Search

REGLER OG BESTEMMELSER

DR Talentpris er CPH:DOX’ pitch-konkurrence for unge, ambitiøse filmmagere, afholdt i samarbejde med DR og Filmværkstedet.
Vinderen modtager 25.000 DKK i udviklingsstøtte fra DR P3, løbende professionel vejledning samt muligheden for at låne professionelt produktionsudstyr fra Filmværkstedet. Afhængigt af det endelige resultat af produktionen kan filmen muligvis indgå aftale om visning på P3 – eller en af DR’s øvrige platforme.

SÅDAN DELTAGER DU

Vi opfordrer alle unge filmskabere fra hele landet til at ansøge. Den vigtigste forudsætning er, at du har en original idé til en danskproget serie eller dokumentarfilm og en stærk ambition for at realisere den. Du elsker at fortælle i levende billeder. Du ikke bare drømmer om det, du gør det.

For at indsende et projekt til DR Talentpris skal disse kriterier være opfyldt

 • Du er bosat i Danmark.
 • Dit indsendte projekt er under udvikling; det er ikke tilladt at indsende en færdig produktion.
 • Konkurrencen er kun for dansksprogede ansøgninger.
 • Målgruppen for dit projekt er 15-31 årige.
 • Projektet kan være tiltænkt SoMe, streaming eller TV. Formatet kan være fx en serie på 3×20 minutter eller en enkeltstående dokumentar på 40-60 minutter.
 • Du kan deltage i pitch-arrangementet under CPH:DOX den 24. Marts 2023.

DET SER VI SÆRLIGT EFTER

Seks projekter udvælges til en sidste pitch-runde på CPH:DOX 2023. Vi vil rigtigt gerne have ambitiøse forslag til dokumentariske fortællinger med fokus på storytelling og dramaturgi, som man kan forsvinde ind i som var det fiktion. Dette skal gå hånd i hånd med journalistisk integritet og en lyst til at sætte en ny dagsorden. Endelig skal emner og vinklinger altid tage udgangspunkt i målgruppens livsverden.

I 2023 søger P3 særligt efter historier om det forbudte, det farlige, det forkerte, den flossede moral, som er dragende for alle, og ikke mindst når man er ung, nysgerrig og selv undersøger grænser i livet. Man spærrer øjnene op for historier om kriminalitet, menneskeligt bedrag, forfald og tabuiserede fænomener, der tit overgår fantasien. Men under den sensationshungrende overflade reflekterer man over, hvad der er rigtigt og forkert for en selv, og ikke mindst for den verden man også er en del af.  Ambitionen er at være kritisk undersøgende af de skjulte sider af ungdomslivet for en målgruppe, hvor ekkokamre og sociale medier ofte dikterer nyhedsstrømmen og verdensopfattelsen.Vi elsker true crime, fordi det giver en tydelig motor med mulighed for at låne fra den scriptede værktøjskasse, men vi ser også meget gerne bud på anderledes fortalte historier.

PROJEKTANSØGNING

For at deltage i DR Talentpris skal du udfylde dette ansøgningsskema. Vi accepterer kun ansøgninger, der indsendes gennem dette skema og ansøgningsfristen er den 1. februar 2023 kl. 23:59.

Hvis projektet udvælges, vil de oplysninger, der er beskrevet i ansøgningen, blive offentliggjort i CPH:DOX’ internationale program såvel som i en printet flyer. Kun mindre ændringer og opdateringer af projektinformationen vil være mulige efter udvælgelse. Alt materiale skal være på dansk, og vi opfordrer dig til at have følgende klar, inden du begynder den online ansøgningsproces:

 • Arbejdstitel
 • Logline (maks. 250 tegn inkl. mellemrum)
 • Tredelt præmis:
  1) Anledning (Hvad er det for en aktuel virkelighed, vi tager udgangspunkt i
  2) Vinkling (Hvad vil dokumentarfilmen? Hvilke spørgsmål søger dokumentarfilmen svar på? Intentionen? Holdningen? Hvorfor er det væsentligt?)
  3) Handling (Hvad sker der i dokumentarfilmen?)
 • Beskrivelse af hvordan din ide særligt passer til P3
 • Dokumentarfilmens forventede varighed
 • Følgende information om filmens instruktør(er)
  – Fulde Navn
  – Kontaktoplysninger (e-mail og telefonnummer)
  – Kort biografi (maks. 650 tegn inkl. mellemrum)
 • Følgende information om filmens producent(er) (ikke obligatorisk):
  – Fulde Navn
  – Kontaktoplysninger (e-mail og telefonnummer)
  – Kort biografi (maks. 650 tegn inkl. mellemrum)
 • Maks. 3 min. af råmateriale eller et klip, der fokuserer på fx hovedpersonen eller temaet. Dette klip kan fx optages med en mobiltelefon og behøver ikke at være et endeligt udtryk for dit projekt.
 • Link(s) til tidligere produktioner

Bemærk venligst, at det er et krav, at der indsendes visuelt materiale. Dette kan være tidligere værker, scener fra tidligere værker eller klippede scener eksempelvis med medvirkerne fra det værk, der ansøges med. Hvis der ikke forefindes visuelt materiale, vil ansøgningen ikke blive taget i betragtning.

Ansøgningen skal uploades via ansøgningsskemaet inden den 1. februar 2023 kl. 23:59.

UDVÆLGELSE

6 projekter vil blive valgt til at deltage i DR Talentpris pitch-konkurrence under CPH:DOX Filmfestival den 24. marts 2023. Hvis du vælges som finalist, er det obligatorisk, at du deltager i arrangementet. Finalister annonceres i midten af​​februar 2023.

Udvælgelseskomitéens afgørelse er endelig, og der vil ikke blive ført nogen korrespondance om resultatet. Feedback er ikke garanteret, hvis dit projekt ikke udvælges.

PITCH ARRANGEMENTET

De seks hold, der er valgt til pitch-arrangementet, præsenterer deres projekter for Talentpris juryen, som vil bestå af en repræsentant for den danske filmindustri og repræsentanter fra DR og Filmværkstedet.

Hvert hold får 7 minutter til at præsentere deres projekt for juryen, efterfulgt af 7 minutter med spørgsmål fra juryen. Den 7 minutter lange præsentation skal indeholde et visuelt klip på maks. 3 minutter. Dette kan være lige, hvad du synes repræsenterer dit projekt bedst. Om materialet er en præsentation af hovedidéen bag projektet, eller fokuserer på fx produktionens hovedperson eller tema er op til dig.

Pitch-arrangementet afholdes på dansk og finder sted under CPH:DOX fredag den 24. marts 2023.

NØGLEDATOER & FRISTER
 • 15. december 2022: Onlineregistrering åbner:
 • Januar: Online infomøder ved P3, CPH:DOX og Filmværkstedet / København – hvem er, og hvad lægger vi vægt på. Hold øje med opslag på Instagram, Facebook og hjemmesider.
 • 1. februar 2023: Ansøgningsfrist
 • Midt februar: Meddelelse om projektudvælgels
 • Marts: Pitch undervisning for de 6 nominerede projekter

DR Talent Award pitch-konkurrence og afgørelse om vinderen: 24. marts 2023

Arrangørerne forbeholder sig retten til at ændre reglerne og bestemmelserne eller processer til enhver tid og uden meddelelse.