Søg

HOW TO UNDERSTAND A MAQAM + FAITH, HOPE & POTTERY + PAPA – NOTES ON LIFE AND DEATH

How to understand a Maqam

How to understand a Maqam

Emil Nørgaard Munk / Egypt, Denmark / 2023 / 30 min / World Premiere

En dansk filmskaber drager til Egypten for at lave en film om en gruppe egyptiske komponister, men opdager at han er på kulturel udebane i den avancerede, arabiske musikteori.

Hvordan laver man en film om noget, man ikke aner, hvad er? Det spørgsmål er afsættet for ’How To Understand A Maqam’. Her drager filmens danske instruktør til Egypten for at dokumentere en workshop for unge komponister, da skal udvikle nye kompositioner med inspiration fra de sandede omgivelser. Man da han kommer derned, finder han ud af, at han intet aner om arabisk tonalitet og avanceret musikteori og derfor ikke forstår noget som helst af det, workshoppen handler om. I stedet går han selv på jagt i den egyptiske ørken og de varme, mytiske landskaber, hvor fortiden og nutid er kollapset, for at finde svar på, hvad hans film egentlig skal fokusere på, og hvordan han skal forsøge at indfange musikkens kompleksitet.

Faith, Hope & Pottery

Faith, Hope & Pottery

Nadia Rosalie Nissen / Denmark / 2023 / 14 min / World Premiere

Kamera og fokus vender 180 grader, da skuespilleren Laura Drasbæk pludselig konfronterer filmens instruktør med hendes egen fornægtelse og knuste skuespildrømme.

Den danske skuespiller Laura Drasbæk drømmer om at blive en lidt skør lerdame. Hun er begyndt at lave keramik for at have noget andet arbejde i hendes liv end skuespil. Hendes tidligere elev Nadia besøger hende for at lave en film om karriereskiftet. Men snart står det klart for keramikeren, at hendes tidligere elev har opsøgt hende af en anden grund. Så pludselig vender fokus og kameraet 180 grader og kommer filmen til at handle om Nadia og den fornægtelse og de knuste drømme, hun bærer rundt på, efter ikke at være blevet optaget på skuespilskolen. ’Tro, håb & keramik’ er en varm film om underbevidsthedens autonome veje, om hvor meget man vil noget, og hvornår man skal give op, og selvfølgelig om at lave ler og vente på at se, om koppen bliver skæv eller god, eller sin helt egen.

Papa - Notes on Life and Death

Papa – Notes on Life and Death

Andreas Bøggild Monies / Denmark / 2023 / 19 min / World Premiere

Instruktørens dagbog fortalt i still-billeder fra en dramatisk periode, hvor han først bliver far og siden næsten enkemand, da hans kæreste – filmskaberen Lea Glob – går i koma efter en fødsel.

Instruktør Andreas Bøggild Monies er lykkelig. Han er lige blevet far, og han har lige købt et nyt kamera, så han dokumentere alt det lykkelige, der har med barnet at gøre. Men kort efter bliver hans kæreste Lea (instruktøren af ‘Apolonia, Apolonia’) så syg, at hun må indlægges og lægges i koma. Der befinder hun sig længe, mens han passer deres barn, og tidpunktet kommer, hvor han skal ind på hospitalsstuen og sige farvel til sin komatøse kæreste. ’Papa – Notes on Life and Death’ er en rørende voldsom, men også håbefuld, fortælling, der fortalt af instruktørens egen stemme og primært bestående af de mange still-billeder, han tog med sit nye kamera, da lykken og tragedien indtraf samtidigt.