CPH:DOX
slider navigation

Marts 13 - 24, 2024

slider navigation

SE ‘FØR STORMEN’ I BIOGRAFER I HELE LANDET

Se den anmelderroste dokumentarfilm 'Før stormen’ i biografer i hele landet fra den 22. februar.

‘Før stormen’ giver publikum et hjertevarmt og sjældent indblik i livet for de 27 beboere på vadehavsøen Mandø og deres kamp mod klimaforandringer, voldsomt vejr, oversvømmelser og affolkning.

‘Før stormen’ er en respektfuld skildring af et særegent samfund, der skaber en akut bevidsthed om de udfordringer Mandø og andre små øer står over for. I et forsøg på at bevare øens unikke kultur og historie holder beboerne stædigt fast i deres identitet trods frygten for, at deres hjem snart kan blive et minde

Den 22. februar får ‘Før stormen’ officielt landsdækkende biografpremiere. Denne distribution sikrer, at publikum i hele landet vil have mulighed for at se den stærke og visuelt betagende film.

Fra den 22. februar kan ‘Før stormen’ ses i: Grand Teatret, Empire Bio, Øst for Paradis, Biffen i Aalborg, Fanø Biograf, Valby Kino, Victoria Teatret i Sorø, Apollon i Struer, Kino 1&2 i Tønder, Ry Biograf og Svaneke Bio.

“Vores mål med den landsdækkende distribution er at vise, hvordan film kan samle folk og inspirere til dialog om vigtige og aktuelle emner. ’Før stormen’ er mere end bare en film; den er en del af en større diskussion om de danske øers fremtid. Med en befolkning på de danske småøer, der er halveret siden 1930’erne og klimaforandringer, der truer deres eksistens, er filmen en vigtig påmindelse om vores fælles ansvar for at beskytte disse unikke samfund,” udtaler Niklas Engstrøm, kunstnerisk direktør CPH:DOX.

‘Før stormen’ er instrueret af Juan Palacios og medinstrueret af Sofie Husum Johannesen, produceret af Elk Film og distribueres i biografen af CPH:DOX med støtte fra Det Danske Filminstitut og TV2.

Se traileren her: