Søg

UNG:DOX - Aalborg

Velkommen til UNG:DOX i Aalborg! Her kan du finde de film og arrangementer, som vi tilbyder til ungdomsuddannelserne under festivalen d. 13.-24. marts.

MI PAÌS IMAGINARIO

I oktober 2019 sker der en uventet revolution i Chile som hurtigt tager fart. 1,5 millioner chilenere demonstrerede i Santiagos gader for en mere demokratisk regering, et værdigt liv, bedre uddannelse, et bedre sundhedssystem og for at ændre forfatningen, der ikke er blevet ændret siden diktaturet under Pinochet. Instruktøren Patricio Guzmán, der gennem sine dokumentarfilm i 1970’erne viste optakten til det blodige statskup som havde til formål at afsætte den socialistiske regering og indsætte militærdiktaturet under Augusto Pinochet, vender tilbage med kameraet i hånden. For ham er Chile endelig vågnet op af sin dvale og genfundet sig selv og sine minder om fortiden og med unge og kvinder i front får vi et nøgternt billede af den aktuelle revolution. Vi kommer helt tæt på dens organisering lige så vel som vi får indblik i de livsvilkår befolkningen har levet under, der fik dem på barrikaderne. En oplagt film til at dykke ned i Chiles historie, den aktuelle revolutionære bevægelse og dets modstandere.

Instr. Patricio Guzmán / Chile, Frankrig / 2022 / 85 minutter / Sprog: Spansk / Fag: Spansk, historie, samfundsfag

 

JEG HAR ORD

I 1990’erne boede norske Runar Gudnarson i Aalborg, hvor han fik lov til at filme det boomende aalborgensiske rap-miljø indefra. Hans kamera fik en unik adgang til nogle af i dags største rap-kunstnere som Malk de Koijn, Raske Penge, Jonny Hefty, L.O.C. og mange flere, men det lykkedes ham aldrig at gøre optagelserne til en film. Mere end 20 år efter, hvor Runar selv er blevet den første norske hip hop-stjerne, der rapper på norsk, hiver han de gamle optagelser frem fra gemmerne og er endelig klar til at lave den ultimative hyldestfilm til rap-musik. Med stor passion og sproglig finurlighed dykker han ned i genren rap og sammen med de aalborgensiske rappere reflekterer han over det unikke ved rap-musikkens sproglige univers. Filmen er en oplagt mulighed for at arbejde videre med en anderledes litterær genre i danskfaget, nemlig rap.

Instr. Runar Gudnason / Norge / 2023 / 90 minutter / Sprog: Norsk / dansk / Fag: dansk