Søg

GHOSTS OF MORIA + UNDERSEA

Ghosts of MoriaMichael Graversen, Florian Elabdi / Greece / 2021 / 25 min

To syriske venner forsøger at overleve på en post-apokalyptisk kirkegård fuld af katte og rotter og affald ved at samle metal nok til et dagligt måltid.

Da Europas største flygtningelejr brænder ned til grunden flygter de to syrere Khalil og Ayham fra politiet for at få lov til at blive boende i den nedbrændte Moria-lejr på Lesbos i Grækenland. Her lever de i en post-apokalyptiske kirkegård fuld af sultende katte, pibende rotter og affald. Og hver dag samler de metal om kap med andre skrotsamlere og sælger det til underpris for at have råd til at kunne lave en lille smule mad, der kan minde dem om tiden i Aleppo, inden borgerkrigen tvang dem på flugt. Og mens de venter i et bureaukratisk limbo på at får deres fremtid afgjort, opstår der i deres telt et unikt venskab skabt ud af en fælles lidelse og en fælles forståelse.

UnderseaJannik Splidsboel / Denmark / 2022 / 53 min / World Premiere

Et portræt af den kvindelige fotograf og fridykker Nanna Kreutzmann, som efter at have brugt sit liv på at dokumentere katastrofer og konflikter kæmper med at genfinde sin indre ro.

Som fotograf havde Nanna Kreutzmann brugt det meste af sit voksne liv på at dokumentere katastrofer og konflikter, da hun en dag ikke kunne mere. Kameraet føltes, som om det vejede hundrede kilo. De mange års billeder af krige, tsunamier, jordskælv og blodige revolutioner for diverse nyhedsmedier var blevet for meget. Men da Kreutzmann skiftede fotokarriere og blev fridykker og undervandsfotograf, fandt hun en verden, der kunne give hende ro. ‘Under havet’ er et inspirerende portræt af en usædvanlig kvindes indre liv, rigt på smukke optagelser fra den verden under vandet, hvor hun endelig har fundet et helle og et nyt fællesskab.