Søg

HIGHLIGHTS

Håndplukkede højdepunkter fra festivalverdenen. Prisvindere, publikumsfavoritter og helt nye film.
2nd Chance

2nd Chance

Den utrolige historie om manden, der opfandt den skudsikre vest, er en sand ‘stranger than fiction’-fortælling om en mytoman - og selvlært filmskaber - med et par mørke hemmeligheder i bagagen.

Ramin Bahrani / United States / 2022 / 89 min
A House Made of Splinters

A House Made of Splinters

Tårer bliver til sæbebobler og kram bliver til slåskampe i Simon Lereng Wilmonts prisvindende film om et børnehjem i den østlige del af Ukraine. Eminent observeret, og med uforglemmelige moment af håb.

Simon Lereng Wilmont / Denmark / 2022 / 87 min
A Marble Travelogue

A Marble Travelogue

I marmorens kredsløb fra udgravning til køleskabsmagnet gemmer sig en historie om det komplicerede forhold mellem Kina og Vesten. 

Sean Wang / Netherlands, Hong Kong SAR China, France, Greece / 2021 / 97 min
After A Revolution

After A Revolution

Bror og søster ender på hver sin side efter revolutionen i Libyen, men må finde hinanden igen og genskabe det land, deres børn skal vokse op i. En dramatisk intens film om store følelser og dybe sår, optaget over seks år.

Giovanni Buccomino / Libya, Italy / 2021 / 122 min
Ascension

Ascension

Oscar-nomineret og visuelt storslået panorama ud over det moderne Kina: fra den fattigste fabriksarbejder over den materialistiske middelklasse, til den rødvinsbællende og moderigtige elite.a

Jessica Kingdon / United States / 2021 / 99 min
Beba

Beba

En poetisk og rå coming-of-age fortælling om en ung afro-latinsk kvinde fra New York, som kompromisløst vender blikket mod sig selv og sit ophav. En af det sidste års stærkeste debuter.

Rebeca Huntt, Rebeca Huntt / United States, Mexico / 2021 / 79 min
Brainwashed: Sex-Camera-Power

Brainwashed: Sex-Camera-Power

Nina Menkes’ performative film-talk er en forrygende og underholdende, men grundig og højaktuel introduktion til kritisk filmteori, med 175 klip fra Hollywood-klassikere og kultfilm. Et nyt blik på gamle normer og former.

Nina Menkes , Nina Menkes / United States / 2022 / 105 min
Brotherhood

Brotherhood

Tre unge, bosniske brødre overlades familiens gård i bjergene, mens deres fundamentalistiske far afsoner to års fængsel. En uafrystelig, cinematisk storfilm om radikaliseringens ophav.

Francesco Montagner / Czech Republic, Italy / 2021 / 97 min
Calendar Girls

Calendar Girls

Svensk feelgood-hit fra Sundance, hvor en trup af kvindelige dansere på 60+ giver folk i Florida nyt mod på livet i en moden alder med kulørte dansenumre og ukuelig optimisme.

Maria Loohufvud, Love Martinsen / Sweden / 2022 / 83 min
Cow

Cow

En malkekos liv fra fødsel til slut. Andrea Arnolds nøgterne og usentimentale film dropper dialog og moralske domme til fordel for en ren, observerende og enestående kraftfuld enkelhed.

Andrea Arnold / United Kingdom / 2021 / 94 min
Dreaming Walls

Dreaming Walls

Det legendariske Chelsea Hotel i New York City er under renovation. Gamle spøgelser og gode røverhistorier vælter ud for hver dør, man åbner i det mytologiske babelstårn.

Amélie van Elmbt, Maya Duverdier / Belgium, Netherlands, France, Sweden, United States / 2022 / 80 min
Heart of Oak

Heart of Oak

Hver lille detalje er fanget på kornet (og i 4K) i en film, hvor det mangfoldige dyreliv omkring et enkelt egetræ udspiller sig som et dagligt drama på liv og død. En publikumsfavorit, og en enorm naturoplevelse. Fra 8 år.

Laurent Charbonnier, Michel Seydoux / France / 2022 / 80 min
Into My Name

Into My Name

Fire italienske venners individuelle transitionsforløb, fortalt med et overvældende, naturligt nærvær. En ærlig og poetisk film med Elliot Page i producerstolen.

Nicolò Bassetti / Italy / 2022 / 94 min
Nadia

Nadia

Den danske fodboldstjerne Nadia Nadims kometrejse til den franske superliga - og tilbage til sin families rødder i Afghanistan.

Anissa Bonnefont / France / 2021 / 86 min
Nelly & Nadine

Nelly & Nadine

Dagbøger, postkort og smalfilm fortæller historien om forbudt kærlighed mellem to kultiverede kvinder, der fandt hinanden i en koncentrationslejr under krigen og indledte et livslangt forhold.

Magnus Gertten / Sweden, Belgium, Norway / 2022 / 93 min
Nothing Lasts Forever

Nothing Lasts Forever

Velsleben og vildt underholdende diamant-thriller med et karaktergalleri ud af en spionfilm, der punkterer myten om de tidligere så ædle sten, som i dag kan fremstilles på en fabrik.

