Søg

KC ORTIZ + SKELETON, DUST, SOIL + HOW TO DO THINGS WITH WORDS

KC OrtizHenrik Edelbo / Denmark / 2022 / 17 min / World Premiere

Graffitimaler, fængselsfange og krigsfotograf. Amerikanske KC Ortiz har altid jagtet adrenalinen, men nu er han flyttet til Danmark og blevet far, og så det blevet tid til endnu en forandring.

Som teenager var han en af Chicagos berygtede graffitimalere, så blev han involveret i organiseret kriminalitet og røg fem år i spjældet, og derinde fangede han interesse for den fotojournalistik, der siden gjorde ham til en prisvindende krigsfotograf. Men nu er amerikaneren KC Ortiz blevet far og har slået sig ned i Danmark. Og faderskabet har fået ham til at genoverveje sit liv og se tilbage på stormombruste fortid. En fortid han prøver at bearbejde og kombinere med verdens tilstand i dag gennem sin farverige malekunst.

Skeleton, Dust, SoilSebastian Schiørring / Denmark / 2022 / 25 min / World Premiere

Atacama-ørkenen er det tørreste sted på kloden, og derude har kunstneren Pierre Huyghe fundet et skelet, der måske kan skabe liv på et sted, hvor intet ellers kan leve.

Ude i Atacama-ørkenen i Chile, kendt som det tørreste sted på jordkloden, et sted man bruger til at teste exoplaneters beboelighed, ligger skelet fra en død mand i en position på maven, så det ligner, at han stadigt er i gang med at dø. I den ørken findes intet liv, men kunstneren Pierre Huyghe har en ide om, at det døde menneskes knogler og kød er sivet ned i jorden under sig og måske har ændret den, så der alligevel kan skabes liv i ørkenen. ’Skeleton, Dust, Soil’ er et indblik i en kunstners refleksioner over egen komplicerede praksis midt i et værks tilblivelse i en evigt omskiftelig verden.

How to Do Things with WordsNanna Rebekka / Denmark / 2022 / 22 min / World Premiere

Et rigt og detaljeret miniportræt af den afholdte kunstmaler Jesper Christiansen, der tager imod i sit atelier og generøst indvier os i sine overvejelser over det at skabe.

Nanna Rebekkas smukke, analoge filmportræt af kunstneren Jesper Christiansen er optaget i hans hjem og atelier, hvor den afholdte maler indvier os i sine tanker om sit arbejde foran lærredet. For hvor kommer det hele fra? Og hvad med de pokkers tekster, der bliver ved med at dukke op i hans tanker, for til sidst at finde vej til lærredets kanvas midt i hans nøje detaljerede motiver af naturen og verden omkring ham? ‘How to Do Things with Words’ er et poetisk og sanseligt, men herligt usentimentalt og befriende konkret billede af en kunstner i aktion. Smukt skildret på 16mm film, med den samme sans for farver og sigende detaljer, man kender fra Christiansens eget værk.