Søg

NEXT:WAVE

Konkurrencen for debuterende og fremstormende filmskabere fra det internationale miljø. Mød dem til premiererne på deres film!
The Flag

The Flag

Et rasende, ikonoklastisk angreb på magten og medierne i et moderne Frankrig, hvor islamofobien er blevet mainstream og uligheden vokser fra betonforstæderne til boulevarderne. Radikalt kritisk, revolutionær filmkunst.

Joseph Paris / France / 2023 / 93 min / World Premiere

The Group Crit

The Group Crit

Et socialt eksperiment løber løbsk på en kunstskole i Norge, hvor de studerende deltager i et rollespil, der med humor og satirisk bid tager de politiske strømninger i samtidskunsten op til diskussion – bogstaveligt talt.

Sille Storihle / Norway / 2023 / 72 min / International Premiere

The Last Year of Darkness

The Last Year of Darkness

Bastungt og neonfarvet portræt af den alternative kinesiske ungdom i et land i konstant forandring, som nu truer undergrundsklubben Funky Town. Et fristed for outsiders, der lever hver weekend, som var det den sidste – og det er det snart.

Benjamin Mullinkosson / China, United States / 2023 / 90 min / World Premiere

Megaheartz

Megaheartz

Kan kærlighed eksistere uden vanvid? Et ultra-intenst high-speed (selv)portræt af fire kvinder, der udforsker kærlighedens mørkeste kroge uden filter. Hårdt, brutalt og ægte – til et score af electro-dronningen Eartheater.

Emily Norling / Sweden, Norway / 2023 / 80 min / World Premiere

Bjergene

Bjergene

Sorg, savn og superhelte. En ung instruktørs modige film om sin familie og sine to voksne brødre, når de sammen bryder isen og dykker ned i familiens fortid for endelig at nå ind til hinanden.

Christian Einshøj, Christian Einshøj / Denmark / 2023 / 87 min / World Premiere

Queendom

Queendom

Den 21-årige queer-kunstner Gena ligner en gæst fra en anden planet i sin hjemby i den fjerneste ende af Rusland, hvor hun udfordrer alt og alle med sine ekstravagante, hjemmelavede kostumer – men hendes enlige oprør har en høj pris.

Agniia Galdanova / United States, France / 2023 / 98 min / International Premiere

Silent Sun of Russia

Silent Sun of Russia

Mørk og kunstnerisk kompromisløs debutfilm om tre unge, russiske kvinder fra den alternative generation, der drømmer om et moderne liv i frihed, men som kommer i klemme i takt med, at Rusland isolerer sig selv.

Sybilla Tuxen / Denmark / 2023 / 80 min / World Premiere

Smoke Sauna Sisterhood

Smoke Sauna Sisterhood

En gruppe kvinder sidder i en rygende varm sauna og udveksler livsfortællinger. En smuk, usentimental film om kvindelighed, solidaritet og saunakulturens helt særlige fællesskab på tværs af aldre og kropsformer – og filmet med en helt usædvanlig nærhed.

Anna Hints / Estonia, France, Iceland / 2023 / 89 min / European Premiere

The Tuba Thieves

The Tuba Thieves

En serie af mystiske tuba-tyverier plagede de californiske musikskoler i årevis. Gåden rumsterer fortsat i denne tilbagelænede og legesyge hybridfilm fra Los Angeles af en hørehæmmet instruktør, der bruger tegnsprog og undertekster kreativt.

Alison O’Daniel / United States / 2023 / 91 min / International Premiere

Twice Colonized

Twice Colonized

Advokat og aktivist Aaju Peter kæmper stædigt sin egen og andre oprindelige folks kamp for anerkendelse i en verden, hvor kolonialismen ikke kun hører fortiden til. Men samtidig kæmper hun med sine egne dæmoner og traumer i en film, hvor hun selv fortæller sin historie.

Lin Alluna / Denmark, Greenland, Canada / 2023 / 92 min / European Premiere