Søg

Tre toneangivende designbrands transformerer Kunsthal Charlottenborg under CPH:DOX

Kunsthal Charlottenborg bliver næsten ikke til at genkende, når CPH:DOX flytter ind fra 23. marts til 3. april 2022. Med interiør fra CPH:DOX’ tre nye samarbejdspartnere &Tradition, Flos og PLEASE WAIT to be SEATED ombygges kunsthallen til et internationalt festivalpalæ, hvor publikum kan opleve biografer, en kunstudstilling, interaktive værker, debatter, branche-forum og cafélounge.

 

Gul, rød, blå og pink. Publikum vil blive mødt af en farveeksplosion, når de lægger vejen forbi Kunsthal Charlottenborg under dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. Med afsæt i Mark Rothkos farveunivers bliver kunsthallens vægge pakket ind i 1000 m2 farverige tekstiler og forvandlet til et festivalpalæ, der vil udgøre hjertet for CPH:DOX under festivalens 12 dage.

Konceptet for Kunsthal Charlottenborg er skabt af designerne Lise Birgens Kristensen og Anne Dorthe Vester, der siger: “Mark Rothko har været en stor inspiration for projektet. Flere af hans malerier fylder hele vægge fra gulv til loft – et greb, han arbejdede bevidst med, for at gøre beskueren til en del af oplevelsen snarere end adskilt fra maleriet. Ligesom Rothko forsøger vi at skabe følelsen af at være indhyllet i farver og rum, så publikum får en kropslig oplevelse, når de besøger Kunsthal Charlottenborg.”

&Tradition, PLEASE WAIT to be SEATED og Flos
Kunsthal Charlottenborg bliver indrettet med interiør fra de toneangivende designbrands &Tradition, PLEASE WAIT to be SEATED og Flos, der er CPH:DOX’ nye samarbejdspartnere.

“I år har vi fået muligheden for at kombinere møbler og lys fra &Tradition, PLEASE WAIT to be SEATED og Flos, hvilket er en stor kvalitet for projektet. De tre brands er forskellige, men komplimenterer hinanden virkelig godt; Please Wait To Be Seated har et legende og farverigt univers med fokus på kvalitet, &Tradition skriver sig ind i den nordiske designtradition med klassiske designs såvel som morgendagens klassikere, og italienske Flos har et internationalt udtryk med et bredt udvalg af både nye og gamle designs,” siger Lise og Anne Dorthe.

Møblerne og belysningen fra de tre designbrands får nyt liv i hænderne på Lise Birgens Kristensen og Anne Dorthe Vester, der blandt andet vil skabe et stort værk med 30 spejle fra PLEASE WAIT to be SEATED og en lysinstallation med lamper af Michael Anastassiades for Flos. Besøgende kan desuden se frem til at opleve to biografer, en stor kurateret kunstudstilling, en interaktiv udstilling, en festivalcafé samt flere talk- og loungeområder.

Særlige rammer for store filmoplevelser
Hvert af festivalpalæets rum arbejder med horisontlinjen og farvekombinationer, som adskiller sig rum for rum. Rum og interiør flyder sammen og skaber en helhedsoplevelse for de besøgende, så de får endnu mere en stor filmoplevelse, når de de besøger CPH:DOX på Kunsthal Charlottenborg.

“CPH:DOX adskiller sig fra andre dokumentarfilmfestivaler på grund af alle de spændende ting, der sker rundt om filmene – og det skal festivalpalæet selvfølgelig også afspejle. Vi kunne sagtens bare sætte en masse fine møbler ind på Kunsthal Charlottenborg, men vi forsøger her at skabe en anden visuel oplevelse til festivalens gæster,” siger arkitekterne.

Alle er velkomne til at besøge CPH:DOX’ festivalpalæ på Kunsthal Charlottenborg fra 23. marts til 3. april 2022. Den 1. marts offentliggøres film- og eventprogrammet for CPH:DOX med detaljer om alle de arrangementer, man kan opleve på Kunsthal Charlottenborg og rundt omkring på festivalens øvrige venues i København.

Udforsk de tre designbrands’ univers: &Tradition, PLEASE WAIT to be SEATED og Flos, og arkitekterne bag konceptet: Lise Birgens Kristensen og Anne Dorthe Vester.


For yderligere information:
Sune Blicher, kommunikationschef for CPH:DOX, +45 3122 2661, *****@cphdox.dk