Søg

DEAR DANCER + NEST + NORTH TERMINAL

Dear DancerMarcus Lindeen / Sweden / 2022 / 23 min / International Premiere

Den eksperimenterende koreograf Deborah Hay forbereder et svensk dansekompagni til at optræde uden et publikum i en kortfilm af den tidligere CPH:DOX-vinder Marcus Lindeen.

Mens pandemien tvinger hele kulturlivet til at lukke ned verden over, beslutter den amerikanske koreograf Deborah Hay at lade sine dansere fortsætte deres øvelser og opføre sit stykke for tomme sale. Fra sit hjem i Austin, Texas, skriver hun et brev til dem, og foreslår dem et konceptuelt eksperiment, hvor enhver koreografi erstattes af en række ubesvarede spørgsmål. Den tidligere CPH:DOX-vinder Marcus Lindeen (‘The Raft’, 2018) følger danserne fra Cullberg-kompagniet i Stockholm på og uden for scenen, hvor de selv sætter ord på deres reaktioner på eksperimentet. Nogen nyder friheden ved at danse uden instruktioner, mens andre føler sige ude på dybt vand.

NestHlynur Pálmason / Iceland, Denmark / 2022 / 23 min

De islandske årstider danner baggrund for en helt unik oplevelse filmet fra én vinkel over et år, hvor tre børn bygger en hule. Instrueret med varme og humor af Hlynur Pálmason (‘Vinterbrødre’). Fra 6 år.

Tre søskende bygger en hule på en vild strandeng i Island. ‘Nest’ følger de tre børn over et år fra én enkelt kameraposition, mens årstidernes skifter fra snestorme til lysende lykkelige forårsdage, solnedgangsaftner og regnrusk. Som publikum til denne smukke og vilde fortælling om en hule på et sted, som er svært tilgængeligt og med en helt unik placering i verden, får vi i bogstaveligste forstand en oplevelse på første række. De tre søskendes kampe, jokes og øjeblikke af stor glæde bliver vores i det fortryllende landskab. Filmen er instrueret af Hlynur Pálmason (‘Vinterbrødre’, ‘White White Day’). Fra 6 år

North TerminalLucrecia Martel / Argentina / 2021 / 37 min

Den argentinske auteur Lucrecia Martel vender tilbage til hjembyen Salta for at filme sangerinden Julieta Laso. Et atmosfærisk, musikalsk portræt af en gruppe kvindelige kunstnere.

Julieta Laso er en berømt sangerinde med en særpræget stemme. Den argentinske auteur Lucrecia Martel (CPH PIX-hittet ‘Zama’) mødes med hende i sin egen hjemby Salta i landets nordlige ende, hvor Julieta introducerer hende til et større fælleskab af kvindelige kunstnere, hver med sin distinkte stemme og musikalske stil. De udveksler blikke og meninger omkring et bål. Og én efter én bryder de ud i sang. ‘North Terminal’ er en intens og atmosfærisk semi-dokumentar i det halvlange format fra en filmskaber, der ellers er kendt for at tage sin tid mellem hver eneste af sine film.