Søg

WHEN A CITY RISES

Cathy Chu, Iris Kwong, Ip Kar Man, Huang Yuk-kwok, Evie Cheung, Han Yan Yuen, Jen Lee / SAR Hongkong / 2021 / 100 min / Verdenspremiere
Protesterne i Hong Kong skildret indrefra af de unge aktivister, i en modig film om en hel generations sidste chance for en demokratisk fremtid.

Bag gasmaskerne i Hong Kongs demokratibevægelse er de ofte meget unge aktivister lige så forskellige som unge i resten af verden. Men de deler kravet om demokrati og frihed, de har viljen og modet til at kæmpe – og de kan se, at tingene går den forkerte vej i den lille østat, der officielt har selvstyre under Kina, som nu strammer grebet og forlanger ‘uromagere’ udleveret. Midt i de voldsomme protester møder vi en 21-årig studine, et teenage-par og en nybagt far. Nuancer og dilemmaer giver dybde til den hidsige konflikt, der ellers risikerer at blive reduceret til en romantisk frihedskamp i ideologisk sort/hvid. Den kollektivt instruerede ‘When a City Rises’ viser os snarere, at kampen mod undertrykkelse ikke kun udkæmpes på gadens frontlinjer, men også hjemme i stuerne, i skolerne og på sociale medier. Og vi er med på alle fronter i en modig film om en hel generations sidste chance for et liv i demokrati og frihed – lige indtil Covid-19 dukker op og ændrer spillets regler endnu en gang.