Jason Kohn / United States / 2022 / 87 min
Restitution? Africa's Fight for Its Art

Restitution? Africa's Fight for Its Art

Skal vestlige museer aflevere kunstværker og kulturelle artefakter tilbage til Afrika? Bliv klogere i en film, der stiller de mest presserende spørgsmål til de skarpeste kunsthistorikere fra nord og syd.

Nora Philippe / France / 2022 / 82 min
River

River

En storslået, cinematisk verdensomrejse ad verdens floder med Willem Dafoe som fortæller og guide, til ny musik af Radiohead-guitaristen Jonny Greenwood. Årets største naturoplevelse i biografen.

Jennifer Peedom / Australia / 2021 / 75 min
Shabu

Shabu

Shabu har smadret sin mormors bil. For at gøre skaden god igen sælger han is på gaden, indtil han får en lys idé til at tjene penge til reparationen: Han skal da arrangere en musikfestival! Fra 12 år.

Shamira Raphaëla / Netherlands, Belgium / 2021 / 75 min
Sunny

Sunny

Ja eller nej? For eller imod? En hæsblæsende rundtur med den georgiske rundspørger Sunny, der brager ind og ud af ejendomme for at stille folk sociologiske spørgsmål, og måske holde sin egen ensomhed for døren.

Keti Machavariani / Georgia / 2021 / 66 min
The Balcony Movie

The Balcony Movie

Menneskeheden og meningen med livet, hjerteligt studeret fra en balkon i et minimalistisk mesterstykke filmet fra et eneste perspektiv: En altan et sted i Polen. Vinder af kritikerprisen i Locarno.

Pawel Lozinski / Poland / 2021 / 101 min
The Cars We Drove Into Capitalism

The Cars We Drove Into Capitalism

Et morsomt og charmerende road trip rundt i Rusland og Europa i de socialistiske biler, der fragtede øst ind i vest, da muren faldt - og som for nogle blev et fast holdepunkt, da de gamle idéer pludselig kollapsede.

Boris Missirkov, Georgi Bogdanov / Bulgaria, Denmark, Germany, Croatia, Czech Republic / 2021 / 93 min
The Devil's Drivers

The Devil's Drivers

Sømmet i bund gennem Palæstinas ørkener, hvor to fætre har specialiseret sig i at fragte desperate arbejdere ind i Israel for at give deres familier brød på bordet. Intenst som en action-film, og med politisk edge.

Daniel Carsenty, Mohammed Abugeth / Qatar, France, Lebanon, Germany / 2021 / 93 min
The Neutral Ground

The Neutral Ground

Væltede statuer og monumenter overmalet med graffiti. Komiker CJ Hunt rejser til New Orleans, hvor debatten om historien raser. Underholdende og højaktuelt, men med både dybde og skygger.

CJ Hunt / United States / 2021 / 83 min
The Scars of Ali Boulala

The Scars of Ali Boulala

Punket energi og VHS-smadder i en film om suset af total frihed, der blev et mareridt for 90’ernes svenske skateboard-stjerne Ali Boulala, da han slap sin indre vildskab løs i en rus af stoffer, alkohol og kaos.

Max Eriksson / Sweden, Norway / 2021 / 100 min
The Treasure of His Youth: The Photographs of Paolo Di Paolo

The Treasure of His Youth: The Photographs of Paolo Di Paolo

Stilfuld og elegant film i sort og hvid om italiensk aristokrati og arbejderklasse i efterkrigsårene, og om alt det smukke og storslåede, der gør Italien til Italien. Fra instruktøren af ‘Let’s Get Lost’.

Bruce Weber / United States / 2021 / 109 min
The Treasures of Crimea

The Treasures of Crimea

En samling af historiske genstande fra Ukraine strander på et museum i Amsterdam, da Rusland annekterer Krim. For hvem skal nu have dem tilbage? Et dilemma, der bliver et retssalsdrama.

Oeke Hoogendijk / Netherlands / 2021 / 82 min
Water Has No Borders

Water Has No Borders

En gigantisk dæmning på den administrative grænse mellem Georgien og den lukkede udbryderstat Abkhasien bliver scenen for en eminent fortælling om de mennesker, der er berørt af konflikten i grænselandet.

Maradia Tsaava / Georgia, France / 2021 / 85 min
We Were Once Kids

We Were Once Kids

Den kultdyrkede film ’Kids’ var et kæmpe skandale-hit i 1995. Men den semi-dokumentariske film om unge, sexfikserede skatere i New York fik store konsekvenser for de medvirkende, som her taler ud.

Eddie Martin / Australia / 2021 / 91 min
Young Plato

Young Plato

Velkommen til Belfast, hvor en skolerektor bruger Platon, Nietzsche og Elvis Presley til at løse gamle og indgroede konflikter blandt sine elever. Et livligt, lidenskabeligt forsvar for tankens frihed.

Neasa Ni Chianáin, Declan McGrath / Ireland, United Kingdom, France, Belgium / 2021 / 102 min