Søg

POLITIKEN:DOX

10 DANSKE FILM ER NOMINERET TIL POLITIKEN:DOX.

Prisen uddeles af Politikens filmkritikere, der vælger en vinder blandt de nominerede film fra årets festivalprogram. Politiken ønsker at hylde og støtte det danske dokumentarmiljø med prisen, som er på 50.000 kr. og som uddeles ved årets store prisuddeling fredag 1. april.

A House Made of Splinters

A House Made of Splinters

Tårer bliver til sæbebobler og kram bliver til slåskampe i Simon Lereng Wilmonts prisvindende film om et børnehjem i den østlige del af Ukraine. Eminent observeret, og med uforglemmelige moment af håb.

Simon Lereng Wilmont / Denmark / 2022 / 87 min
Abyss

Abyss

Et bevidsthedsudvidende, kosmisk sansebombardement bestående af 10.000 still-billeder, kædet sammen af Googles kunstige intelligens.

Google's Image Recognition AI, Jeppe Lange / Denmark / 2022 / 13 min
Mod de blindes verden

Mod de blindes verden

Hvad ville du gerne nå at se, hvis du snart ikke kunne se mere? En blind mor og hendes syv-årige søn Silas lærer hinanden at finde rundt i en verden, mens hans syn langsomt aftager og et nyt liv venter forude.

Julie Bezerra Madsen / Denmark, Finland / 2022 / 71 min
Into the Ice

Into the Ice

Et storslået, cinematisk eventyr om indlandsisen på Grønland med tre førende forskere på jagt efter hvad isen kan fortælle om vores klima, vores fortid og mulige fremtid. Episk og tankevækkende.

Lars Ostenfeld / Denmark, Germany / 2022 / 86 min
Moosa Lane

Moosa Lane

En personlig familiefortælling i bredformat, hvor dansk-pakistanske instruktør Anita Mathal Hopland ser tilbage på sine to familiers historie gennem 15 år i Karachi og København.

Anita Hopland / Pakistan, Denmark, Norway / 2022 / 85 min
Mr. Graversen

Mr. Graversen

Efter et årelangt misbrug vågner Michaels far op til livet igen, men et familietraume hjemsøger familien Graversen. En film med hjerte og mod, og om at genvinde tilliden til livet og hinanden.

Michael Graversen / Denmark / 2022 / 80 min
Taliban Land

Taliban Land

Som den eneste journalist i verden rejser Cavling-vinder Nagieb Khaja rundt i Afghanistan efter Talibans magtovertagelse, for at tegne et portræt af Taliban og magtskiftet.

Nagieb Khaja, Peter Eggert Vesterlund / Denmark / 2022 / 70 min
Faldet

Faldet

En 11-årig pige overlever mirakuløst et fald fra femte sal. Seks år senere er hun og skal finde ud af skyggen fra traumet. En sensitiv coming-of-age-film om et dybt usædvanligt ungt menneske.

Andreas Koefoed / Denmark / 2022 / 72 min
The Last Human

The Last Human

Livet på Jorden starter og slutter med Grønland. Forsker Minik Rosings skelsættende opdagelse af det første liv står i kontrast til de smeltende ismasser i Ivalo Franks hyldest til sit naturskønne hjemland.

Ivalo Frank / Denmark, Greenland / 2022 / 80 min
TSUMU - Where Do You Go With Your Dreams?

TSUMU - Where Do You Go With Your Dreams?

Lars, Eino og Thomas kæmper for en bedre fremtid for sig selv og deres venner i Tasiilaq i det østlige Grønland. En ungdomsfilm om håb, drømme og retten til at være sig selv.

Kasper Kiertzner / Denmark, Sweden / 2022 / 80 min