Søg

Kom med bag mikrofonen og mød dine podcast-helte live på scenen under årets CPH:DOX

For første gang nogensinde præsenterer CPH:DOX i samarbejde med Center for podcasting et helt program dedikeret til de bedste og mest nyskabende podcasts. På forskellige venues i København vil skaberne af alt fra Third Ear, Blodbold og De Lovløse til Slow Burn, ICYMI og The Moth optage live-episoder og holde premierer på nye afsnit og serier. Du kan opleve din yndlingspodcast live under festivalen fra 15. -26. marts.

Bliv klogere på processen bag ‘Slow Burn’ med Susan Mathews 
Den amerikanske podcast ‘Slow Burn’ går på opdagelse i de største historier med en imponerende detaljegrad – fra Watergate-skandalen til Biggie og Tupac. Syvende sæson, der netop har vundet Apple Podcasts ‘Series of the Year 2022’, tager os med bag om kampen for fri abort i USA. Sæsonen dykker helt ned i sagerne, der til sidst kulminerede i Roe v. Wade-dommen, som i 40 år gav kvinder en forfatningsmæssig ret til abort. Den 24. marts kan du møde vært Susan Mathews på Aveny T, hvor hun bl. a. fortæller om, hvordan podcasten pludselig blev skræmmende aktuel efter det sidste års begivenheder, der gjorde retten til fri abort usikker i USA igen. 

Internettets mysterier og (meget!) personlige fortællinger 
Det bliver et popkulturelt stormøde, når to af tidens største stemmer Rachelle Hampton fra den populære Slate-podcast ‘ICYMI’ (‘In Case You Missed It’) og Lucia Odoom, vært på Politikens Poptillæg, går på opdagelse i internettets afkroge. Hampton og Odoom åbner op for deres egne feeds og browsers og skiftes til at indtage værts- og gæsterollen, så publikum kan få mest mulig glæde af både deres evner som vært og store viden om internetkultur. 

Du kan også opleve historiefortælling af allerhøjeste kaliber, når fænomenet ‘The Moth’ for første gang arrangerer Story Slam på dansk jord. Måske husker du Hannahs ikoniske fortælling om Adam og Jessa i sæson-afslutningen af Girls sæson 5? Det var til et The Moth-arrangement. Meg Bowles og Jon Goode er værter for en aften, hvor det også kan blive din tur til at gå på scenen og fortælle din egen historie foran et fængslet publikum, hvis du tør. 

Bander, UFOer og hvad Jesus ville gøre 
Flere af Danmarks største podcast-stjerner er også en del af programmet, når vi inviterer til live-optagelser og premierer på helt nye serier og afsnit. Du kan blandt andet høre Third Ears nye serie ‘ UFO-folket’ som en af de første eller møde Mads Brügger og Thomas Arent, når Frihedsbrevet præsenterer deres helt nye og meget hemmelige krimi dokumentarserie ‘DR. NO’. 

Hvis du er en af de mange, der har lyttet med, når Ekstra Bladet har undersøgt korruption under VM i Qatar og de danske banders narko-import i podcast-succeserne ‘Blodbold’ og ‘Bandeland’, får du mulighed for at møde journalisterne bag og høre både nye og gamle optagelser til to live shows. Du kan også få vendt dine hverdagsdilemmaer hos et kyndigt panel, når Iben Maria Zeuthen spørger ‘ Hvad ville Jesus have sagt?’ live i Emmauskirken.

CPH:DOX’s helt egen podcast DOX:POD og gemodificeerde drinks!
I år præsenterer vi også DOX:POD, hvor vært Marie Høst dykker ned i en udvalgt dokumentarfilm og taler med en ekspert, som kan tilføje endnu et perspektiv og endnu mere viden til historien. Du kan for eksempel være med efter visningen af ‘Make People Better’, hvor vi undersøger de genmodificerede mirakler og hvor grænsen går, når vi forsøger at forbedre menneskeracen. Som noget ganske særligt kan du inden visningen glæde dig til at smage genmodificerede drinks, når kunstner og forsker Sister Sylvester tryller ganske særlige cocktails frem i Big Bios foyer.

Hvis du ikke kan vente til festivalen, ligger der allerede to afsnit af DOX:POD klar på Spotify. Samtalerne tager udgangspunkt i de to film ‘The Scent of Fear’ og ‘Assholes: A Theory’ , som kan ses på vores helårlige streamingtjeneste paradox.dk.

Lydvandring med Wim Wenders og The Lake
Hvis du trænger til en pause fra biografmørket, kan du tage med på premiere-lydvandring på et værk skabt af radiokollektivet The Lake i samarbejde med Wim Wenders og det iranske kortfilmsprojekt ‘A Sense of Place: Seks kortfilm, som du også kan se på årets festival. 

Det er den 19/3 kl. 14:30 i Villa Kultur. Vi viser Wim Wenders kortfilm ‘Silver City Revisited’, som han selv introducerer, og bevæger os derefter ud i byen med lydvandring i ørerne. Kl. 17:00 samme dag kan du opleve Wenders i samtale med producer Afsun Moshiry på Bremen Teater.

Her er alle de podcast du kan opleve under festivalen:

Premierer

 • Mørklagt: Agent Samsam (P1, DR)
 • UFO (Third Ear)
 • Dr. No (Frihedsbrevet)
 • Blodbold (Ekstra Bladet)
 • De Lovløse (P1, DR)

Live shows

 • Slow Burn, Roe v. Wade: Mød Susan Matthews
 • ICYMI x Poptillægget: Mød Rachelle Hampton og Lucia Odoom
 • The Moth: Kom til storyslam og mød Meg Bowles
 • Bandeland: Mød holdet bag Ekstra Bladets succes-podcast
 • Hvad ville Jesus have sagt? Mød Iben Maria Zeuthen med panel

Film & podcast

 • ‘The Last Rider’ x Veloropa
 • ‘Atomic Hope: Inside the Pro-Nuclear Movement’ x DOX:POD m. Marie Høst
 • ‘I Got Words’ x Ringe Rap
 • ‘The Hostage Takers’ x Opgøret
 • ‘Make People Better’ x DOX:POD m. Marie Høst
 • ‘The Man Who Stole the Scream’ x Jeg var der