Hver dag under festivalen udlodder vi 2*2 billetter til film, der bliver vist samme dag. Filmene i dagens giveaway kan du finde lige her. For at deltage skal du sende en email til alisa@cphdox.dk, hvor du skriver dit fulde navn og hvad du gerne vil se! Du kan se deadline for tilmelding under hver film i parentes.

GIVE AWAYS TOMORROW 26.03.2017

Machines  –  Nordisk Film Dagmar at 12:00 (11:00)

Et inferno af lyd og billeder fra en indisk tekstilfabriks mørte hjerte.

Maskinerne rumler som rasende, koleriske kæmper i et inferno af støj, kemikalier og arbejdsrutiner. Den indiske instruktør Rahul Jain fører os helt ind i en tekstilfabriks mørke hjerte i en film, der i slægtskab med den revolutionerende ‘Leviathan’ slutter sig om både syn og sanser. Grænsen mellem mennesker og maskiner står dog stadig, og Jains kritik af de inhumane forhold burde ramme alle, der køber ens tøj så billigt som muligt. En fagforeningsleder taler solidaritet på alles vegne, mens fabrikkens chef gentager den neo-liberale lektie om udbud og efterspørgsel på et globalt plan, hvor ansvaret i sidste ende ligger hos køberen – altså os. ‘Machines’ er et ambitiøst og moderne, politisk værk fra en kulturel insider, der maxer filmmediets potentiale helt ud og placerer os i skoene på de arbejdere, som dokumentarfilm normalt nøjes med at betragte fra afstand.

The Cinema Travellers  –  Cinemateket at 16:30 (15:30)

Magien ved at se film på det store, blafrende lærred vækkes til live i en smuk og livlig film om Indiens omrejsende biografer.

I over 70 år har Indiens omrejsende biografer bragt farverige eventyr ud i alle hjørner af det store land, hvor folk samles på markedspladserne for at se film i telte og under åben himmel. Og har man glemt, hvor magisk sådan en oplevelse kan være – eller har man aldrig haft chancen selv – så er den indiske ‘The Cinema Travellers’ et must! En levende filmkultur er samtidig en social fællesnævner og en samlende kraft i et land med store forskelle og mange minoriteter. Og selvom karavanebiografen med sine filmruller er ved at blive indhentet af udviklingen nægter dens passionerede ildsjæle at lukke og slukke. For når lyset fra lærredet spejler sig i tilskuerens ansigter har alt besværet været det hele værd. Shirley Abraham og Amit Madheshiays film har selv været en omrejsende succes siden premieren i Cannes, og skal selvfølgelig opleves i biografen.

Life Imitation – Kunsthal Charlottenborg at 16:00 (14:30)

En mørk og futuristisk drøm af en film fra en virtuel virkelighed, hvor scener fra Kinas undergrund smelter sammen med pixellerede shoot-outs.

Chat-tråde, sexting og virtuelle scener fra Grand Theft Autos voldelige computerspil-udgave af Los Angeles smelter med en foruroligende og mareridtsagtig lethed over i situationer fra hans venners liv i den kinesiske kunstner Zhou Chens hypnotisk mørke film, hvor især de unge kvinder trodser sociale og seksuelle tabuer, men samtidig må spejle deres ensomhed og isolation i skærmen på deres mobiltelefoner. Symptomer på en futuristisk diagnose fra en næsten post-human virkelighed, hvor social identitet og rollespil er to sider af samme sag. Men også en diagnose stillet med et kritisk og frem for alt menneskeligt blik, der stiller spørgsmålet om hvad empati betyder og hvorvidt følelser stadig virkelige, når alt andet er virtuelt. ‘Life Imitation’ er skabt i forbindelse med udstillingen ‘After Us’ på K11 i Shanghai og New Museum i New York.

Lykkeberg vs. Lykkeberg – manual for den politiske kunstner – Kunsthal Charlottenborg at 16:00 (14:30)

I kølvandet på store politiske jordskred som Trump og Brexit står det klart, at udøvende kunstnere føler sig kaldet til at udnytte deres platform – om det så er twitter, prisuddelingsfester eller i kunsten. Men er det sundt for den offentlige debat, når kunstnere blander sig i en aktuel politisk dagsorden? Og kan politisk engagerede kunstnere være med til at samle i en tid med splittelse og frustration over det elitære, eller er de tværtimod en del af problemet? Brødrene Rune og Toke Lykkeberg er henholdsvis chefredaktør og kurator, og med deres to forskellige perspektiver opridses en manual for den samfundsengagerede kunstnere.