Rage

Techno-kulturen og anarkismen er to alternative samfundsformer, der overlapper i en radikal gentænkning af alle sociale relationer. En overset, men oplagt tanke, som ‘Rage’ tager til sin yderste konsekvens i et filosofisk rave party, der giver tid og plads til både teoretikere og musikere i udkanten af samfundet – og tager dem lige seriøst. Knæklys, trommemaskiner og politiske utopier mødes i en mørk film, der demonstrerer hvordan det revolutionære potentiale i en Roland TB-303 ikke bare er en vild, abstrakt idé. Det er en aktuel realitet, som usynlige fællesskaber allerede udlever i de post-industrielle fabriksruiner.

Empire, 19:30, Billetter.

De sidste mænd i Aleppo

Denne danskproducerede dokumentarfilm kommer helt usædvanligt tæt på de mennesker, der ikke løber bort, men til, når bomberne sprænger i Syriens sønderbombede Aleppo. Lægerne fra den syriske hjælpeorganisation, De Hvide Hjelme, arbejder sig dedikeret gennem sammenstyrtede skoler og hjem for at tage sig af både de overlevende og de døde. Filmen er et uforglemmeligt portræt af de tre modvillige helte, Khaled, Mahmoud og Subhi, der trods ubegribelig modstand insisterer på at bringe de mennesker i sikkerhed, der endnu står til at redde – og at holde fast i menneskeligheden i form af improviserede fodboldkampe og fisketure, midt i krigens rædsler.

Grand Teater, 19:00, billetter.

Lovetrue

Alma Har’el er endelig tilbage efter det stilskabende indie-hit ‘Bombay Beach’ med en film om det største af alle emner: Kærlighedens mysterium! Og om hvad der sker, når mysteriet fordufter og livets hårde realiteter viser sig. Tre kærlighedshistorier udgør den kaleidoskopiske prisme, som ‘Lovetrue’ skinner igennem til et svævende score af LA-kunstneren Flying Lotus. Der bliver ikke sparet på noget i Har’els på samme tid maksimalistiske og indfølt poetiske vision, der må være en absolut kandidat til årets mest romantiske film.

Grand Teater, 21:30, billetter.

Photon

‘Photon’ sætter billeder på universets mindste byggesten og største gåder i en audiovisuelt svimlende filmoplevelse af dimensioner, som man helt bogstaveligt aldrig har set før. Fra Big Bang til den kvantefysiske revolution, og fra tidens opståen til planeternes dannelse og det biologiske livs tilkomst over æoner – og med kurs mod en ukendt fremtid. Hvis et billede siger mere end tusind ord, så er de fascinerende visualiseringer af videnskabens største spørgsmål som vi oplever her både to tankevækkende, tætpakkede fysiktimer og en smuk hybrid, der bygger bro mellem abstrakt, videnskabelig forskning og formidling.

Vester Vov Vov, 19:00, billetter.

Dries


Designeren Dries van Noten er en af sin generations store fornyere. Med sine smukke og (tek)stilbevidste kreationer har den belgiske tøjdesigner siden 1980’erne etableret sig som en kreativ ener, samtidig med at han har formået aldrig at gå på kompromis med sin vision. For første gang har van Noten tilladt en filmskaber at følge ham både i sit arbejde og privatliv, og ‘Dries’ følger ham over et helt år – og gennem arbejdet med fire kollektioner, fra atelier til catwalk under den parisiske modeuge. En inspirerende film om et dannet og sympatisk menneske, der bag sit elegante og beskedne ydre står bag nogle af de mest kunstnerisk nytænkende kreationer over de sidste 25 år. Empire 17:30. Billetter.