Søg

A SENSE OF PLACE: LIVE TALK W. WIM WENDERS & AFSUN MOSHIRY

90 min

Mød den legendariske tyske filminstruktør bag klassikere som ‘Himlen over Berlin’ og ‘Buena Vista Social Club’ i en samtale præsenteret af CPH:DOX med kurator/producer Afsun Moshiry om at udforske og indfange steder i filmiske værker. Præsenteres i samarbejde med artFREQ.

Den tyske filminstruktør Wim Wenders er et levende ikon, der har sat et uforglemmeligt præg på
filmhistorien både i fiktion (‘Wings of Desire’, ‘Paris, Texas’) og dokumentarfilm (‘Buena Vista
Social Club’, ‘Pina’) gennem sin mere end 50-årige karriere. ‘A Sense of Place’-projektet er inspireret af en bog af samme titel af Wim Wenders, der blev udgivet i 2005. Afsun Moshiry, projektets kurator, er inspireret af hans bog og hans tilgang til at integrere steder i sine kunstværker og har tilpasset den til et projekt skabt i udveksling med iranske filmskabere. Projektet blev realiseret i samarbejde med Wim Wenders Foundation og med partnere fra Tyskland (Road River Films), Iran (Pejman Foundation) og Frankrig (La Onda Productions) samt The Perfect Kiss Films.

Wim Wenders Foundations mission er at samle, bevare, restaurere og stille Wenders’ værk til rådighed samt at støtte unge filmtalenter via Wim Wenders Foundation’ legat og dens engagement i filmuddannelse for unge.

Premieren på filmprogrammet finder sted den 18. marts, se mere via links til højre. Mød Wim Wenders i en samtale med Afsun Moshiry om betydningen af stedspecifikke fortællinger og visionen med projekter som ‘A Sense of Place’.

Samtalen indledes med en visning af Wenders’ kortfilm ‘Reverse Angle: Ein Brief aus New York’ (1982), som sætter scenen perfekt med sine grynede billeder af New York i 1980’erne, hvor Wenders arbejdede på sin første spillefilm ‘Hammett’. I år medvirker Wim Wenders i flere af CPH:DOX-programmets film, bl.a. som executive producer af Margaret Olins DOX:AWARD-nominerede ‘Songs of Earth’.