Søg

Her er CPH:DOX’ guide til årets særlige events

500 glas mælk og en nytænkning af den klassiske opera, vigtige samfundsdebatter med forskere og kunstnere, karaoke-konkurrencer og en helt særlig pool party. På årets CPH:DOX byder vi på en lang række særlige events. Her får du et overblik.

 

Når CPH:DOX løber af stablen fra den 23. marts til den 3. april, bliver det traditionen tro med en perlerække af talks, debatter og events. Et af højdepunkterne på årets festival bliver den internationale premiere på ’Navalny’ lørdag den 26. Marts. Her får du bl.a. mulighed for at møde filmens instruktør, Daniel Roher, og ikke mindst den Yulia Navalnaya – konen til den fængslede russiske oppositionsleder, Alexei Navalny.

Du kan også komme forbi Arbejdermuseet til en samtale om udbrændthed hos aktivister i en tid, hvor der er masser at kæmpe for. Det sker i forbindelse med visningen af filmen ’Rebellion’. Billetten giver adgang til Arbejdermuseet hele dagen, så du kan også besøge museets udstilling ‘Aktivist’.

Men derudover byder dokumentarfilmfestivalen på en række mere utraditionelle events. Et af de mest opsigtsvækkende involverer 500 glas mælk, videoinstallationer og en nytænkning af den klassiske opera – og kan opleves den 3. april i ART:CINEMA på SMK. Læs mere her.

3-retters menu i Den Grå Kødby og hvalfangst på Færøerne 
Torsdag den 31. marts er der stort fokus på Færøerne som madnation. På spisestedet H15 i Den Grå Kødby kan man kl. 17.00 få en enestående totaloplevelse med filmen ’Nordic by Nature’ om den 2-stjernede, færøske Michelin-restaurant Koks. Der er 3-retters menu efter visningen – og helt i Koks’ ånd består den udelukkende af sæsonbetonede råvarer.

Kl. 19.00 kan man desuden blive klogere på hvalfangstens historie på Færøerne og nyde et godt måltid mad (ikke hval) i forbindelse med visningen af ’A Taste of Whale’ i Det Færøske Hus.

Kridt danseskoene og grib mikrofonen
Men det handler ikke kun om mad. Der er masser af musik på årets CPH:DOX. Det er bl.a. muligt at blære sig med sin paratviden om The Beatles, Elvis, Bob Dylan og The Beach Boys, når CPH:DOX og Folkehuset Absalon inviterer på den ultimative 60’er-musikquiz tirsdag den 29. marts efter visningen af ’Brian Wilson: Long Promised Road’.

Dagen efter, onsdag den 30. marts, byder CPH:DOX sammesteds på en karaokekonkurrence med flotte præmier på bedding i forbindelse med visningen af ’Karaoke Paradise’ om finnernes særegne og temmelig fascinerende karaoke-kultur. Tilmelding sker via *****@cphdox.dk

Lørdag den 2. april er det tid til at kridte danseskoene. CPH:DOX og kulturhuset KU.BE byder op til dans efter visningen af det svenske feel-good hit ’Calendar Girls’ om en flok kvindelige dansere på 60+, der giver folk i Florida nyt mod på livet i en moden alder med kulørte dansenumre og ukuelig optimisme.

Film skal ses i svømmehallen – og i skateparken
Efter en lang og mørk vinter byder CPH:DOX’ egen ungdomsredaktion på filmvisning og poolparty i Rymarksvej Svømmehal lørdag den 26. marts. Her kan man ligge og plaske i vandet, mens man ser filmen ’Shabu’ om en kreativ og gadesmart ung fyr, som møder store, men håndterlige udfordringer over en sommer.

Et andet, uvant sted, man kan se film, er Copenhagen Skatepark, hvor filmen ’The Scars of Ali Boulala’, bliver vist søndag den 27. marts – efterfulgt af fri skate i parken, musik i højtalerne og øl fra To Øl.

Hvis du i stedet ser filmen torsdag den 24. marts, kan du møde filmens hovedperson, Ali Boulala, sammen med hans kollega, den professionelle danske skater Rune Glifberg. De taler om skate-kulturens udvikling, deres fælles fortid, karrierer og venskab.

Se mere i CPH:DOX’ eventkalender her.