Min Mor er Pink

Mor er til pink, sønnen har målet sig blå, og den lyserøde autocamper er klar til roadtrip. En dybt usædvanlig familiehistorie af den virkelig overraskende slags. Performancekunsteren Michael Richardt og hans mor Malou har stærke bånd til hinanden. Men store ubesvaret spørgsmål lurer under overfladen og bag Michaels ekspressive og flamboyante ydre gemmer der sig en hardcore familiehistorie om social arv. I jagten på at forstå sit ophav inviterer Michael derfor sin mor med ud på en roadtrip tilbage til nogle af fortidens nøglesteder.
Empire, 17:30, billetter.

DRIB

En viral video af en ung, norsk mand, der provokerer tilfældige folk på gaden til give ham bank, bliver den første dominobrik til at vælte i en absurd mediekabale, der sender ham til L.A. som stjernen i en kampagne for en energidrik. Reklamefolkene har dollartegn i øjnene: Det er ekstremt, viralt og det er alt det, som de unge vil have! Hvad han ikke har fortalt nogen er, at hans videoer er fake. Og derfra går det helt galt. Manden hedder Amir og er kunstner, ‘DRIB’ er et dæknavn for en virkelig energidrik, og hele historien er sand.

Empire, 20:00, billetter.

Gringo

Oscar-nominerede Nanette Burstein dykker ned i antivirus-skaberen John McAfees vilde historie og tegner et billede af en paranoid, megaloman excentriker. Efter at have tjent millioner på sin software i 90’erne flyttede John McAfee til Belizes solbeskinnede jungle, hvor han skabte et gangsterbeskyttet frirum med en overflod af stoffer og et harem af unge piger. I 2012 flygtede han til Guatemala efter at hans nabo blev fundet dræbt af pistolskud. Og i 2016 stillede han op som kandidat i det amerikanske præsidentvalg. For vildt til at være sandt?

Vester Vov Vov, 19:00, billetter.

Wild Plants

Urban gardening og floral filosofi i en film, der sætter sig ud over mennesket selv og gentænker vores plads i en levende, vildtgroende verden. Urban gardening er blot det seneste skud på stammen i rækken af tegn på, at natur og kultur måske ikke er så adskilte størrelser, som man har lært i skolen – og at der er en sund lyst til at sætte sig ud over et verdenssyn, hvor mennesket er universets centrum. Fra byhaver i Detroit til en indiansk filosof i South Dakota, og til guerilla gardening i Zürichs pæne forstæder.

Vester Vov Vov, 11.00, billetter.

De sidste mænd i aleppo

Denne danskproducerede dokumentarfilm kommer helt usædvanligt tæt på de mennesker, der ikke løber bort, men til, når bomberne sprænger i Syriens sønderbombede Aleppo. Lægerne fra den syriske hjælpeorganisation, De Hvide Hjelme, arbejder sig dedikeret gennem sammenstyrtede skoler og hjem for at tage sig af både de overlevende og de døde. Filmen er et uforglemmeligt portræt af de tre modvillige helte, Khaled, Mahmoud og Subhi, der trods ubegribelig modstand insisterer på at bringe de mennesker i sikkerhed, der endnu står til at redde – og at holde fast i menneskeligheden i form af improviserede fodboldkampe og fisketure, midt i krigens rædsler.

Grand Teater, 21.30, billetter.