Søg

HOLLOW + DENSITY OF EMPTINESS + PHOBOS + SHADOWLESS – IN TRANSIT + MALTOURNÉE + GREAT ARE THE EYES OF A DEAD FATHER

Hollow

Hollow

Mohammadreza Farzad / Germany, France, Iran / 2023 / 15 min / World Premiere

En observerende essayfilm om liv og død, rammesat af et panoptikon.

En minimalistisk refleksion over, hvordan vi fødes, lever og dør i celler, der kæmper for at slippe fri. En kamp under et alvidende øje. ‘Hollow’ er en associativ og sjælesøgende rejse, der fører os til den tilbagestående landsby Meymand, videre til Ekbatan og kirkegården Behesht-e Zahra i Teheran. Et raritetskabinet fyldt med hemmeligheder, dødelighed og mystik.

Density of Emptiness

Density of Emptiness

Shirin Barghnavard, Shirin Barghnavard / Germany, France, Iran / 2023 / 19 min / World Premiere

En analyse byrummet i Teheran fra byens udsatte kvinders perspektiv.

’Density of Emptiness’ viser den ubalancerede tyngde i selve begrebet sted i sin analyse af opdelingen af byrummet i Teheran. En virkelighed, som filmskaberen afslører gennem en voice-over baseret på hendes research og ved at sammenligne fotografier. Nogle er taget for ti år siden af en kvindelig fotograf. Billederne viser udsatte kvinder, der bor på et halvoffentligt krisecenter i en fattig bydel i den sydlige del af Teheran, mens nutidens tomme højhuse i det nordlige Teheran tårner op i horisonten.

Phobos

Mina Keshavarz / Germany, France, Iran / 2023 / 13 min / World Premiere

En by, der konstant er truet af krig, i et uendeligt mareridt.

‘Phobos’ er en kort eksperimenterende dokumentarfilm, der omsætter instruktørens mareridt til levende billeder. Et mareridt, der finder sted i hendes barndomsby Bushehr i det sydlige Iran. Mareridtet er en surrealistisk skildring af hende, der farer vild i denne by, mens hun leder efter sit hjem, sin familie og sine venner. Gennem feberdrømmen i den forladte by opstår der en poetisk fortælling.

Shadowless - In Transit

Shadowless – In Transit

Azin Feizabadi / Germany, France, Iran / 2023 / 25 min / World Premiere

En drømmerisk film om at stå over for sin egen skygge og stirre tilbage på den gennem et kamera.

Et fly ankommer fra Teheran og à træder ud i transitområdet i en tysk lufthavn. Det er et sted som alle andre steder i verden. Folk kommer og går, de kaster lange og tykke skygger på rummets vægge og gulve. Men Ãs skygge løsriver sig og tvinger sin ejer til at til at forblive i transit. Fyldt med drømmeagtige sekvenser, erindringer og rytmiske flashbacks. Sammen danner de et deja-vu, en collage af Ãs liv. Indfanget i et mellemstadie, et ikke-sted.

Mal Tourné

Maltournée

Pooya Abbasian, Pooya Abbasian / Germany, France, Iran / 2023 / 25 min / World Premiere

De post-industrielle forstæder til Paris lægger en atmosfærisk ramme om en kort film om et fællesskab af flygtninge uden for byen.

’Maltournée’ er en poetisk observation af de spor af tidligere liv, der er efterladt i det postindustrielle landskab i Paris’ forstæder. En kort dokumentarfilm om et forbigået møde med et fællesskab af flygtninge ved kanalen i Saint-Denis i Frankrig.

Great are the Eyes of a dead Father

Great are the Eyes of a dead Father

Afsaneh Salari / Germany, France, Iran / 2023 / 29 min / World Premiere

Tab og længsel i en sanselig fortælling om nostalgien efter et sted, man aldrig rigtig har været.

Ved første øjekast ser det ud til, at der ikke mangler noget i maleren og digteren Patrick Navais liv. Han bor sammen med hans kone Sylvie og deres søn Yvan i en middelalderlandsby nær en stor og tåget skov i Frankrig. Deres hverdag er fyldt med kunst og lange familieture op ad de grønne bakker. Men et uopfyldt ønske om at høre til ekkoer i alle hjørner af deres liv.