Søg

navalny

Filmen om Putins værste fjende kommer nu i biografer i hele landet

Årets store dokumentarfilm ’Navalny’ – om den ikoniske, russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj – kommer nu i dansk biografdistribution. Fra onsdag d. 13. april vil CPH:DOX og en lang række af de danske biografer give publikum mulighed for at se den sindsoprivende doku-thriller om politik, korruption og mordforsøg i Putins Rusland.

 

Den anmelderroste canadisk-producerede ’Navalny’, der netop har haft international premiere på årets CPH:DOX, vil snart kunne ses i biografer i hele Danmark. ’Navalny’ blev den helt store publikumsfavorit på den netop afholdte festival CPH:DOX og er udråbt til at blive en af årets største og vigtigste film. I hovedrollen er den modige og hårdhudede, russiske oppositionspolitiker, Aleksej Navalnyj, der lige nu sidder fængslet i Rusland efter en forloren retssag, der allerede har udløst en dom på 9 år bag tremmer.

’Navalny’ er instrueret af Daniel Roher (Canada) og produceret af Shane Boris, CNN Films og Fishbowl Films. På årets CPH:DOX høstede den 5- og 6-stjernede anmeldelser af både danske og internationale filmkritikere og blev samtidig et kæmpe publikumshit. Normalt distribuerer CPH:DOX ikke film ud over festivalperioden, men filmens væsentlighed gjorde det klart for festivalledelsen, at man måtte gøre en undtagelse:

”’Navalny’ har taget publikum med storm på årets CPH:DOX og affødt stående ovationer i fyldte biografsale. Det sker kun meget sjældent, at CPH:DOX tager en film videre i biografdistribution, men ’Navalny’ er ikke blot årets mest medrivende dokuthriller, det er også en afsindig vigtig film, som alle simpelthen bør se på det store lærred,” siger Niklas Engstrøm, kunstnerisk leder for CPH:DOX, og uddyber:

”’Navalny’ giver et højaktuelt indblik i, hvordan situationen er i Putins Rusland, hvor censur og forfølgelse rammer alle, der ikke går i takt med regimet. Der er absolut ingen plads til oppositionspolitikere eller kritiske stemmer. Samtidig er ’Navalny’ også en inspirerende film om et menneske, der nægter at give op, selvom han står over for en af de allerstørste despoter i vores samtid.”

Fra d. 13. april vil ’Navalny’ blive vist i en lang række biografer rundt omkring i Danmark.
Det sker efter CPH:DOX har indgået en aftale med den internationale salgsagent Dogwoof.

’Navalny’ bliver bl.a. vist i disse biografer:

Grand Teatret, København

Empire Bio, København

Big Bio Nordhavn København

Øst for Paradis, Århus

Biffen, Aalborg

Café Biografen, Odense

Vester Vov Vov, København

Hundested Kino

Reprise Teatret, Holte

Park Bio, København

Tobakken Bio, Esbjerg

Palads Teatret, Frederikshavn

Apollon Struer

Valby Kino

MovieHouse, Hellerup

Læs mere om ‘Navalny’ her.