hende følger den fransk-marokkanske kvinde rundt i hele landet med fri adgang til hendes liv – også uden for offentlighedens arena. Og det er umuligt ikke at lade sig overvælde af hendes kamp mod de hadefulde kræfter, som kostede hendes søn livet. Og som næres af håbløsheden i samfundets udkanter alle steder i Europa.

Instruktør: Olivier Peyon & Cyril Brody
Original Titel: Latifa, le coeur au combat
Land: Frankrig
År: 2018
Varighed: 97 min.
Dialog: Fransk, Arabisk, Engelsk
Undertekster: Engelsk

I samarbejde med:

Med støtte fra: