Søg

Nyt landsdækkende samarbejde mellem Heartland og CPH:DOX

Gennem hele 2023 vil Listen & Look præsentere fem filmvisninger med efterfølgende perspektiverende talks rundt om i landet – fra København til Odense, og fra Kolding til Holstebro. CPH:DOX og Heartland deler nemlig ambitionen om at være til stede for publikum ud over de to festivalperioder, og begge festivaler har som mål at engagere deres gæster gennem tankevækkende og perspektivrige oplevelser.

”Med Listen & Look håber vi, at dokumentarfilmene og samtalerne kan indgå i berigende og måske endda overraskende dialoger med hinanden og publikum. Vi ønsker, at Heartland skal inspirere og give perspektiv også uden for festivalen, og vi kunne ikke forestille os en bedre partner at gøre dette med end vores ambitiøse venner på CPH:DOX,” udtaler Juliane Hartsø Lassen, kurator for Heartlands Talks-program.

Listen & Look er ikke kun forbeholdt de folk, der gæster biografsalene rundt om i Danmark, da alle talks efterfølgende vil blive gjort tilgængelige gratis som podcasts, og flere af de viste film vil blive lanceret på CPH:DOX’ nye helårlige streamingtjeneste PARA:DOX.

”Vi elsker at få nye legekammerater, og når det handler om at brede film og perspektiver på verden ud til flere publikummer, deler vi ambitioner med Heartland. Listen & Look-arrangementerne vil kunne opleves fysisk i de danske biografer – men også på vores nye streamingtjeneste PARA:DOX, hvor vi sideløbende byder på podcasts, udvalgte film og andet ekstramateriale, der kan give publikum nogle store oplevelser”, siger Niklas Engstrøm, kunstnerisk direktør for CPH:DOX.

Forpremiere på All The Beauty And The Bloodshed + talk med Laura Poitras

Til den første udgave af Listen & Look inviterer CPH:DOX og Heartland til forpremiere på ‘All The Beauty And The Bloodshed’ med en efterfølgende samtale mellem filmens Oscar-vindende instruktør Laura Poitras og opinionsredaktør på Politiken, Lotte Folke Kaarsholm. Arrangementet finder sted i Empire Bio i København mandag d. 30. januar kl. 19.00.

Om filmen

I 2020 døde mere end 100.000 amerikanere af en overdosis – ca. 75.000 af dødsfaldene skyldes afhængighedsskabende smertestillende medicin bedre kendt som ‘opioids’. Årets Guldløvevinder ‘All the Beauty and the Bloodshed’ tegner et intimt portræt af den kompromisløse fotokunstner Nan Goldin og hendes aktivistiske kamp mod medicinal-dynastiet The Sackler Family.

Nan Goldins autentiske fotografier af homoseksuelle og transkønnede subkulturer i Boston og New York i 70’erne og 80’erne udstilles i dag på førende museer som Guggenheim og Louvre. Museer, som Sackler-familien støtter med store donationer. Filmen følger Goldins personlige kamp mod et altødelæggende samfundsproblem i en historie om familierelationer, misbrug, kærlighed og kunst.

Arrangementet finder sted i Empire Bio mandag d. 30. januar kl. 19.00 – 21.30 og præsenteres i samarbejde med REEL Pictures og Empire Bio.

Billet til arrangementet kan købes her.

‘All The Beauty And The Bloodshed’ får dansk biografpremiere den 16. februar 2023.

Om Heartland

Heartland er en kulturfestival, der præsenterer et internationalt program sammensat af fire søjler: Music, art, talks og food. Her kombineres live-samtaler og samtidskunst med det bedste fra musik- og madscenen og finder sted i slotsparken ved Egeskov Slot på Fyn. Heartland finder sted næste gang d. 8.-10. juni 2023.

Om CPH:DOX

CPH:DOX er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. CPH:DOX er mere end blot en filmfestival – det er en kulturel begivenhed, der stiller skarpt på de spørgsmål i tiden, der kræver vores opmærksomhed og stillingtagen – fra det individuelle og nære til det politiske og strukturelle.
Den næste udgave af CPH:DOX finder sted fra 15. til 26. marts 2023.

Kontakt

Heartland / Karen Sigrid Lunn / *****@heartlandfestival.dk / 2671 2130
CPH:DOX / Sune Blicher / *****@cphdox.dk // 3122 2661