Søg

NORDIC:DOX AWARD

12 helt nye film er nomineret til festivalens nordiske pris for de bedste film fra vores eget verdenshjørne. Mød instruktørerne til deres premierer.
Mod de blindes verden

Mod de blindes verden

Hvad ville du gerne nå at se, hvis du snart ikke kunne se mere? En blind mor og hendes syv-årige søn Silas lærer hinanden at finde rundt i en verden, mens hans syn langsomt aftager og et nyt liv venter forude.

Julie Bezerra Madsen / Denmark, Finland / 2022 / 71 min / World Premiere

Daughters

Daughters

En sensitiv og gribende film om tre unge pigers sorgproces efter deres mors selvmord, fortalt over en periode på hele 10 år. En usentimental dannelsesrejse, men skabt med nærvær og kærlighed.

Jenifer Malmqvist / Sweden, Denmark / 2022 / 88 min / World Premiere

Behind The Swedish Model

Behind The Swedish Model

Bag kulisserne under den første corona-bølge i Sverige, hvor statsepidemiolog Anders Tegnell gik global enegang - og blev en ufrivillig kendis fra den ene dag til den anden.

Viktor Nordenskiöld / Sweden / 2022 / 75 min / International Premiere

Karaoke Paradise

Karaoke Paradise

Hjertevarm, finsk feelgood-film i både dur og mol om hvordan karaoke-kulturen er slået igennem, hvor man mindst ventede det: I vores ellers så indadvendte søsterland i det kolde nord. Syng med!

Einari Paakkanen / Finland / 2022 / 72 min / World Premiere

Just Animals

Just Animals

Pumpende, aktivistisk dyrevelfærdsfilm fortalt i første person, om at blive politisk bevidst - og om hvordan ens egen idealisme kan vende sig imod én, når man er oppe mod et tungt maskineri.

Saila Kivelä, Vesa Kuosmanen / Finland / 2022 / 83 min / International Premiere

Electric Malady

Electric Malady

Allergisk over for elektronik og isoleret i den svenske ødemark i et hjemmelavet skildpaddeskjold af tykke tæpper. Mød 40-årige William, hvis mystiske lidelse ikke er anerkendt af verden.

Marie Lidén / United Kingdom / 2022 / 84 min / World Premiere

Light upon Light

Light upon Light

Et filosofisk field trip fra Kairo, langs Nilen og ind i den lyse ørken i en antropologisk søgen efter hvad lyset betyder som religiøst begreb i det post-revolutionære Egypten.

Christian Suhr / Egypt, Denmark / 2022 / 78 min / World Premiere

Mr. Graversen

Mr. Graversen

Efter et årelangt misbrug vågner Michaels far op til livet igen, men et familietraume hjemsøger familien Graversen. En film med hjerte og mod, og om at genvinde tilliden til livet og hinanden.

Michael Graversen / Denmark / 2022 / 80 min / World Premiere

No Place Like Home

No Place Like Home

En ung kvinde konfronterer sin egen historie som adoptivbarn fra Sri Lanka. Hendes eksistentielle søgen udvider sig til en detektivjagt på sandheden i et morads af forfalskede dokumenter, korruption og familietraumer.

Emilie Beck / Norway / 2022 / 70 min / World Premiere

The Happy Worker

The Happy Worker

Stresset? Udbrændt? Du er ikke alene! Med sort humor og bidende ironi får vi historien om hvordan det moderne arbejdsliv blev sin egen værste fjende - og hvad vi kan gøre for at ændre på det.

John Webster / Finland / 2022 / 81 min / World Premiere

The Last Human

The Last Human

Livet på Jorden starter og slutter med Grønland. Forsker Minik Rosings skelsættende opdagelse af det første liv står i kontrast til de smeltende ismasser i Ivalo Franks hyldest til sit naturskønne hjemland.

Ivalo Frank / Denmark, Greenland / 2022 / 80 min / World Premiere

TSUMU - Where Do You Go With Your Dreams?

TSUMU - Where Do You Go With Your Dreams?

Lars, Eino og Thomas kæmper for en bedre fremtid for sig selv og deres venner i Tasiilaq i det østlige Grønland. En ungdomsfilm om håb, drømme og retten til at være sig selv.

Kasper Kiertzner / Denmark, Sweden / 2022 / 80 min / World Premiere