Søg

LEISURE TIME + STUDY OF A FIGHT + WILD WOUNDED ANIMALS

Leisure TimeAdam Paaske / Denmark / 2022 / 30 min / World Premiere

Absurdistisk tableaukomedie om danskernes forskellige besættelser og anvendelser af sommerhuse.

En teenagepige træder vande i en indendørs swimmingpool. En apatisk musikduo. En flok fordrukne venner, der spiller et nervepirrende spil dart. En virtual reality-motionerende mand i underbukser. En kvinde, der minutiøst beretter om hendes nervøse Shih Tzu-hunds hverdag. Og mange andre særlige personer i særlige scenarier udgør Adam Paaskes varme og absurdistiske tableaukomedie ’En dag i sommerhus’, der er en antropologisk undersøgelse af danskernes forskellige anvendelser af nationalskatten: sommerhuset.

Study Of A FightMarie Suul Brobakke / Denmark / 2022 / 15 min / World Premiere

Et skuespillerpar, der også er kærester, spiller det samme skænderi om og om igen og undersøger, om skænderier egentlig kun er destruktive.

Grænserne bliver flydende, da to skuespillere, der også er kærester, undersøger deres eget forholds konflikter ved at øve den samme scene om og om igen i et minimalistisk lokale. Situationen, de skændes over, er triviel, men under overfladen ligger den evige forhandling om deres fælles fremtid. Hver gang de spiller scenen ændrer de deres følelsesmæssige udgangspunkt, så irritation bliver til vrede bliver til forståelse. Og ind i mellem scenerne opstår der et rum til forståelse og forandring, der ender med at stille spørgsmålet, om et skænderi kun er destruktivt eller om det også kan føre til en ny forståelse.

Wild Wounded AnimalsJakob Pagel Andersen / Denmark / 2022 / 26 min / World Premiere

To mænd går på jagt i familiehistorien efter svar, der kan redde en lille dreng fra at ende med at blive lige så knudrede som dem selv.

Da Jakob bliver far til en lille dreng bliver han overmandet af heftige panikanfald. Med hans nyfødte søn i armene bliver han pludselig konfronteret med dødsangst, risikoen for at miste og ideen om at kunne give angsten videre. For at overvinde frygten bliver han nødt til at undersøge, hvorfor han reagerer så voldsomt. Og for at undersøge, om angsten er noget der løber i familiens blod, opsøger han sin far, der har lettere ved at skyde et dyr end ved at tale om følelser. ’Wild Wounded Animals’ er en række ekspressive billeder, der fortæller en personlig historie om faderskab, angst og muligheden for at bryde dårlige mønstre.