Søg

FOKUS: UKRAINE - EN SUVERÆN STAT

Før Ruslands invasion var Ukraine sørgeligt underrepræsenteret i vestlige medier. Vi har udvalgt en række stærke film, der med blik både udefra og indefra sætter fokus på livet i den uafhængige stat, der nu trues på eksistensen af Putin.
A House Made of Splinters

A House Made of Splinters

Tårer bliver til sæbebobler og kram bliver til slåskampe i Simon Lereng Wilmonts prisvindende film om et børnehjem i den østlige del af Ukraine. Eminent observeret, og med uforglemmelige moment af håb.

Simon Lereng Wilmont / Denmark / 2022 / 87 min
Maidan

Maidan

Folkeopstanden i Ukraine i 2014 skildret som en vældig, historisk fresco af den Cannes-nominerede, ukrainske instruktør Sergei Loznitsa.

Sergei Loznitsa / Ukraine, Netherlands / 2014 / 130 min
Novorossiya

Novorossiya

Spritny film fra de ukrainske østfronter i Donetsk og Luansk, hvor Rusland sammen med pro-russiske separatister allerede havde ført krig mod Ukraine i otte år inden Putins fulde invasion i februar 2022.

Enrico Parenti, Luca Gennari / / 2022 / 64 min
Outside

Outside

Som 13-årig dreng blev han selve ansigtet på den ukrainske revolution. Nu er Roma tilbage på gaden uden andet i lommen end en lighter og en kniv. Kan han få styr på sit liv før det er for sent?

Olha Zhurba / Ukraine, Denmark, Netherlands / 2022 / 79 min
The Earth is Blue as an Orange

The Earth is Blue as an Orange

En publikumsfavorit fra Sundance og Berlin om en ukrainsk familie, der samler sig om at lave små film midt i en urolig og kaotisk tid.

Iryna Tsilyk / Ukraine, Lithuania / 2020 / 74 min
The Treasures of Crimea

The Treasures of Crimea

En samling af historiske genstande fra Ukraine strander på et museum i Amsterdam, da Rusland annekterer Krim. For hvem skal nu have dem tilbage? Et dilemma, der bliver et retssalsdrama.

Oeke Hoogendijk / Netherlands / 2021 / 82 min
This Rain Will Never Stop

This Rain Will Never Stop

En syrisk familie flygter fra hjemlandet til en ny krig i Ukraine. Dybe dilemmaer brydes i historien om en ung mand, der må vælge sin egen vej - fortalt med et meningsfuldt, kunstnerisk overskud.

Alina Gorlova / Ukraine, Germany, Latvia / 2020 / 103 min