Søg

NEXT:WAVE

Konkurrencen for debuterende og fremstormende filmskabere fra det internationale miljø. Mød dem til premiererne på deres film!
The Pawnshop

The Pawnshop

Sort doku-komedie fra Polens største loppemarked. Det er hårde tider, konkursen truer, men så får de to koleriske indehavere en frisk idé. Vilde karakterer, vild historie - og vanvittigt morsomt.

Łukasz Kowalski / Poland / 2022 / 81 min
An Eternity of You and Me

An Eternity of You and Me

En rørende og humoristisk fortælling om kønsroller og om to menneskers kamp for at få opfyldt deres drøm om at få et barn - med instruktøren selv i den kvindelige hovedrolle.

Sanne This / Denmark / 2022 / 75 min
Kash Kash - Without Feathers We Can't Live

Kash Kash - Without Feathers We Can't Live

Et enestående vitalt, cinematisk øjebliksbillede af Libanon og landets kaotiske tilstande, hvor de flade hustage højt over byens gader bliver et håbefuldt helle for folk, der dyrker duesporten Kash.

Lea Najjar / Germany, Lebanon, Qatar / 2022 / 90 min
Moosa Lane

Moosa Lane

En personlig familiefortælling i bredformat, hvor dansk-pakistanske instruktør Anita Mathal Hopland ser tilbage på sine to familiers historie gennem 15 år i Karachi og København.

Anita Hopland / Pakistan, Denmark, Norway / 2022 / 85 min
No Place For You in Our Town

No Place For You in Our Town

Det hårde liv blandt hardcore fodbold-hooligans i en forfalden mineby, hvor driften for længst er lukket ned og fremtiden ser sort ud. Men er der alligevel en vej ud af fanatismen og fremmedhadet?

Nikolay Stefanov / Bulgaria / 2022 / 85 min
Riotsville, USA

Riotsville, USA

Velkommen til Riotsville, en fiktiv kulisseby opført af det amerikanske militær i 1960’erne. I en arkiv-collage af skræmmende og absurde klip trækkes trådene op til racismen og oprørstrangen i nutidens USA.

Sierra Pettengill / United States / 2022 / 90 min
Sami’s Odysseys

Sami’s Odysseys

I Etiopiens labyrintiske hovedstad sidder en eneboer og oversætter græske og romerske myter på en gammel laptop, mens et kosmisk kaos presser sig på inde i ham. En ægte bibliofil perle af en film.

Robin Dimet / France / 2022 / 70 min
Nothing Compares

Nothing Compares

‘Jeg havde ikke lyst til at blive popstjerne, jeg havde bare lyst til at skrige’. Sinéad O’Connors kunstneriske gennembrud i 90’erne giver politisk genlyd i dag, hvor den ikoniske sanger lyser op som en sand pioner.

Kathryn Ferguson / United Kingdom, Ireland / 2022 / 97 min
Sportcast 2

Sportcast 2

Til billederne af en gammel fodboldkamp mellem Malmö og Helsingborg fortæller den svenske kunstner Sara Sjölin den tragikomiske deadpan-historie om et forlist forhold til en ex-kæreste.

Sara Sjölin / Sweden, Denmark / 2022 / 110 min
We Met in Virtual Reality

We Met in Virtual Reality

Velkommen til en ultra-kunstig, digital fantasiverden, hvor både mennesker og følelser er ægte. Et socialt fristed i en visuelt enestående film, udelukkende optaget i et VR-univers under pandemien.

Joe Hunting / United Kingdom / 2022 / 91 min