Søg

NORDIC:DOX AWARD

11 helt nye film er nomineret til festivalens nordiske pris for de bedste film fra vores eget verdenshjørne. Mød instruktørerne til deres premierer.
Fighters

Fighters

Et knockout-hit af en ungdomsfilm baseret på de medvirkendes egne liv i en blanding af fiktion og dokumentar. Teenagedrengen Mamo er et fund i rollen som sig selv i en hybridfilm, der har været en kanonsucces i de norske biografer.

Jon Haukeland / Norway / 2022 / 85 min / International Premiere

The Gamer

The Gamer

Han bliver altid nummer to i Counterstrike. Men nu vil den 17-årige, finske super-gamer Verneri altså være nummer 1 med hjælp fra en psykolog med speciale i e-sport! En shoot ‘em up-film om selvværd, ambitioner og digitale drømme.

Petri Luukkainen, Jesse Jokinen / Finland / 2023 / 80 min / World Premiere

Heartist

Heartist

Et kreativt portræt af den færøske billedkunstner Sigrun Gunnarsdóttir og de bjergtagende smukke landskaber, som hun lever midt i og inspireres af. Varmt, farverigt og fantasifuldt – ligesom hendes billeder, har gjort hende til landets mest elskede kunstner.

Marianna Mørkøre, Beinta á Torkilsheyggi / Faroe Islands / 2023 / 58 min / World Premiere

Hypermoon

Hypermoon

Personlig og poetisk film-essay, der ubesværet trækker tråde fra de vilde, unge år i pariserkvarteret Belleville og op til i dag, hvor instruktøren modtager en besked, der på et øjeblik ændrer hendes liv.

Mia Engberg / Sweden / 2023 / 78 min / International Premiere

Lige før døden

Lige før døden

Livet i tidsrummet lige før døden. Instruktør Anne Regitze Wivel har skabt en smuk og livsbekræftende erindringsfilm om det ukuelige personale på Bispebjerg Hospital – og om den sidste tid i hendes og hendes mand, Svend Aukens liv.

Anne Regitze Wivel / Denmark / 2023 / 73 min / World Premiere

Labor

Labor

En svensk kvinde tager til San Francisco og bliver sexarbejder i byens livlige undergrundsmiljøer. Fortalt med en rå, ærlig og ufiltreret autencitet som en cinematisk dagbog, hvis slutning forbliver uskrevet indtil hun træffer sit afgørende valg.

Tove Pils / Sweden / 2023 / 95 min / International Premiere

Lynx Man

Lynx Man

En langskægget, finsk eneboer sveder dæmoner ud i sin sauna, når han altså ikke kravler rundt i skovbunden om natten med skjulte kameraer for at dokumentere den sky og udrydningstruede los. Trippet og cinematisk udflugt ind i en mands indre univers.

Juha Suonpää / Finland / 2023 / 80 min / World Premiere

Inger & det dårlige selskab

Inger & det dårlige selskab

80-årige Inger giver et hjem til samfundets skæve eksistenser i sin enorme Villa Villakulla. Men da hun selv bliver syg må gæsterne i hendes skramlede mikrokosmos lære at sende noget af omsorgen den anden vej.

Jella Bethmann / Denmark / 2023 / 90 min / World Premiere

En tavs historie

En tavs historie

En filminstruktør opsøger sin barndomsven, som forgreb sig på ham, da de begge var børn. Han indvilliger tøvende i at mødes og sammen vender de tilbage til den fortrængtefortid i en modig og dybt usædvanlig fortælling, der sprænger et frygteligt tabu.

Anders Skovbjerg Jepsen / Denmark, Sweden / 2023 / 90 min / World Premiere

Soviet Bus Stops

Soviet Bus Stops

Fascinerende roadtrip gennem det tidligere Sovjetunionen i en eventyrlig jagt på unikke, poetiske busstoppesteder og deres skabere.

Kristoffer Hegnsvad / Canada, Denmark / 2023 / 57 min / World Premiere

Voice

Voice

En dokumentarist fra norsk tv møder modstand, da hun i god tro kontakter en gruppe aktivister for at fortælle en historie, som overhovedet ikke er hendes egen. Vittig og veloplagt satire, der prikker til et af samtidens ømmeste punkter.

Ane Hjort Guttu / Norway / 2023 / 92 min / World Premiere