Søg

ÅBNINGSFEST: ART:CINEMA

360 min

CPH:DOX rykker ind på SMK med vores tre dages ART:CINEMA og lægger ud med en fest, når vi fusionerer med SMK Fridays. Der er gratis entré til første visning af den hollandske dokumentarfilm ‘White Balls on Walls’ om kunstmuseernes kritiske selvindsigt og et glas vin – og så er der selvfølgelig et stort program resten af aftenen, hvor SMK Fridays fortsætter.

Vær med, når vi denne aften slår dørene op til kunstscenen ART:CINEMA i storslåede omgivelser på SMK – Statens Museum for Kunst. Med afsæt i dokumentarfilmen White Balls on Walls undersøger vi arbejdet med at sikre mangfoldighed i kunstens verden. Gennem aftenen dykker vi ned i fortællinger, der ikke altid har haft plads på den store scene – og hvilke konsekvenser, det kan have ikke at føle sig spejlet. SMK giver plads og stiller samtidigt også skarpt på sit ønske om at være relevant og aktuel for flere og flere forskellige. Kl. 16.30 – 18.30 vises White Balls on Walls efterfulgt af en samtale med SMK’s seniorforsker Dorthe Aagesen, som udfolder nogle af de mange tanker og overvejelser, der ligger bag udstillingerne på SMK. OBS: Kræver særbillet. Derefter er der verdenspremiere på kortfilmspakken The World In Itself af Jeppe Lange / Δx = x_f – x_0 af Keiria Hissabu / Killing Kidding Colliding af Freja Sofie Kirk / Vanitas af William Andreas Wivel & Jules Fischer / Time after Time af Peter Lind /Dark Radiance af Rikke Benborg kl. 19.00 – 20.00. Og senere på aftenen vises kortfilmene Dear Me – A Letter to My Younger / Older Self af Stella Malfilatre / My First Home af Victoria Vogel Salomonsen / Herd Animals af Alma Winneche / “Feels like…” af Stella Reinholdt-Raabjerg / Only in my Head af Benjamin Fischermann kl. 20.30 – 21.45.
Der er fri entré hele aftenen og du kan glæde dig til at udforske museets mange udstillinger. Du kan i øvrigt læse mere om SMK’s program på smk.dk. Har du årskort til SMK, får du 20 procent på alle visninger og arrangementer på kunstscenen. Se hele programmet for ART:CINEMA under ‘Program’. ART:CINEMA er udviklet og præsenteret i samarbejde med SMK, Augustinus Fonden og Region Hovedstaden.