Søg

SAMFUND

Rusland og demokrati. Civil ulydighed og aktivisme. Metoo og magtmisbrug. Afrikansk kunst på vestlige museer – og et nyt blik på Sudan set indefra. Her har vi samlet et udvalg af film fra årets festival, der tager temperaturen på det internationale samfund netop nu. Og vi har skabt en dedikeret samfundsscene på Kunsthal Charlottenborg, der inviterer til film og debat fra 28.-30. marts.

CPH:DOX’ Samfundsprogram præsenteres i samarbejde med IMS og Region Hovedstaden

28.03 - 30.03

SOCIAL:CINEMA

SAMFUNDSSCENE PÅ KUNSTHAL CHARLOTTENBORG 28.-30. MARTS

Vores helt egen Social Cinema-biograf på festivalens centrum på Kunsthal Charlottenborg danner rammen om tre dage dedikeret til nogle af tidens vigtigste emner.

BESØG SOCIAL:CINEMA
Girl Gang

Girl Gang

Adrenalin, berømmelse og gratis sneakers i et moderne eventyr om en 14-årig influencer fra Berlin og hendes største fan. Men livet som stjerne på de sociale medier har en mørk bagside.

Susanne Regina Meures / Switzerland / 2022 / 97 min
Into My Name

Into My Name

Fire italienske venners individuelle transitionsforløb, fortalt med et overvældende, naturligt nærvær. En ærlig og poetisk film med Elliot Page i producerstolen.

Nicolò Bassetti / Italy / 2022 / 94 min
Judges Under Pressure

Judges Under Pressure

Domstolenes uafhængighed er en kernesten i ethvert demokrati, men i Polen går udviklingen i en helt forkert og skræmmende retning. En storrygende dommer holder hovedet koldt og går i aktion.

Kacper Lisowski / Poland / 2021 / 87 min
Name of the Game

Name of the Game

I Norge kaster den tidligere formand for Arbeiderpartiet sig ud i et politisk comeback-forsøg efter en #metoo-sag. Men tiderne er allerede skiftet. En reflekteret film fra en politisk opbrudstid.

Håvard Bustnes / Norway / 2021 / 102 min
No Simple Way Home

No Simple Way Home

En datter vender hjem til Sydsudan for at følge sin mors vej til at blive vicepræsident og føre landet mod en fredelig fremtid. En politisk familiefortælling fra et ungt land, fortalt indefra.

Akuol de Mabior / South Sudan, Kenya / 2022 / 81 min
Rebellion

Rebellion

Extinction Rebellion indefra over tre år, hvor den klimaaktivistiske front når helt op på forsiderne, mens interne uenigheder om metoder og civil ulydighed truer med at overskygge idealerne.

Maia Kenworthy, Elena Sánchez Bellot / United Kingdom / 2021 / 82 min
Tiktok, Boom.

Tiktok, Boom.

Der er mere end dollars og yen på spil, når datastrømmene flyder fra TikTok tilbage til de kinesiske serverparker. En kritisk, men tech-positiv film om de sociale mediers usynlige indflydelse på børn, unge og voksne.

Shalini Kantayya / United States / 2022 / 90 min
The Happy Worker

The Happy Worker

Stresset? Udbrændt? Du er ikke alene! Med sort humor og bidende ironi får vi historien om hvordan det moderne arbejdsliv blev sin egen værste fjende - og hvad vi kan gøre for at ændre på det.

John Webster / Finland / 2022 / 81 min
The Voice of the People

The Voice of the People

Hvorfor virker populismen? Og hvad er dens svage punkter? Man aner svaret på begge dele i en øjenåbnende film, der med fuld adgang skildrer turbulente tre år i Alternative für Deutschland.

Andreas Wilcke / Germany, Greece / 2021 / 94 min
Those Who Care

Those Who Care

To filmskabere med hvert sit politiske ståsted rejser Frankrig rundt i et forsvar for kvindeligt sammenhold og forbedring for en særligt udsat del af arbejdsmarkedet: Omsorgsarbejdet.

Gilles Perret, François Ruffin / France / 2021 / 85 min
To the End

To the End

En fælles drøm om at få en Green New Deal igennem leder tre unge kvindelige aktivister anført af Alexandria Ocasio-Cortez ind i magtens centrum, hvor kynismen og krav om forandring kolliderer.

Rachel Lears / United States / 2022 / 103 min
Young Plato

Young Plato

Velkommen til Belfast, hvor en skolerektor bruger Platon, Nietzsche og Elvis Presley til at løse gamle og indgroede konflikter blandt sine elever. Et livligt, lidenskabeligt forsvar for tankens frihed.

Neasa Ni Chianáin, Declan McGrath / Ireland, United Kingdom, France, Belgium / 2021 / 102 min
A House Made of Splinters

A House Made of Splinters

Tårer bliver til sæbebobler og kram bliver til slåskampe i Simon Lereng Wilmonts prisvindende film om et børnehjem i den østlige del af Ukraine. Eminent observeret, og med uforglemmelige moment af håb.

Simon Lereng Wilmont / Denmark / 2022 / 87 min
Outside

Outside

Som 13-årig dreng blev han selve ansigtet på den ukrainske revolution. Nu er Roma tilbage på gaden uden andet i lommen end en lighter og en kniv. Kan han få styr på sit liv før det er for sent?

Olha Zhurba / Ukraine, Denmark, Netherlands / 2022 / 79 min
Novorossiya

Novorossiya

Spritny film fra de ukrainske østfronter i Donetsk og Luansk, hvor Rusland sammen med pro-russiske separatister allerede havde ført krig mod Ukraine i otte år inden Putins fulde invasion i februar 2022.

Enrico Parenti, Luca Gennari / / 2022 / 64 min
The Earth is Blue as an Orange

The Earth is Blue as an Orange

En publikumsfavorit fra Sundance og Berlin om en ukrainsk familie, der samler sig om at lave små film midt i en urolig og kaotisk tid.

Iryna Tsilyk / Ukraine, Lithuania / 2020 / 74 min
The Treasures of Crimea

The Treasures of Crimea

En samling af historiske genstande fra Ukraine strander på et museum i Amsterdam, da Rusland annekterer Krim. For hvem skal nu have dem tilbage? Et dilemma, der bliver et retssalsdrama.

Oeke Hoogendijk / Netherlands / 2021 / 82 min
This Rain Will Never Stop

This Rain Will Never Stop

En syrisk familie flygter fra hjemlandet til en ny krig i Ukraine. Dybe dilemmaer brydes i historien om en ung mand, der må vælge sin egen vej - fortalt med et meningsfuldt, kunstnerisk overskud.

Alina Gorlova / Ukraine, Germany, Latvia / 2020 / 103 min
Navalny

Navalny

Den russiske oppositionsleder og systemkritiker Aleksej Navalnyj er både detektiv og mordoffer i en sindsoprivende modig doku-thriller om attentatet på sig selv. En af årets største og vigtigste film.

Daniel Roher / United States / 2022 / 98 min
Holidays

Holidays

Ruslands rekordmange helligdage fejres i et upbeat balalajka-tempo og med sort humor i en livlig og vildtvoksende mosaik af indtryk fra livets skæve gang i det store, uudgrundelige land i Øst.

Antoine Cattin / Switzerland / 2022 / 87 min
F@ck This Job

F@ck This Job

Fest, farver og frie medier! Den kulørte historie om en russisk TV-kanals storhed og fald med en rig party-prinsesse ved roret er en medrivende medie-thriller, hvor man aldrig ved, hvem der er ven eller fjende.

Vera Krichevskaya / United Kingdom, Germany / 2021 / 104 min