Søg

INTO THE ICE bliver årets åbningsfilm på CPH:DOX

Lars Henrik Ostenfelds nye ekspeditionsfilm INTO THE ICE (‘Rejsen til isens indre’) er blevet valgt som årets åbningsfilm på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX og er desuden udtaget til hovedkonkurrencen DOX:AWARD. Verdenspremieren finder sted den 21. marts i Konservatoriets Koncertsal i København, hvor filmens instruktør og flere af de medvirkende forskere fra filmen er med.

 

Hvor hurtigt smelter indlandsisen på Grønland? Hvilken fremtid går vi i møde, når verdenshavene stiger? Det er nogle af de spørgsmål, som instruktør Lars Henrik Ostenfeld stiller i sin nye film INTO THE ICE. Sammen med tre af verdens førende glaciologer rejser Ostenfeld ud i et af de vildeste og mest ekstreme landskaber på jorden for at forstå konsekvenserne af klimaforandringerne.

Niklas Engstrøm, kunstnerisk direktør for CPH:DOX, siger:
“Da jeg så INTO THE ICE, var jeg ikke i tvivl om at vi havde fundet årets åbningsfilm. Lars Henrik Ostenfeld har skabt et værk, der taler lige ind i tidens altoverskyggende krise, men som også er så meget mere end en klimafilm. Filmen forener på smukkeste vis de tre dimensioner, der udgør kernen i CPH:DOX: Underholdende forskningsformidling, stærkt samfundsengagement og kunstnerisk eventyrlyst. Og den gør det i billeder så stærke, at de i dén grad fortjener en plads på det helt store lærred. Det er for mig at se den perfekte måde at fejre, at CPH:DOX her i 2022 endelig kan vende tilbage i biograferne på fuldt blus.”

Med livet som indsats
INTO THE ICE (’Rejsen til isens indre’) er et visuelt overlegent eventyr om indlandsisen på Grønland og hemmeligheden om vores fremtid, som er gemt nede i den. På trods af mange års forskning, har vi stadig ikke noget klart svar på, hvor hurtigt den grønlandske indlandsis smelter. INTO THE ICE følger de tre førende forskere, Alun Hubbard, Dorthe Dahl-Jensen og Jason Box i deres dedikerede kamp for at undersøge indlandsisen og gøre os alle klogere på omfanget af klimakrisens konsekvenser for fremtiden. Dette indebærer, at forskerne er til stede på isen, som de undersøger med livet som indsats. Bundet til intet andet end et reb kravler instruktør Lars Henrik Ostenfeld og forskeren Alun Hubbard ned i isens mørke i et hul, der er 180 meter dybt, for at kaste nyt lys over, hvor meget smeltevand isen rummer.

Dokumentarist Lars Henrik Ostenfeld siger:
“​​Det er gået op for mig, hvor få forskere, der egentlig selv kommer ud på isen. Langt størstedelen af vores viden kommer fra satellitter, radarmålinger og computermodeller. Det er et problem, fortæller de medvirkende i filmen – Alun, Jason og Dorthe. Hvis vi virkelig vil forstå isen, er det nødvendigt at studere den gennem iagttagelser og undersøgelser foretaget ude på selve den barske, imponerende is. Indlandsisen gemmer på en hemmelighed. Den hemmelighed beskriver glaciologerne, som verdens farligste usikkerhed. Det handler om vores manglende viden om, hvor meget og hvor hurtigt klodens store iskapper vil smelte i varmen og få havene til at stige.”

INTO THE ICE vil kunne opleves i flere biografer under årets CPH:DOX og efterfølgende på festivalens streaming platform. Årets program med visningstidspunkter vil blive offentliggjort den 1. marts 2022. Filmen er produceret af Malene Flindt Pedersen, Hansen & Pedersen. Rise and Shine er salgsagent.

Køb billet til CPH:DOX’ åbningsgalla med visning af ‘INTO THE ICE’ her.

Her kan du hente pressebilleder fra INTO THE ICE.

Fakta om CPH:DOX 2022
CPH:DOX løber i år fra 23. marts til 3. april 2022 med filmvisninger og events rundt omkring i København. Sideløbende byder CPH:DOX på filmvisninger i en række byer rundt omkring i Danmark. Fra d. 1-10. april vil publikum desuden kunne opleve film på CPH:DOX’ streaming platform, hvor et kurateret udvalg af årets film bliver vist.


For yderligere information om åbningsarrangementet:
Sune Blicher, kommunikationschef for CPH:DOX, +45 3122 2661, *****@cphfilmfestivals.dk

For yderligere information om filmen, kontakt venligst filmens publicist:
Line Bilenberg, +45 20710494, *****@gmail.com