Søg

POLITIKEN:DOX

10 DANSKE FILM ER NOMINERET TIL POLITIKEN:DOX.

Prisen uddeles af Politikens filmkritikere, der vælger en vinder blandt de nominerede film fra årets festivalprogram. Politiken ønsker at hylde og støtte det danske dokumentarmiljø med prisen, som er på 50.000 kr. og som uddeles ved årets store prisuddeling fredag 1. april.

Theatre of Violence

Theatre of Violence

Et episk og uafrysteligt drama om skyld og straf. Den tidligere ugandiske børnesoldat Dominic Ongwen er både bøddel og offer i et sobert retssagsdrama om forbrydelser mod menneskeheden, der rokker ved moralens fundament.

Emil Langballe, Lukasz Konopa / Denmark, Germany / 2023 / 104 min / World Premiere

Bjergene

Bjergene

Sorg, savn og superhelte. En ung instruktørs modige film om sin familie og sine to voksne brødre, når de sammen bryder isen og dykker ned i familiens fortid for endelig at nå ind til hinanden.

Christian Einshøj, Christian Einshøj / Denmark / 2023 / 87 min / World Premiere

Silent Sun of Russia

Silent Sun of Russia

Mørk og kunstnerisk kompromisløs debutfilm om tre unge, russiske kvinder fra den alternative generation, der drømmer om et moderne liv i frihed, men som kommer i klemme i takt med, at Rusland isolerer sig selv.

Sybilla Tuxen / Denmark / 2023 / 80 min / World Premiere

Twice Colonized

Twice Colonized

Advokat og aktivist Aaju Peter kæmper stædigt sin egen og andre oprindelige folks kamp for anerkendelse i en verden, hvor kolonialismen ikke kun hører fortiden til. Men samtidig kæmper hun med sine egne dæmoner og traumer i en film, hvor hun selv fortæller sin historie.

Lin Alluna / Denmark, Greenland, Canada / 2023 / 92 min / European Premiere

Apolonia, Apolonia

Apolonia, Apolonia

Prisvindende, eksistentielt portræt af billedkunstneren Apolonia Sokol fortalt over hele 13 år af den danske dokumentarist Lea Glob. En af det sidste års store sensationer, og en film af en sjælden dybde og styrke.

Lea Glob / Denmark, Poland, France / 2022 / 116 min

Dreaming Arizona

Dreaming Arizona

En af dansk dokumentarfilms mest originale stemmer er tilbage i USA med en hybridfilm, hvor fem amerikanske teenagere fra en smalltown i Arizona inviteres til at deltage i en performativ opførelse af deres egne historier og drømme.

Jon Bang Carlsen / Denmark, Estonia, Norway / 2022 / 76 min

Revir

Revir

To voksne søskende lever sammen i skyggen af deres fælles opvækst, indtil fortiden opsøger dem og de må konfrontere sig med blodets bånd. Dansk debut med et sikkert blik for de små rifter, der opstår mellem søskende.

Peter Hammer / Denmark / 2023 / 80 min / World Premiere

A Piece of Work

A Piece of Work

Vittig og intelligent metafilm, hvor den dansk-tyrkiske kunstner i en performativ reenactment lader indspilningen af en af sine tidligere film gentage sig for at belyse den kunstneriske proces fra nye vinkler.

Deniz Eroglu / Denmark, Türkiye / 2023 / 30 min / World Premiere

Inger & det dårlige selskab

Inger & det dårlige selskab

80-årige Inger giver et hjem til samfundets skæve eksistenser i sin enorme Villa Villakulla. Men da hun selv bliver syg må gæsterne i hendes skramlede mikrokosmos lære at sende noget af omsorgen den anden vej.

Jella Bethmann / Denmark / 2023 / 90 min / World Premiere