Søg

MODERAT: THE LAST DAYS + TEN

Moderat: The Last Days

Moderat: The Last Days

Elisa Mishto, Alexandre Powelz / Germany / 2022 / 20 min

Ømhed, humor og intelligent danse-musik. Kom helt ind under huden på superstjernerne i Moderat i denne cinematografiske kraftpræstation af en kortfilm om venskab og usikkerhed.

Efter 10 år sammen på en udmattende verdensturné annoncerede Gernot, Sascha og Szary i 2017 et kreativt afbræk fra deres fællesprojekt, IDM/technopop-bandet Moderat. Ikke sikker på om de nogensinde vil stå på en scene sammen igen, lod de sig interviewe på et hotelværelse – adskilt fra hinanden – og de ekstraordinært intime samtaler bliver bragt til liv i filmen med stor kunstnerisk finesse. Sort-hvide billeder af musikerne manifesterer sig langsomt på lærredet som akvarelmalerier, mens vi hører dem beskrive hinanden, sætte spørgsmålstegn ved det dominerende billede af maskulinitet i musikverdenen og betro os deres frygt, usikkerhed og drømme. Det er en film om venskab og smerten og skønheden ved at lave musik sammen – og det hele eksploderer til sidst i ren techno-katarsis!

Ten

Ten

Dean Deblois / Iceland, United States / 2022 / 48 min

Of Monsters and Men er en af Islands største eksportsucceser siden Björk. Nu fejrer de deres 10-års jubilæum med et musikalsk og minderigt road-trip i hjemlandets naturskønne omgivelser.

Efter sin bjergtagende film ’Heima’ (2007) om Sigur Rós vender den canadiske instruktør Dean DeBlois atter snuden mod Island, og denne gang er det folkpop-bandet Of Monsters and Men, der står for skud. Med nænsomt kameraarbejde og den storslåede islandske natur som bagtæppe følger han kvintetten på en rejse rundt omkring øen. Her fremfører de intime udgaver af deres musik på en række særegne steder, der har personlig betydning for bandmedlemmerne – heriblandt et fyrtårn og en fiskerbåd. Anledningen er deres 10-års jubilæum, som skulle have sendt bandet ud i verden. I stedet har COVID-19 strandet dem i hjemlandet og derfor er bandet selv – og kameraet – de eneste publikummer, når de fremfører kendte, sjældne og nye sange og deler minder om deres 10 år lange venskab og kreative samarbejde.