Doc Alliance – Det nye tilbud for feature-dokumentarfilm

Doc Alliance projektet er udviklet af syv af Europas vigtigste dokumentarfilmfestivaler: CPH:DOXDoclisboaDocs Against Gravity FFDOK LeipzigFID MarseilleJihlava IDFF og Visions du Réel Nyon.

Formålet med Doc Alliance er at støtte mangfoldigheden i dokumentarfilmgenren og udbredelse af filmene. Og ikke mindst øge kendskabet til de muligheder og styrker dokumentarfilm har i forhold til almindelige feature film.
Doc Alliance initiativet er en dynamisk base, der tilbyder filmskabere og producenter en anden mulighed for at distribuere film – film som ellers kan have det svært på det kommercielle filmmarked. Doc Alliances mål er at støtte kvalitetsdokumentarer, så de kan blive set af så mange som muligt. Og endelig er formålet også systematisk at støtte distribution af dokumentarfilm via festivalerne og vores fælles DAFilms.com.

DOC Alliance-aktiviteter

  • Hvert år udvælger de enkelte medlemsfestivaler en film og en filmkritiker, hvorefter vi alle viser minimum tre af de sammenlagt syv nominerede film. Filmkritikerne udgør en jury, der annoncerer vinderen af Doc Alliance Selection Award, der bliver overrakt, når året er omme.
  • Doc Alliance Films: DAFilms.com er Doc Alliances online distributionsværktøj. Websitet tilbyder permanent video on demand-adgang til næsten 1400 dokumentarer og eksperimentelle film. Både publium og professionelle fra hele verden kan ganske lovligt se alle filmene på DAFilms.com for et mindre beløb – dette giver direkte adgang fra computeren, hvor man enten kan streame eller downloade i AVI, DVD, HD or Full HD format.
 DAF_CPH_128x167_VALID