Søg

HERD ANIMALS + DEAR ME – A LETTER TO MY YOUNGER/OLDER SELF + ONLY IN MY HEAD + MY FIRST HOME + "FEELS LIKE…"

Herd Animals

Herd Animals

Alma Winneche / Denmark / 2023 / 13 min / World Premiere

Revolutionen lurer i en mørk og dystopisk verden, hvor der ikke eksisterer andet end strukturer og normer og en række af lysende hvide dominobrikker.

Fire mennesker sidder i et mørk rum uden andet end et dominospil stående på bordet foran dem. Over dem messer en gudsagtig stemme og beordrer dem én efter én til, hvad de skal gøre. De rejser sig og fortæller historier om et vredt barn, etnicitet, strukturelt fangenskab, maleri, barndom, død, konformitet, utilpashed og skrøbelige stemmer. Men under de guddommelige befalinger lurer et blinkende oprør mod overmagten. Og et opgør mod fortiden og de strukturer og normer og standarder, de hver især er blevet tvunget til at leve op til gennem deres liv. Fire mennesker, der har fået nok af at være flokdyr. Og måske er det på tide at sætte fingeren på en af de der lysende hvide dominobrikker.

Dear Me -  A Letter to My Younger/Older Self

Dear Me – A Letter to My Younger/Older Self

Stella Malfilatre / Denmark / 2023 / 8 min / World Premiere

Stilfuldt, visuelt LGTBQ+ manifest skrevet af forskellige queers til deres yngre og deres ældre selv.

I et filmstudie dekoreret med blomster ligger, sidder og står et hold queer-personer. Skiftevis læser de et brev højt for hinanden. Brevene har de selv skrevet, og de har skrevet dem til sig selv, både deres yngre og deres ældre selv. Der er historier om at komme ud, om betydningen af at være queer, om ikke at gå på kompromis, om at finde et sted at høre til, om at komme over på den anden side af den usikkerhed, der følger med at føle sig anderledes. Historien er krydret med dans og store smil, og ’Dear Me – A Letter To My Younger/Older Self’ er en lykkelig fejring af de forskellige personer og deres individuelle og personlige erfaringer og liv og af vigtigheden af at have brug for hinanden.

Only in my Head

Only in my Head

Benjamin Fischermann / Denmark / 2023 / 19 min / World Premiere

Nænsom og afmystificerende fortælling om fire forskellige menneskers subjektive erfaringer med frivilligt at modtage elektrochokbehandling.

Fire personer kommer ind på Rigshospitalet i København for at modtage elektrochokbehandlinger mod mentale sygdomme. Hver har sin grund til at være der, og hver har sin måde at håndtere behandlingerne på. En er nervøs, en anden afslappet, en tredje er ligeglad. ’Only In My Head’ er et sjældent indblik i en subjektiv erfaring, som er indhyllet i myter og fordomme, men som de færreste har oplevet. En nænsom observation, der afmystificerer en kontroversiel behandlingsmetode og viser processen fra at patienternes vinkel fra de ankommer, deres vanskeligheder, samtalerne med de sympatiske sygeplejersker og til selve behandlingen.

My First Home

My First Home

Victoria Vogel Salomonsen / Netherlands, Denmark / 2023 / 18 min / World Premiere

Techno-speedet blitzportræt af Lola og den store, men umulige kærlighed, hun blev nødt til at sige farvel til, hvis hun ville forsætte med at leve.

Hvis Lola ville slå op med heroin blev hun nødt til at forlade den store kærlighed og sit første hjem. Det gjorde hun, og nu er hun en kvinde, der vælter energisk rundt i Holland. Hun betragter stadig sit ungdoms forhold som sit første hjem. Men det hjem, hun siden skabte selv, er fyldt med fjorten farverige fugle, særligt tøj og glitrende perler, hun har samlet nænsomt gennem årene. ’My First Home’ er en æstetisk rejse ind i Lolas verden, der veksler mellem observation og hurtigt klippede sektioner fuld af overbelyste fotografier og technomusik. Men mest af alt er det en film om kærlighed. Både den slags kærlighed, man fjerner sig fra, men aldrig rigtigt kommer sig over, og den slags kærlighed, man finder i stedet.

"Feels like..."

"Feels like…"

Stella Reinholdt-Raabjerg / Denmark / 2023 / 8 min / World Premiere

Kropsligt essay klædt i lyserøde gevandter, der undersøger samfundets opfattelse af kvinder set fra kvindernes eget perspektiv.

På den ene side: irgrønne statuer af kvinder, der alle er tynde, smukke, mildt triste, bærende på et barn eller i gang med at beundre en mand. På den anden side: nøgne kvindekroppe i alle former og farver placeret i et lyserødt studie. Ved at blande de to sider fortæller Stella Reinholdt-Raabjerg at fortælle historien om, hvordan samfundet opfatter kvinden. Det er en essayistisk jagt på følelsen af at være kvinde, fortalt fra kvindernes eget perspektiv. Et personligt kærlighedsbrev til kvinder og et forsøg på at fremvise kompleksiteten af kvinders følelser og tanker igennem en lang tunnel af blottede kroppe og musik.