Søg

Kunst

Væltede statuer. Køn og identitet. Politik og popkultur. Kunsten – og verden omkring den – er i centrum på CPH:DOX. Og her har vi samlet et udvalg af årets højdepunkter. Programmet dækker hele festivalen og slutter med tre særlige dage med film, talks og live performance på Statens Museum for Kunst d. 1.-3. april. De tre dage åbner med SMK Friday dedikeret til årets tema: subjektivitet og verdensopfattelser.

CPD:DOX’ Kunstprogram præsenteres i samarbejde med Kunsten.nu og Region Hovedstaden

01.04 - 03.04

ART:CINEMA

WEEKEND PÅ SMK – STATENS MUSEUM FOR KUNST 1.-3. APRIL

Festivalens store fokus på dokumentarisme som kunstform kulminerer med en weekend på SMK, der åbner fredag 1. april med en særlig udgave af SMK Fridays, dedikeret til årets tema: subjektivitet og verdensopfattelser.

BESØG ART:CINEMA
Aleph

Aleph

En visionær verdensomrejse i fri form inspireret af Jorge Luis Borges’ novellesamling ‘Aleffen’, der opsøger gådefulde sammenhænge på tværs af kontinenter. Et must for både litterater og cineaster.

Iva Radivojevic / United States, Croatia, Qatar / 2021 / 91 min
Beba

Beba

En poetisk og rå coming-of-age fortælling om en ung afro-latinsk kvinde fra New York, som kompromisløst vender blikket mod sig selv og sit ophav. En af det sidste års stærkeste debuter.

Rebeca Huntt, Rebeca Huntt / United States, Mexico / 2021 / 79 min
Brainwashed: Sex-Camera-Power

Brainwashed: Sex-Camera-Power

Nina Menkes’ performative film-talk er en forrygende og underholdende, men grundig og højaktuel introduktion til kritisk filmteori, med 175 klip fra Hollywood-klassikere og kultfilm. Et nyt blik på gamle normer og former.

Nina Menkes , Nina Menkes / United States / 2022 / 105 min
Marina Abramović & Ulay: No Predicted End

Marina Abramović & Ulay: No Predicted End

Marina Abramović og Ulay mødes efter 30 år for at tale uden filter som deres liv som tidligere par, deres arv og deres arbejde. Og når to af performance-kunstens mest kompromisløse navne taler, er det uden filter.

Kasper Bech Dyg / Denmark / 2022 / 95 min
Mutzenbacher

Mutzenbacher

Hvad skal vi dog stille op med ‘problematisk’ kunst og litteratur skabt i ‘en anden tid’? Østrigske Ruth Beckermann giver os et muligt svar i sin Berlinale-vinder, baseret på en pornografisk roman fra 1906.

Ruth Beckermann / Austria / 2022 / 100 min
The Neutral Ground

The Neutral Ground

Væltede statuer og monumenter overmalet med graffiti. Komiker CJ Hunt rejser til New Orleans, hvor debatten om historien raser. Underholdende og højaktuelt, men med både dybde og skygger.

CJ Hunt / United States / 2021 / 83 min
A Night of Knowing Nothing

A Night of Knowing Nothing

Vinderen af prisen for bedste dokumentarfilm på sidste års Cannes filmfestival er et filmkunstnerisk nybrud og en politisk presserende stemningsrapport fra det unge Indien. Et essay fortalt i en serie af breve.

Payal Kapadia / France / 2021 / 96 min
Prism

Prism

Kameraer er længe blevet kalibreret og optimeret til hvid hudfarve. Tre kunstnere fra Burkina Faso, Cameroun og Belgien undersøger hvordan filmteknologiens usynlige bias er forbundet med historisk ulighed.

Rosine Mbakam, An van Dienderen, Eléonore Yameogo / Cameroon, Belgium, Burkina Faso / 2021 / 78 min
Sportcast 2

Sportcast 2

Til billederne af en gammel fodboldkamp mellem Malmö og Helsingborg fortæller den svenske kunstner Sara Sjölin den tragikomiske deadpan-historie om et forlist forhold til en ex-kæreste.

Sara Sjölin / Sweden, Denmark / 2022 / 110 min
Stinking Dawn

Stinking Dawn

Et udstillingssted i Wien danner scenen for et kollektivt projekt, hvor grænserne mellem krop og verden opløses i et delirium af bare numser, laserstråler og sort humor.

Gelitin, Liam Gillick / Austria, United Kingdom / 2022 / 92 min
The Treasures of Crimea

The Treasures of Crimea

En samling af historiske genstande fra Ukraine strander på et museum i Amsterdam, da Rusland annekterer Krim. For hvem skal nu have dem tilbage? Et dilemma, der bliver et retssalsdrama.

Oeke Hoogendijk / Netherlands / 2021 / 82 min
The Year of the Everlasting Storm

The Year of the Everlasting Storm

Syv korte film fra nogle af samtidens mest originale kunstnere og instruktører. Et kærlighedsbrev til verden og filmmediet fra et år (snart to) i globalt stormvejr. Dokumentar, fiktion og videokunst.

Jafar Panahi, Anthony Chen, Malik Vitthal, Laura Poitras, Dominga Sotomayor, David Lowery, Apichatpong Weerasethakul / United States, Iran, Chile, Thailand, United Kingdom, Singapore / 2021 / 115 min