Søg

SONGS FOR DYING + TERRA INCOGNITA + YOU ONLY LIVE TWICE

Songs for Dying

Songs for Dying

Korakrit Arunanondchai / Thailand, United States, Norway / 2022 / 30 min

‘Songs for Dying’ sammenvæver historier om død og protest gennem antropologen Seong Nae Kims beskrivelse af sorgarbejde.

Mindesmærker er et sted, hvor vi ærer de døde og søger heling. Historien om tab, modstand og familiekærlighed fortælles af en havskildpadde – en ånd og efterkommer af en mytisk drage. Arunanondchais erindringer om de sidste øjeblikke med sin bedstefar flyder ind i skovens liv, Jeju-øens mytologiske oprindelse, arven fra haenyo-kulturen og dens hyldest til oceanets levende systemer. Optagelserne af menneskemængder marcherende i protest mod det thailandske monarki, kanaliserer fjerne ånder. Ånderne fremkaldes af shamanistiske ritualer til minde om Jeju-opstanden i 1948, med løftet om at give livet tilbage til de anarkistiske kræfter i kosmiske farvande og forfædrenes strømme.Præsenteret i samarbejde med Art Hub Copenhagen og Han Nefkens Foundation.

Terra Incognita

Terra Incognita

Timoteus Anggawan Kusno / Indonesia / 2022 / 22 min

I sit hypnotiske videoværk stiller indonesiske Timoteus Anggawan Kusno spørgsmålstegn ved den koloniale magt og arv i en brudflade mellem fiktion, historie, fantasi og erindring.

Til et dobbelt beat fra oplæsningen af et revolutionært, indonesisk digt og en trommes trance-inducerende rytmer fremmaner den indonesiske videokunstner Timoteus Anggawan Kusno en spektakulær collage, der modstiller gamle tryk fra kolonitiden med arkivoptagelser og sine egne oliemalerier oven på filmbilledet selv. Erindingen om masse-mobilisering under landets overgang fra et regime til et andet bliver gennemspillet i et overlap, der til sidst smelter sammen idet filmen afdækker konstruktionen af en national fiktion.
Præsenteret i samarbejde med Art Hub Copenhagen og Han Nefkens Foundation.

You Only Live Twice

You Only Live Twice

Hwayeon Nam / Republic of Korea (South Korea) / 2022 / 48 min

En dialogløs danseøvelse i en tom lagerbygning i Busan bliver en meditation over kroppens fysiske forgængelighed.

Forud for enhver performance går en periode med lange øvelser. ‘You Only Live Twice’ indfanger netop sådan en prøve, inspireret af Auguste Rodins ‘Helvedes porte’ og iscenesat i en lagerbygning på haven i den sydkoreanske millionby Busans. Hwayeon Nams værk berører forskellige aspekter af menneskeligt begær og fantasi efter døden, og forsøger at forbinde danseøvelserne med døden – den absolutte begivenhed. Gennem sammenfiltrede kroppe og refererencer til både søvn og til et videnskabeligt forsøg med at genoplive mennesker, kredser Nams værk om vores fysiske forfald.
Præsenteret i samarbejde med Art Hub Copenhagen og Han Nefkens Foundation.